Bağımsız İzmir Milletvekili ve bağımsız milletvekili adayı İlhan İşbilen, Silivri’de bulunan tutuklu polisler ve STV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tahliye süreciyle ilgili İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik’in tutuklanması, İstanbul 32. Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer’in ise tutuklanma talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmesine sert tepki gösterdi. Yaşanan sürecin "normal" olarak açıklanamayacağını belirten İşbilen, “Herkesin gördüğü gibi hukuksuz bir şekilde içeride tutulan polis ve basın mensuplarının durumlarını vicdanlı bir şekilde değerlendiren hakimlerimiz önce görevlerinden azlediliyor, ardından da gözaltına alınıyorlar. Burada ciddi bir algı operasyonu var ve bundan sonra böyle vicdanıyla karar verecek olan hakimlerimize tam bir gözdağı verilmek isteniyor. İnsana, 'algının böylesi' dedirtiyorlar.” dedi.

'İZMİRLİYİM, BAĞIMSIZIM'

Bugün Türkiye’nin yaşadığı durumun normal bir süreç olmadığını söyleyen İşbilen, “İzmir’den yeniden bağımsız aday olmamın nedenlerinden bazıları bağımsızlık, özgürlük, demokrasi, hoşgörü, eşitlik, huzur, diyalog, sevgi, hizmet, mutluluk, temiz siyaset. Devletin bir hakimi, hukuksuzluğa dur dediği için önce görevinden alınıyor, ardından gözaltına alınmak isteniyor. Demokratlığına tüm kalbimle inandığım İzmir 1. bölgeden bağımsız aday oldum. Artık haksızlığın önüne geçmek için bir yerlerden başlamak gerekiyor. Ben İzmirlilerin bu süreçte, geçmişte olduğu gibi Türkiye’ye örnek olacağına inanıyorum. Tam bir demokrasi örneği vereceklerdir. Bu yüzden, ‘İzmirliyim, bağımsızım’ diyerek çalışmalarımı sürdürüyorum.” şeklinde konuştu.

'EKONOMİK KRİZE DİKKAT'

Büyük bir ekonomik krizin geldiğini ve kapıda beklediğini iddia eden bağımsız aday İlhan İşbilen, seçimlerin ardından zamların üst üste geleceğini söyledi. 1999 ve 2001 krizlerinde olduğu gibi Türkiye’nin ekonomik anlamda çetin bir sınav vereceğini kaydeden İşbilen, şunları ifade etti: “Doların durumu ortada. Yabancı sermaye kuruluşlarının Türkiye’den yavaş yavaş çıktığını görüyoruz. Aslında bu kriz, Avrupa ile Amerika arasında bir savaş, yani dolar ile euronun savaşı. Bu savaş uzun süredir var ama Türkiye’de piyasalara yansıması geç oldu. Şu anda her ne kadar durdu gibi görünse de doların yıl sonu fiyatının 3.50 TL olacağını düşünüyorum. Onun için esnaf arkadaşların, döviz ve krediyle borçlanmasını tavsiye etmem. Eğer böyle uygulamaya giderlerse piyasada tutunmaları çok zor olur.” ifadelerini kullandı.