CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan’a üç yıl sonra tarifeli uçuşlara kapatılacağı açıklanan Atatürk Havalimanı’na 316 milyon TL (112,2 Milyon Euro) harcama ile yeni dış hatlar terminali inşa edilecek olmasının nedeni sordu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP’li Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

Üç yıl sonra tarifeli uçuşlara kapatılacağı açıklanan Atatürk Havalimanı’na 112,2 Milyon Euro ( 316 milyon TL) bedelle yeni dış hatlar terminali inşa edilecek olmasının nedeni nedir?

3. havalimanının işletmeye açılması sonrası tarifeli uçuşlara kapatılacak olan Atatürk Havalimanı’nın 2018 sonrası hangi amaçla kullanılacaktır?

112,2 milyon Euro yatırım maliyetine sahip ilave dış hatlar terminal projesinin sadece3 yıllık kullanım ömrüne sahip olacağı dikkate alındığında projenin devlet kaynaklarında oluşturacağı zararın tutarı ne kadardır?

Kapanacak denilen havalimanına 112,2 Milyon Euro tutarında yatırım yapılmasında kamunun menfaatleri bulunmakta mıdır; bulunmaktaysa söz konusu menfaatler nelerdir?

3. Havalimanı projesinin uygulanmasının mümkün olmadığı anlaşıldığı için mi Atatürk Havalimanı’na yeni yatırımlar yapılmaktadır?

Söz konusu 112,2 Milyon Euro bedelli projenin üstlenicisi firma/firmalar hangileridir?

Atatürk Havalimanı’na ek dış hatlar terminal yatırımı, “işletme süresi, yatırım tutarı, risk paylaşımı, imtiyaz hukuku ve ülke menfaati gibi kriter ve planlamalar da dikkate alınarak etüt edilmiş midir?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu yönde bir Etüd Raporu hazırlamış mıdır? Ya da hazırlatmış mıdır? hazırlamış ya da hazırlatmışsa Etüd Raporu’nun tam metni nedir?”