Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, dünyayla birlikte Avrupa’nın zor bir dönem yaşadığını belirterek, Türkiye’nin dünyaya ve Avrupa’ya çok şey katacağını, bakanlığın kritik bir rol oynayacağını söyledi.
Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan 65. Türkiye Hükümeti’nde Avrupa Birliği Bakanlığına getirilen Çelik, göreve başladıktan sonra ilk kez memleketi Adana’ya geldi. Bakan Çelik, partililerinin yoğun katılımıyla Adana Havalimanı’nda karşılandı.
Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Çelik, şöyle konuştu:
“Sağolsun hemşehrilerimiz her zamanki gibi bizi böyle coşkuyla karşıladılar. Zaten biliyorsunuz son 1-2 yılda geçirdiğimiz süreci ama buradaki çalışmalarımıza hiç ara vermemiştik. Dolayısıyla, kaldığımız yerden devam ediyoruz. Hayat bazen öyle bir pozisyon getiriyor, bazen böyle bir pozisyon getiriyor ama önemli olan istikamet üzerinde olmaktır. Çalışmaya devam etmektir. Dünyanın, Avrupa’nın zor dönemlerinden bir tanesi. Türkiye burada çok merkezi bir ülke. Türkiye’nin dünyaya ve Avrupa’ya katacağı çok şey var. Dolayısıyla bakanlığımız da kritik bir rol oynayacak. Geçen hafta Brüksel’deydim, önümüzdeki hafta Hollanda’ya, daha sonra Slovakya’ya, İtalya’ya gideceğim. Avrupa turunda bütün bunları görüşeceğiz.”