Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, Ankara’da yaşanan patlamada gözaltına alınanlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Edibali, “Yakalananlar hakkında konuşmak için erken bu konuda yetkili merciler karar verir, başbakan da değil. Başbakan sadece yönlendirir, bunlara karar verecek olan Türk hakimleridir.” dedi.

AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi Politika Analisti Martina Barker-Ciganikova ile makamında görüşen Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Ankara'da meydana gelen patlamayla ilgili 10 ek gözaltı daha yapıldığını açıklamasını değerlendirdi. Edibali, yıllardan beri Türkiye’de siyasetin, silahların gölgesinde yapılmaması gerektiğini söylediklerini açıkladı. Edibali, “Silahlar hala gömülmedi mi? Silahların hala gölgesine sığınanlar var.” dedi.

Halen terörle arasına mesafe koyamayan, PKK’yı telin edemeyen bir partinin var olduğunu ifade eden Edibali, “Yakalanan adamlar bu konuda konuşmak için erken bu konuda yetkili merciler karar verir, başbakan da değil. Başbakan sadece yönlendirir, bunlara karar verecek olan Türk hakimleridir. Türk hakimleri üzerindeki o baskıyı kaldıracağız.” diye konuştu.

AGİT HEYETİ YETKİLİSİ: 10 KASIM'A KADAR BURADAYIZ

Sınırlı Seçim Gözlem Heyeti AGİT/DKİHB Siyasi Analist Martina Barker-Ciganikova da Türkiye’ye yetkililer tarafından davet edildiklerini anlatarak, "23 Eylül’de geldik, 10 Kasım’a kadar Türkiye’de olacağız. AGİT heyeti olarak 11 uzman bulunuyor. Bunların içinde medya, seçim, siyasi ve hukuk görevlileri var.” açıklamasında bulundu.