AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesinin normal bir şey olduğunu söyledi. Atalay, “Bunun abartılı bir şekilde haber konusu olmasını ben doğrusu yadırgıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanının Bakanlar Kuruluna başkanlık etmesinin anayasal ve kendi görev alanı içinde bir husus olduğuna dikkat çeken Atalay, "Bunda yasadışı veya kuraldışı bir şey yok. Ayrıca Cumhurbaşkanımız bu hareketin lideridir. Şu andaki Bakanlar Kurulunun yüzde 95’i kendi Bakanlar Kuruludur, aynen devam ediyor. Başbakanımız kendi çalışma arkadaşlarındandır. Dolayısıyla kabineyi toplaması ve başkanlık etmesi çok tabi bir şeydir. Yani burada hiç sıradışı, anormal bir şey söz konusu değildir. Ayrıca şunu da ifade edeyim. Türkiye’de alışılmış, hükümetle cumhurbaşkanları arasında daima itilaflar olur. Biz 58. ve 59. hükümetler döneminde bunu yaşadık. Yani o zamanki cumhurbaşkanı ile hükümet arasında ilişkiler çok rahat değildi. Gönderdiğimiz kararnameler çıkmıyordu. TRT Genel Müdürünü 2 yıl atayamamıştık. Şimdi Türkiye böyle mi olsun isteniyor? Yoksa hükümetle Cumhurbaşkanının uyumlu, Abdullah Bey ile Tayyip Bey arasında olduğu gibi uyumlu, her şeyi istişareyle, huzur içinde ülkenin meselelerini yürütmeyi mi istiyor. Bunların hangisi avantajdır. Dolayısıyla şu anda Cumhurbaşkanımız bu hareketin zaten kurucusu, bir parçası. Hükümetle birlikte toplanacak bir kabine toplantısı yapacak. Bunlar gayet normal kabul etmek lazım. Bunun abartılı bir şekilde haber konusu olmasını ben doğrusu yadırgıyorum.” şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE’DE ÜRETİLECEK MİLLİ PİYADE TÜFEK SAYISI 500 BİNİ BULACAK'

Beşir Atalay, Milli Piyade Tüfeği’nin(MPT) 20 binin Makine Kimya Endüstrisi Kurumu(MKEK) tarafından üreteceğini açıkladı. Atalay, Türkiye ve yurt dışına ihracat edilecek tüfeğin zamanla 500 bini bulacağını söyledi. MKEK’nun 20 bin tüfekten fazlasını kendilerinin üretmek istemesi talebini Başbakan’a kendisinin bizzat ilettiğini açıklayan Atalay, “MKEK bundan sonra ne kadar yapabilirse o kendisine verilecek. Onun yetiştiremeyeceği miktarlar başka yere verilecek. Bu konuda hükümetimizin de hassasiyetti var.” dedi.