Önceki gün yapılan ve oy pusulalarında bağımsız adayların sıra numarasını belirleyen kura çekiminde 1 numarayı çeken İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, tekrar Meclis’e girmek için, “Siyasetin bizcesi.” diyerek seçim çalışmalarını başlattı.

Geçen dönemde AK Parti'den seçilerek Ankara’ya giden İşbilen, 17-25 Aralık sürecinden sonra istifa ederek bağımsızlar arasına katılmıştı. Önceki gün bağımsızların oy pusulasında nerede yer alacağına dair kurada 1 numarayı çeken İzmir 1. bölge adayı İşbilen, partilerden sonra ilk sırada yer almanın önemli olduğunu söyledi. Seçim pusulalarında partilerin amblemleri bulunduğunu ancak bağımsızların isimlerinin küçük puntolarla yazıldığını kaydeden İşbilen, bir de bir sütuna iki bağımsız adayın ismi yazılınca seçmenin kafasının karıştığını ifade etti. Geçen yerel seçimlerde bunun yaşandığını ve birçok kişinin bağımsız adayları bulmakta zorlanıp karıştırdığını belirten İşbilen, bu tür aksilikler yaşanmaması için oy pusulaları basılmadan Yüksek Seçim Kurulu’na uyarıda bulundu.

'İZMİRLİYİ İZMİRLİ ANLAR'

Yeniden aday olma sebebini, son dönemde yapılan haksızlıklara ve zulme dur demek, bağımsız yargı, insan hakları, özgürlük, demokrasi, toplumsal barış ve insanların refahını üst sıralara taşımak olarak açıklayan İlhan İşbilen, inandığı değerler uğruna mücadele edeceğini söyledi. “İzmir’i, ancak bir İzmirli anlar.” diyen İşbilen, İzmirlinin hakkını bu dönemde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de açık yüreklilikle savunacağını dile getirdi.

NEDEN BAĞIMSIZ?

İşbilen, neden bağımsız aday olduğunu ise şu şekilde açıkladı: “Parti olarak Meclis'e gittiğinde, grup kararı gereği sana dikta edilene uymak zorundasın ama bağımsız olarak gittiğinde, halkın sana verdiği özgür iradeyi Meclis'e taşıyabiliyorsun. O da halkın zararına olan hiçbir yasaya onay vermiyorsun. Bir partili milletvekili ise genel başkanının kararı doğrultusunda parmak kaldırmak zorunda. Böyle olunca halkın özgür iradesi Meclis'e tam olarak yansımıyor. Böyle olunca da sen seni seçen seçmenin değil, genel başkanının hakkını savunuyorsun, seçmen ne olursa olsun. Biz seçim dönemlerinde İzmir’e uğrayan değil, her zaman İzmirliyle iç içe olacağız, bir İzmirli olarak… İşte bu yüzden bağımsız olarak aday oldum.”

'DİNAMİK BİR EKİBİM VAR'

Seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren İşbilen, “Çok iyi bir ekibim var. Tecrübeli olduğu kadar çok da dinamikler. Her ilçede bir seçim bürosu açacağız. Tek tek oralara kadar gidip neden bağımsız aday olduğumu anlatacağım. Onların isteklerini ilk ağızdan dinleyip Meclis'e taşıyacağım. İlerleyen yaşıma rağmen İzmirliye hizmet ve temiz siyaset için çıktım yollara, çünkü İzmirli, verdiğinin karşılığını alamıyor. Ankara’da onların sesi, soluğu, gözü ve kulağı olacağım. Seçim bürolarımız açıldığında, halkımız bu söylemlerimizin çok ilerisinde olduğumuzu görecek, çünkü onlar hep fazlasını hakediyor.” diye konuştu.

Öte yandan kuradan sonra Milletvekili İşbilen, diğer bağımsız adaylarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bağımsız İzmir 2. bölge adayı Mehmet Şener Özterzi de geçen yerel seçimlerde tek sütuna iki bağımsız adayın koyulmasını aykırı bulduğunu belirterek, aynı hatanın yapılmaması için önceden hazırladığı dilekçeleri diğer bağımsız adaylara da dağıttı, itirazlarını Yüksek Seçim Kurulu’na birlikte yaptılar.