SP Bafra Seçim Bürosu, Milli İttifak milletvekili adaylarının katılımıyla açıldı. Açılışta BBP Samsun İl Başkanı Ali Katrancı ve SP Samsun 1. sıra milletvekili adayı Ali Vural birer konuşma yaptı.

İl Başkanı Katrancı, ülkenin milli ve manevi çöküntü içerisinde olduğunu söyleyerek, "Bunu gözönünde bulundurarak iki liderimiz, Mustafa Destici Başkanım ile Mustafa Kamalak, birlik ve beraberlik içerisinde olursak bu ülkenin düzlüğe çıkacağına karar verdiler. Bunun adına da Milli İttifak dediler. Bu Milli İttifak'ı da sizler verdiniz. Halk verdi, sizden başkası vermedi. Biz bu yola, Allah nasip ederse 8 Haziran günü bu millete en iyi hizmeti verebilmek için çıktık. Bu sebeple sizlerden destek istiyoruz. Bizim baraj diye bir sorunumuz yok. Bafralı hemşehrilerim size her şeyi söylüyorlar. Özellikle diyorlar ki bunlar barajı aşamazlar. Bizim baraj diye bir sorunumuz kalmadı. Şu anda yüzde 14 ile 16 aralarında oy potansiyelimiz var. Biz halk oylaması yaptığımızda yüzde 14’lerdeyiz. İnanıyorum ki 8 Haziran'da bu yolu tamamlayıp sizinle beraber halkımıza hizmet için burada olacağız.” dedi.

Milletvekili adayı Vural da İslamiyet'in sadece cenaze namazı kılmak olmadığını dile getirerek, "Türkiye’deki siyasetçi arkadaşlar, bir cenaze namazı olduğu zaman, ülkede 80 tane parti var, özellikle de iktidara gelmiş, milletvekili olmuş, kendisini tanıtmış, illa ki gider o cenaze namazına katılırlar. Hiçbir siyasi parti lideri, 'Ben İslam dininden başka bir dine mensup değilim.' demez. Hepsi Müslüman ama İslamiyet sadece cenaze namazı değil, İslamiyet sadece namaz kılmak değil, İslamiyet sadece oruç tutmak değildir. İslam’ın en önemli özelliklerinden bir tanesi cihat etmektir, yani malını mülkünü, varını yoğunu harcayarak, insanları Allah’ın dediğine getirmek için çalışmaktır. Allah’ın dediği ise Kur'ân’ın nizamıdır. Yüce Rabbimiz, bize nasıl yaşayacağımızı Kur'ân–ı Kerîm ile anlatmıştır. Bizim tek istediğimiz, bu hakkınızdır. Biz bu ülkede olmayacak şeyleri yaptık." açıklamasında bulundu.