Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yıllarca kendi yolumuzu kendimiz çizdik, kimseye mihnet etmedik. Yıllarca önümüze çekilen engelleri aştık, örülen bariyerleri geçtik. Yıllarca, birleşecek gövde arayan ve millet kaynağından doğan pınarları bünyemize katarak büyüdük. Vatan dedik, bayrak dedik, millet dedik; dosdoğru olduk, doğrudan ayrılmadık. Türkiye dedik, Turan dedik, Kur'an dedik, kardeşlik şerbetinden içtik, herkesi bağrımıza bastık; teslimiyetçi olmadık. 7 Haziran'da özlem bitsin istiyoruz." dedi.

Devlet Bahçeli, Kırşehir Cacabey Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen 'Nefesimiz Ensenizde Olacak' temalı mitingde konuştu. Bugünün aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi'nin 46. kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bahçeli, "46 yıl çiledir, çabadır, çalışmadır. 46 yıl heyecandır, inançtır, sevdadır. 46 yıl, yürektir, şuurdur, sabırdır. 46 yıl kavgadır, mağduriyettir, mahkumiyettir. 46 yıl, vicdanımızın sesi ve şehidimizin son nefesidir." şeklinde konuştu.

"MUSİBET BULUTLARINI KOVMAK İÇİN HAZIRIZ"

"Bizi bilenler bilir. Bizi tanıyanlar tanır. Biz kendimiz için hiçbir şey aramayız, istemeyiz, dilemeyiz. Ama milletimiz mevzubahis olursa, kararlılığımızın, ülkülerimizin, arayışlarımızın sınırı yoktur." diyen Bahçeli, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: "Bu yüzden Milliyetçi Hareket; gözlerini ufkun ötesine, sonsuzluğa dikmiştir. Milliyetçi Hareket, Türklüğün kucakladığı hakkaniyetli bir küresel dengenin tesisine imkân sağlamak için mücadele vermektedir. İnançsa aranan, heyecansa istenen, kadro, şuur, uzmanlık, cesaretse dilenen Milliyetçi Hareket burada, Kırşehir'in huzurunda, Türk milletinin hizmetindedir. Yıllarca kendi yolumuzu kendimiz çizdik, kimseye mihnet etmedik. Yıllarca önümüze çekilen engelleri aştık, örülen bariyerleri geçtik. Yıllarca, birleşecek gövde arayan ve millet kaynağından doğan pınarları bünyemize katarak büyüdük. 'Vatan' dedik, 'bayrak' dedik, 'millet' dedik; dosdoğru olduk, doğrudan ayrılmadık. Türkiye dedik, Turan dedik, Kur'an dedik, kardeşlik şerbetinden içtik, herkesi bağrımıza bastık; teslimiyetçi olmadık. 7 Haziran'da özlem bitsin istiyoruz. 7 Haziran'da Türkiye kazansın, 'Türk milleti zenginleşsin' diyoruz. Musibet bulutlarını kovmak için hazırız. İhanetin belini kırmak için hazırız. İstikrarı sağlamak, hepinize, herkese kazandırmak için hazırız.

Çiftçinin, esnafın, memurun, emeklinin, işçinin, sanayicinin emini, neferi, nefesi ve kuvveti MHP'dir. Umutsuzluğun koyu sisini dağıtmak için MHP inançlıdır. Yoksulluğun, yolsuzluğun ve yasakların kökünü kurutmak için MHP iradelidir. MHP varsa huzur vardır. MHP varsa işsizlik son bulacak, sefalet yok olacaktır. MHP varsa hainler, zalimler, eşkıyalar, döviz, faiz, rant lobisi kaçacak delik arayacaktır. Üç hilale verilen her oy Türk milletinin aydınlık yarınlarına destektir. Üç hilale verilen her oy Türkiye'nin kalkınma mücadelesine yardımdır. Üç hilale verilen her oy mazluma şifa, garibe deva, kardeşliğe rızadır. Kırşehirli kardeşlerim 7 Haziran'da kendiniz, sevdikleriniz, sevenleriniz ve yavrularınız için oy vereceksiniz. Verdiğiniz oy yerini bulsun, sonuç versin diyorsanız MHP sizinle, sizlerin emrindedir. Verdiğiniz oy bağınıza, bahçenize, tarlanıza, bostanınıza, tezgahınıza, iş yerinize, hanenize bolluk ve güzellik getirsin diyorsanız MHP elini uzatmış sizleri beklemektedir. 'Türküm, Müslümanım, gelişmeye ve değişmeye açığım' demek için son durak MHP iktidarıdır. İnsanca yaşamak için MHP son çaredir. Milliyetçi Hareket, içinde milletin olmadığı, içinde Türk ve İslam değerlerinin bulunmadığı hiç bir hedefi asla kabul etmeyecektir. Milliyetçi Hareket aslını, neslini asla ve asla inkâr etmeyecek, Türkiye'yi şaha kaldırmak, milletin yüzünü güldürmek için geceyi gündüze katacak ve çok çalışacaktır."

Konuşmasının ardından Bahçeli'ye, MHP Kırşehir İl Başkanı Arif Ekici tarafından Kırşehir Spor Kulübü'nün kaşkolu verildi. Bahçeli, daha sonra miting alanında bulunanlara karanfil attı.