Yozgat’ta CHP'den milletvekili aday listesinin ilk 2 sırasını paylaşan kardeşlerden birinci sıradaki Hasan Arslan Nurdoğdu’nun ayağını kırması nedeniyle 2. sıradaki kız kardeşi Zeynep Nurdoğdu Kılıçarslan daha fazla çalışarak ağabeyinin yokluğunu aratmıyor.

İlde geçen hafta seçim çalışmalarını sürdürürken merdivenlerden düşerek ayağını kıran H. Arslan Nurdoğdu(62), hastanedeki tedavisinin ardından evinde iyileşmeyi bekliyor. Kardeşi, CHP 2. sıra adayı Zeynep Nurdoğdu Kılıçarslan(57), seçim çalışmasını sürdürürken, bir taraftan da ağabeyini evinde ziyaret ederek moral vermeyi ihmal etmiyor. Kılıçarslan, ağabeyinin sağlığına kavuşmasına kadar onun yerine de çalışacağını söyledi.

Zeynep Nurdoğdu Kılıçarslan, ağabeyinin ayağının kırılmasıyla onun yerine de seçim çalışmasını sürdürdüğünü belirterek, “Ağabeyimin yanındaydım, MHP’li bir arkadaşımız 'Bu sefer size oy vereceğim' dediğinde ağabeyim, 'Bak bize verecekler' dedim. Ağabeyim döndüğü sırada ayağı kaydı ve böyle oldu. Çok güzel bir olay ağabey kardeş ön seçime girip ikimizin kazanması onur veriyor, gurur veriyor. İnşallah şimdiden arkadaşlarımızın ve partilerimizin bize verdiği bu teveccühü sandıkta da göreceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Nurdoğdu, “Bu seçimde CHP’lilerin yüzde 90’nın oyuyla ben geldim. Bacımda yüzde 60 aldı. Bu sıradan bir oylama değildir. Bu sıralamayı ben yapmadım. 14 ilçede partimize inanmış insanlar geldi yaptı. İnşallah ikimizi de çıkartırlarsa, Yozgat, Türkiye gündemine gelir. 2 tane milletvekilinin çıkmasıyla da AKP iktidarının gittiği, CHP iktidarın geldiğini göreceğiz ve daha iyi yaşanabilir, daha iyi bir hayatın olduğunu inşallah göstereceğiz. Ben bir yıldır çalışıyorum. Bir yıldır tüm Yozgat muhtarlarının en azından 450'sinin elini bire bir sıktım. Muhtarlar beni biliyor. Dededen, babadan, atadan dördüncü kuşak bir tüccar evladıyım. Yozgat’ın deyimiyle, sorunları bilebilip bir de çözme anlamında iradesi olan bir insanım.” dedi.