Millet Partisi (MP) Genel Başkanı Aykut Edibali, partisinin Konya milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında siyaset gündemini değerlendirdi. 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin geleceği açısından Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri olduğunu vurgulayan Edibali, Erdoğan'ın istediği başkanlık sisteminin dibi olmayan bir ölüm kuyusu olduğunu kaydetti. Erdoğan'ın 'paralel' safsatasına da değinen Edibali, "Recep Tayyip Erdoğan başlattığı intikam savaşıyla milletin birliğini, ülkenin geleceğini dinamitliyor." dedi.

Millet Partisi'nin 7 Haziran seçimlerine hazırlık çalışmalarına katılmak üzere Konya'da bulunan Aykut Edibali, partililer ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda Türkiye'nin siyaset gündemini yorumlayan Edibali, devletin ülkeyi yöneten cumhurbaşkanı ile başbakanın birbirinden farklı yönetim anlayışları sebebiyle işlemez haline geldiğini belirtti. "Cumhurbaşkanı denetimsiz sorumsuz Türk tipi başkanlık diye diretirken başbakan tam tersi anlamlara gelecek şeyler söylüyor." diyen Aykut Edibali, Türkiye'nin bu çiftbaşlı yönetim dolayısıyla fetret devri yaşadığını ifade etti.

Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, "Erdoğan'ın istediği ve adeta ülkeye dayattığı Türk tipi başkanlık, Türkiye için sonu ölüm olan bir tipsiz kuyudur. Recep Tayyip Erdoğan'ın o çok güvendiği oy sandıkları, bu dayatmanın neticesinde ölüm sandığı haline gelir. Türkiye, çok tehlikeli bir süreçten, karanlık bir fetret devrinden geçmektedir. Ülkemiz, bir an önce bu sonu ölüm olan karanlık fetret döneminden kurtarılmalıdır." dedi.

Recep T. Erdoğan'ın devleti ayakta tutan yasama, yürütme ve yargı erklerini inhisarına aldığını, mülkün temeli olan adeleti, kendi ikbali için silah gibi kullandığını söyleyen Aykut Edibali, "Erdoğan, uzun bir süredir toplumun bir kesimini kendisine düşman bellemiş ve yandaşlarıyla birlikte bu kesime karşı kin ve nefret dolu bir bitirme savaşı başlatmıştır. Recep T. Erdoğan, halkı bölen, aileleri parçalayan, dostları küstüren kin ve nefret dolu bu kirli savaşında adalet makenizmasını bir intikam silahı olarak kullanmaktadır. Devletin bekasını, milletin birliğini sağlayan adalet makenizmasının intikam silahı olarak kullanmak ülkenin geleceğini dinamitlemektir. Milletimiz, 7 Haziran'da Erdoğan'ı girdiği bu tehlikeli yoldan çevirmelidir. Millet Partisi, milletin varlığı devletin bekası için hazırladığı 'evrensel demokrasi, evrensel hukuk-hukukun üstünlüğü, insan hakları, laiklik, İslam rönesansı projeleriyle halkımızın oylarına talibiz. Biz halkımızın teveccühü ile ülkeyi bu fetret devrinden çıkaracağız." şeklinde konuştu.