Cumhuriyetin 92. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Cumhuriyet Bayramı töreni düzenlendi.

Anıtkabir ziyareti ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki tebrik kabullerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKM’deki törenlere katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümet yetkilileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve askeri komuta kademesinin de hazır bulunduğu törenin başında katılımcılara hitap etti.

ERDOĞAN: DEMOKRASİ MÜCADELESİNDEN RAHATSIZ OLANLAR ENGELLER ÇIKARIYOR

Zor şartlarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartılması için 92 yıldır mücadele verildiğine işaret eden Erdoğan, bugün Türkiye’nin tüm mazlumlar ve mağdurların ümidi haline geldiğini söyledi. Erdoğan, birlik, beraberlik içinde verilen demokrasi mücadelesinden rahatsız olanların engeller çıkardığından söz ederek, Cumhuriyet’in 100. yılı için belirlenen 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacaklarını belirtti. Erdoğan hitabında, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” vurgusu yaptı.

Erdoğan’ın ardından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın katılımıyla aralarında Mozart'ın 'Türk Marşı'nın da çalındığı müzik dinletisi sunuldu.

Sürecek...