İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen, İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında çıkan olaylarda 200’ün üzerinde kişinin gözaltına alınmasını, 30'a yakın yaralı olmasına tepki gösterdi. İşbilen, “Türkiye’nin üzerinde oynanan karanlık oyunları birileri çok iyi organize ediyor. Burada en büyük zararı masum insanlarımız görüyor. Çok yazık.” dedi.

Yeni dönemde yeniden Meclis'e gitmek isteyen ve bu doğrultuda İzmir 1. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olan İlhan İşbilen, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Seçimler yaklaştıkça olayların artığını belirten İşbilen, “Son günlerdeki olayları üst üste koyduğumuzda aslında önümüze büyük bir fotoğraf beliriyor. O kadar büyük bir şey var ki halktan saklanmak isteniyor. Bana göre bu yolsuzluktan da büyük bir olay. Sanırım önümüzdeki günlerde bunu çok iyi anlayacağız.” şeklinde konuştu.

BÜYÜK TALİHSİZLİK

İstanbul’da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda çıkan olaylarda 200’ün üzerinde kişinin gözaltına alınmasını, bir kişinin bıçaklanmasını, Hakim Metin Özçelik’in ardından Mustafa Başer’in de tutuklanmasını büyük bir talihsizlik olarak yorumlayan İşbilen, şöyle devam etti: “Bıçaklanan o genç arkadaşımıza yazık değil mi? İşçilerin bayramında kan dökülür mü? Dünyada işçi bayramı nasıl kutlanıyor, bizde nasıl kutlanıyor? Bunları çok iyi irdelemek lazım. Türkiye’de ne zaman büyük oyunlar oynanıyor, işte o zaman terör artıyor, gündem günde 3-4 kez değişiyor. Şimdiki gündem ise seçimi kaybetme korkusu. Eğer bu seçim kaybedilirse yolsuzlukların yanı sıra kurulan hükümranlıklar yıkılacak. Bunun yıkılmasını istemiyorlar. O yüzden gayri hukuki işler çoğalıyor.”

BÖYLE ARKADAŞLAR KOLAY YETİŞMİYOR

Tutuklanan hakimlarin, verdikleri kararların arkasında durduğunu ifade eden İşbilen, “Eski 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer’in tutuklanma gerekçesi çok komik. Daha düne kadar devletin hakimi, bugün Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek. Ayrıca silahlı örgüt üyesi olmak. Önceki gün akşam da 29. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Metin Özçelik aynı suçlama nedeniyle tutuklanarak cezaevine konmuştu. Böylesine vicdanlı, vatanını milletini seven insanların hapse atılmaları beni derinden etkiliyor. Böyle arkadaşlar kolay yetişmiyor. Biz ise çok çabuk harcıyoruz. Öyle ki, hapse atılma pahasına vicdanlarıyla doğru karar veriyorlar ve verdikleri kararların arkasında duruyorlar. Bana göre işte gerçek hukukçu bu insanlar. Bu ülkenin fertleri olarak bu insanların arkasında durmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.