AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Fransa'daki terör saldırıları ile ilgili Türkiye'nin her seviyede tepkisini gösterdiğini söyledi. Atalay, "Bundan sonra da terörün her türlüsüne karşı tepkimizi göstermeye devam edeceğiz. Ancak dini hassasiyetleri de rencide ettirmeyiz. Onları da korumaya devam edeceğiz." dedi.

Kırıkkale'de bulunan AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Charlie Hebdo karikatürlerinin Türkiye'de yayınlanmasına ilişkin, "Peygamber'e hakaret edilmesi, onunla alay edilmesi, onun karikatürünün ve resminin çizilmesi gibi herhangi bir faaliyete Türkiye'de izin vermeyiz. Birincisi her ne sebeple olursa olsun terör ve şiddeti asla tasvip etmek mümkün değil. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. İkincisi terörün herhangi bir dinle özellikle de İslam'la irtibatlanması çok yanlıştır. Bunu her zaman vurguladık. İslam ve Müslüman kimliğiyle bu terör olaylarını yapanlar en çok İslam'a ve Müslümanlara zarar verdiler ve veriyorlar. İslam, barış ve selam dinidir. AK Parti olarak Türkiye'de bütün hakların, sorunların ancak demokrasi ve hukuk içerisinde siyaset yaparak çözüleceğine iyi bir örneğiz. Özellikle hiçbir yerde şiddetle bir şey elde edilemeyeceğini tekrar ifade etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Atalay, bu saldırının İslam dünyasına, Türkiye'ye ve Avrupa'ya yansımalarına dikkati çekerek, Avrupa'da Müslümanlara ve camilere yönelik tehditlerin olduğunu belirtti. Fransa Cumhurbaşkanı ve hükümetinin konuyu iyi yönettiğini ve bunun takdirle karşılanması gerektiğini altını çizen Atalay, "Hatta antisemitizmle ilgili yasaların olduğu gibi İslamofobiya ile ilgili de koruyucu yasaların olması yönünde teklifler geliştirdi. Bunu çok önemli görüyoruz. Avrupa ülkelerinde bu bir sorundur." dedi.

Bu olayların Türkiye'ye yansımasını da değerlendiren Atalay, bir gazetede o derginin baskısının yapıldığını ve dağıtıldığına işaret etti.