AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Twitter’in #WeLoveErdogan hashtagine yönelik kasıtlı uygulamasının insanların ifade hürriyetine karşı yaptığı bir darbe olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili Twitter’da oluşturulan #WeLoveErdogan hashtaginin dakikalar içinde dünya gündemine girmesine değinen Coşkun Çakır, “Twitter’da #WeLoveErdogan etiketi kısa sürede en çok konuşulan konu olmasına rağmen Twitter yönetimi bunu sebepsiz yere engelledi” dedi.
Twitter yönetiminin bu uygulamasının insanların ifade hürriyetine karşı yaptığı bir darbe olduğunu söyleyen Coşkun Çakır, “Twitter yönetiminin terör gibi ehemmiyet arz eden olaylarda bile özgür platform düsturuyla hiçbir içeriğe, paylaşıma ve sahte hesaba müdahale etmediğine hepimiz defalarca şahit olmuşken; Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik oluşturulan etikete ambargo konulmasına anlam veremedik. Sosyal medya gibi özgür ve tarafsız bir platformda yapılan bu sansürü son derece manidar buluyorum. #WeLoveErdogan etiketine hangi düşünce ve zihniyetle sansür uyguladıklarını da merak ediyorum. Twitterin bu kasıtlı uygulaması; sosyal medyada, insanların ifade hürriyetine karşı yapılmış bir darbedir” diye konuştu.