Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) desteklediği Mardin Bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, ahlaki bir yozlaşmanın yaşandığını ve boşanmaların her gün artığını söyledi.

‘Dindar nesil yetiştireceğiz’ diyenlerin gençlerin midesini doldurup manevi açlığı gidermediklerine aktaran Kılınç, Zinanın AK Parti Hükümetleri döneminde suç olmaktan çıkarıldığını hatırlattı.

Gazetecilerle bir araya gelen Kılınç, 700 bin liralık saat takan bakan olduğuna dikkat çekti. Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan’ı kast eden Kılınç; “ Bir bakanın kolunda 700 bin liralık saat var. Sen bunu vekil olmadan önce babanın evinde takabiliyor muydun koluna? Hele bir vekillikten düş.” diyerek tepki gösterdi.

Yüzde 10 seçim barajı nedeniyle bağımsız adaylarla 9 ilde seçime gireceklerini hatırlatan Kılınç, seçim sistemindeki baraj adaletsizliğine dikkat çekti.

Doğru yapanların yanında yer alacaklarını kaydeden Kılınç, Meclis'e girmeleri halinde zinanın tekrar suç sayılması, İsrail’in devlet olarak tanımama, faizsiz ekonomi, medreselere denklik verilmesi, sivil anayasa için mücadele edeceklerini kaydetti.

Yeni bir anayasa ihtiyaç duyulduğunu anlatan Kılınç; “Her türlü ideolojik ve etnik temelden arındırılmış bir anayasa için mücadele edeceğiz. Kürtçe eğitim ve resmi dil olmalıdır.” önerisini dile getirdi.

‘SIFIR DIŞ POLİTİKADA DİYENLER BUGÜN KOMŞULARIYLA BÜYÜK SORUNLAR YAŞIYORLAR’

Kılınç, “Eğer Allahın izniyle seçilirsek mecliste halkımızın tüm sorunlarını dile getireceğiz. 1982 anayasasının değişmesi için özellikle çaba sarf edeceğiz. İç-dış ilişkilerimizde sıfır politikadan bahsedenler bugün komşularıyla büyük sorunlar yaşıyorlar. Dış politikalarında emperyalistlerin amaçları doğrultusunda politika belirlenmeye karşı çıkıp İsrail’i tanıyan kararın kaldırılması hususunda çaba sarf edeceğiz. İş güvenliği hususunda gerekli yasaların çıkarılmaları için çalışacağız. ‘Dindar nesil yetiştireceğiz’ diyenler gençlerin midesini doldurdular ama manevi açlığı gidermediler. Bize göre mecliste İslami muhalefet eksikli var. İslam’ı referans alan ve hükümete İslami muhalefeti yapacak partiye ve kadrolara ihtiyaç vardır.” diye konuştu.

‘AHLAKİ YOZLAŞMA VAR, BOŞANMALAR ARTIYOR’

Dış borca yılda 50 milyar lira ödeme yapıldığına dikkat çeken Kılınç, “Zina bu hükümet döneminde serbest kılındı. Bu yasanın kaldırılması için çaba harcayacağız. Zina ile nesil bozuluyor. Toplumsal ciddi bir yozlaşma var. Boşanmalar kat be kat artıyor. Hırsızlık içki gibi zararlı alışkanlıklarla mücadele edeceğiz. Faize dayanan ekonomiye karşıyız ve ekonominin sağlam temeller üzerine oturtmaya çalışacağız. Dış borçlar almış başını gidiyor. Yılda 50 milyar dolar dış borca ödeniyor.” İfadelerini kullandı.


Kılınç, Şeyh Sait, Seyit Rıza ve Bediüzzaman Said Nursi gibi şahsiyetlerin mezar yerlerinin tespiti ve iade-i itibar sağlanması için çaba sarf edeceklerini kaydetti.