BBP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan, adalet sisteminin temelden sarsıldığını ve hukukun ayaklar altında olduğunu belirterek, “Herkesin ağzına da 'paralel yapı' diye yapışan bir konu var. Ben 'paralel' ifadesini kullanmaktan özellikle rahatsız oluyorum. Hizmet Hareketi ile ilgili gelinen son noktaya baktığınızda, tek kelimeyle zulüm yaşanıyor. Devlet bir paralel yapıdan bahsedecekse önce Güneydoğu’ya gitmeli.” dedi.

İl Başkanı Aydoğan, yaptığı açıklamada, “Hakimler görevini yaptığı için gözaltına alınır, tutuklanır ve yargılanır hale gelmiş. Adaletin olmadığı bir yerde, adil bir seçimden ve milli iradeden bahsetmek kesinlikle mümkün değildir. Bu şartlar altında zorluklarla seçim çalışması yapıyoruz. Bugüne kadar halktan bu kadar ilgi, alâka ve teveccüh görmemiştik. Anketler ne derse desin köy köy, kapı kapı geziyoruz, herkesin elini sıkıyoruz.” dedi.

AK Parti’nin seçim vaatleri arasında bulunan yerli uçak ve helikopter fabrikasının hangi ilde olduğunu basın mensuplarına soran Aydoğan, “Yalan vaatlerle oy istiyorlar, ondan sonra Kur'ân–ı Kerîm'i kendilerine şahit yapıyorlar ve Müslümanlıktan ve milli iradeden bahsediyorlar. Her seçimde, istikrarın bozulmamasını istiyorlar. Artık millet bu yalanlara kanmıyor. 12 yıllık dönemde asgari ücretlinin cebindeki parasının yarısı çalınmış. 2002 yılında asgari ücretli bir maaşıyla 11 tane küçük altın alırken şimdi 5.5 altını zor alır hale gelmiş. Yani istikrarlı bir şekilde asgari ücretlinin cebindeki parası çalınmış. Vatandaş, istikrarlı bir şekilde borçlanmış. Vatandaş artık istikrarın kendi aleyhine işlediğini biliyor yalanlara kanmıyor.” diye konuştu.

Hizmet Hareketi’ne yönelik baskı ve hukuksuzlukların zulüm boyutlarına ulaştığını söyleyen BBP İl Başkanı Aydoğan, şöyle dem etti: “İktidar medyasının bedava gazete dağıtarak işlemeye çalıştığı bir konu var. Herkesin ağzına da 'paralel yapı' diye yapışan bir konu var. Ben 'paralel' ifadesini kullanmaktan özellikle rahatsız oluyorum, çünkü düne kadar Hizmet Hareketi dediğimiz, Hocaefendi Cemaati dediğimiz ve düne kadar bizim eleştirmemize bile müsaade etmedikleri bir grup için şimdi ‘paralel örgüt’ ifadesini kullanmaya başladılar. Maalesef herkesin ağzına yapıştı bu. Hizmet Hareketi ile ilgili gelinen son noktaya baktığınızda, tek kelimeyle zulüm yaşanıyor. Devlet bir paralel yapıdan bahsedecekse önce Güneydoğu’ya gitmeli. Bugün Güneydoğu’da vergi dairesinin yanında KCK’nın vergi dairesi, adliyelerin yanında KCK’nın adliyeleri var. Bu bölgedeki savcılıklardaki vaka sayısı yüzde 1’lere kadar düşmüş durumda. Neden? Hiçbir olay savcılığa intikal etmiyor. Nerede görülüyor davalar? KCK mahkemelerinde görülüyor. Türkiye’de bir tane muhtar, devletin valisini ağırladığı için katlediliyor. Kim tarafından? İşte gerçek paraleller tarafından. Paralel dedikleriniz onalardır. Paralel devlet görmek istiyorsanız önce oraya bakmalısınız.”

'ARTIK VATANDAŞ PARALEL YALANINI YEMİYOR'

Her grup içinde hata yapanlar olabileceğine işaret eden Ahmet Cemil Aydoğan, “Eğer hatası ve yanlışı olan varsa devletin görevi, bunu bulup çıkarıp delillendirip yargılayıp cezasını vermektir. Devlet bunu siyaset malzemesi yapamaz. Devlet bunu millete şikâyet malzemesi de yapamaz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan şikâyet makamında değiller, icraat makamındalar. Böyle bir ihanet varsa, iki yıl geçti, neden bu haini bulup çıkaramadınız? Varsa bir hain, bulup yargılayın, gerekirse idam edin ama bugüne kadar tek bir kişiyle ilgili kesin verilmiş yargı kararı yok. Birçoğu ile ilgili iddianameler bile hazır değil ve hala millete paralel örgütten bahsediyorsunuz. Artık vatandaş bunu da yemiyor. Vatandaşların kapısına her gün ücretsiz gazete bırakıyorlar. Alın bakın bunlara, geleceği vaadeden hiçbir şey yok. Hepsi tek bir ağızdan, tek yerden talimat almış gibi yazıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Başkanlık sistemine yönelik eleştirilerde de bulunan Aydoğan, 1 Haziran 2015 Pazartesi günü Milli İttifak liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici’nin Kuvay-i Milliye Meydanı’nda, saat 17.30’da düzenlenecek mitingde Balıkesirlilere hitap edeceğini sözlerine ekledi.