7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesi bağımsız adayların çalışmaları da hızlandı. Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ankara 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Naz­mi Ar­dıç için bir merkez açıldı. Ankara'nın Çankaya ilçesinde yapılan tanıtım toplantısına Ardıç'ın eşi ve çocuklarının yanı sıra meslektaşları da katıldı.

Ardıç'ın seçim çalışmalarını Ankara Emniyet Müdürü eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubeleri'nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Öztürk yürütecek. Merkezin açılışında konuşan Öztürk, Ardıç'ın İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görev yapmış tek emniyetçi olduğunu söyledi. Ardıç'ın meslek hayatı boyunca asla güce boyun eğmediğini aktaran Öztürk, görev süresince de organize örgütlere yönelik onlarca operasyon yaptığını kaydetti. Ardıç'ın 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında ülkenin menfaati için aylarca ekibiyle çalışma yürüttüğünü aktaran emekli Emniyet Müdürü Öztürk, “17 Aralık sonrasında diğer arkadaşları gibi kendisinin de önü kesildi. Ardından da onu meslekten ihraç ettiler. Ancak meslekten ihraç ederek onun önünü kesmek isteyenler, tam tersine onun önünü açtılar.” diye konuştu.

Ardıç'ın oğlu Talha da babasının cezaevinden gönderdiği mektubu katılımcılara okudu. Talha Ardıç'ın okuduğu mektupta, Nazmi Ardıç'ın mesajı şöyle: “Silivri zindanlarında esir olduğum için zerre kadar üzülmüyorum. Burada bizi tutan, hâkimlerin özgür iradeleriyle verdiği kararlar değildir. Gözaltına alınmak, tutuklanmak suçsuz insanları küçültmez, tam tersine büyütür. Bu günlerde elbet geçecektir.”

Tutuklu Emniyet Müdürü'nün eşi Nuray Ardıç ise, her zaman eşiyle gurur duyduğunu kaydetti. Hırsızların el üstünde tutulduğu şu günlerde, hırsızlıkları ortaya çıkaran emniyet mensuplarının tutsak olduğunu öne süren Ardıç, “Dün başımız ne kadar dikse bugün de o kadar gururluyuz.” dedi.

Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM) Başkanı Ercan Taştekin, meslektaşı Nazmi Ardıç'ın meslek hayatında önemli başarılara imza attığını kaydetti. Seçime sayılı günler kaldığını kaydeden Taştekin, katılımcılardan tutuklu emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Nazmi Ardıç'ın Meclis'e girmeleri için yoğun bir çalışma yürütmeleri talebinde bulundu.

Öte yandan Yurt Atayün'ün ağabeyi emekli emniyet müdürü Anadolu Atayün, eşi Kıymet ve kızı Elif Atayün de büronun açılışına katılarak destek verdi.