CHP'nin geçen günlerde yaptığı ön seçimle belirlediği milletvekili adaylarından Aydın'da bulunan Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, Tayfun Talipoğlu, Ferda Çağlar Erkut ve Fulya Üstündağ, mazbatalarını Efeler İlçe Seçim Kurulun'dan aldı. Mazbata törenine, dördüncü sırada yer alan Mehmet Fatih Atay katılmadı. Ön seçim sonuçlarına itirazı neticesinde milletvekilliği sıralamasına girmeyi başaran Üstündağ ise en genç aday olmayı başardı. Mazbata törenine, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci ve diğer bazı partililer de katıldı.

Mazbatalarını alan adaylar için Aydın halkından destek isteyen CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, “Açıklayacağımız bir programla gezilmedik, gidilmedik sokak, mahalle, köy kalmayacak. 7 Haziran'da Aydın halkından bu arkadaşlarımız için destek istiyoruz. Hedefimiz beştir.” dedi.

'TÜRKİYE REKORUNU AYDIN KIRACAK'

Ön seçimlerde Aydın halkının, 7 Haziran’da kendisini kimlerin temsil edeceğine karar verdiğini söyleyen Milletvekili Baydar ise, “CHP, ön seçimle aday belirleyen tek partidir. Diğer hiçbir parti, bir ön seçim yapmamıştır. Bu anlamda CHP’nin değeri ve kıymeti bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu sonuçlarla birlikte 7 Haziran'da CHP'yi iktidara taşımak, Aydın’da Türkiye’nin rekor oyunu almaktır. Bu amaçla bütün arkadaşlarımızla elbirliğiyle, kardeşçe çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Aydın’a Türkiye rekorunu armağan edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sözlerine, "Kalmaya geldim" sloganıyla başlayan milletvekili adayı Talipoğlu da, “Üçü beş yapmak için yola çıktık. Zaten beş yapamazsak CHP iktidarı olmaz. Burada beş yapacağız, beş olan yerlerde sekiz yapacağız. 8 Haziran günü CHP Genel Merkezi'nin ışıkları sabaha kadar sönmeyecek.” dedi.