Malatya bağımsız milletvekili adayı Dr. Ali Yalçın, “Son 3 yılda bireyler için tedavi giderleri 4 katına çıktı. Tedavi giderleri hastanın cebine git gide daha fazla yansıyor.” dedi.

Dr. Yalçın, 7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında, Özsan Sanayi Sitesi esnafı, Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi ve TOKİ konutlarındaki vatandaşlarla bir araya geldi. Yalçın, burada yaptığı açıklamada, sağlık hizmetlerinin yeterli olmamasına değindi. Doktorların iş yükü nedeniyle hasta ile hekim arasında yeterli iletişim sağlanamadığını belirten Yalçın, sağlık personeli ve hastaların yaşadıkları sorunların temelinde hekimlerin hastaya yeterli zaman ayıramamasından kaynaklanan doktor-hasta iletişimsizliği ve gittikçe artan sağlık tedavi giderleri olduğunu kaydetti.

Yalçın, şöyle devam etti: “Hastanın şimdi eskiye kıyasla istediği hekime muayene olabildiği iddia ediliyor. Hâlbuki hekim hastasına ancak 3 dakikasını ayırıyor, hasta hekimi bulmuş ama bir türlü iletişime geçemiyor. Hekimiyle sağlıklı iletişim kuramayan hastaların yükünü de eczacılar taşıyor. Bugünkü verilere baktığımızda hastanın git gide cebine yansıyan pahalı sağlık ve tedavi giderleri ile karşılaşıyoruz. Son 3 yılda 4 katına çıkan bir tedavi gideri görüyoruz. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) sağlıklı toplumu; psikolojik, ekonomik ve sosyolojik olarak sağlıklı olmak şeklinde tanımlıyor. Bugün bir takım yolunda gitmeyen politikalar yüzünden hasta ile ilk anında eriştiği eczacısı arasına mesafe girdi.”

Ezcacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.