MHP lideri Devlet Bahçeli, "Şu anda kanun kaçağı ve adalet kaçkını bir şahıs Cumhurbaşkanlığı makamını işgal etmektedir. Toplumsal dip dalga AKP’yi önüne katıp süpürmek için 7 Haziran'ı bekliyor." dedi. Bahçeli, Erdoğan'ın kendisi ve MHP hakkındaki iddiaları için de "Delillendirmezse namerttir, alçaktır, şerefsizdir, köksüz ve omurgasızdır." ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, miting programları kapsamında tarifeli uçakla Erzincan’a geldi. Cumhuriyet Meydanında halka hitap eden Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu eleştirerek, MHP’nin iktidara gelmesi ile yapacakları vaatlerini açıkladı. 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin barış, güven ve huzur içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Bahçeli, seçimlerde bütün partilere başarılar diledi.

Devlet Bahçeli, şöyle konuştu: "AKP’yle geçen 12 yıl 6 ay 12 günlük kara dönem tam 10 gün sonra nihayete eriyor. Herkes bilsin ki AKP gidiyor, kaybediyor, tasfiye oluyor. Toplumsal dip dalga AKP’yi önüne katıp süpürmek için 7 Haziran’ı bekliyor. Bu nedenle Erdoğan her gün meydanlardadır. Gidişatı durdurmak için Cumhurbaşkanlığını tartışmaya açmıştır. Açık açık AKP’nin tarafına geçmiştir. Erdoğan, yasa ve Anayasa’yla bağını kesmiştir. Şu anda kanun kaçağı ve adalet kaçkını bir şahıs Cumhurbaşkanlığı makamını işgal etmektedir. Erdoğan AKP’deki erimeyi gördükçe, Davutoğlu’ndaki yetersizlik ve acziyeti fark ettikçe yasa dışı yollardan devreye girmektedir. Ve ağzının ayarını iyice bozmaktadır. Erdoğan yalan ve iftiralarını otomatiğe bağlamıştır. 17-25 Aralık failinin, elinde rüşvet ve hırsızlığın çıkmayacak lekesi bulunan bu despotun, gözünü adeta hırs ve kan bürümüştür. Erdoğan 7 Haziran'ı başkanlık oylamasına çevirmek için her türlü kirli ve karanlık tezgahtan nemanlanma arayışındadır. Her değerimizi istismar etmektedir. Erdoğan Türkiye’nin istikrarsızlık ve huzursuzluk simgesi haline çoktan gelmiştir. Başbakan görünümlü Serok Ahmet ise hayal ve yalan içerikli kara propagandasına hızla devam etmektedir."

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A: DELİLLENDİRMEZSE NAMERTTİR, ALÇAKTIR, ŞEREFSİZDİR, KÖKSÜZ VE OMURGASIZDIR

Erdoğan'ın üslubunu da eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti: "Erdoğan dün yine meydanlara çıkmış. Dün yine en başta şahsıma ve partimize ağır hakaretler etmiş. Aksaray ve Nevşehir’de yüzsüzce, vicdansızca üzerimize çamur atmış, müfterilikte yeni rekorlar kırmış. Erdoğan Aksaray’da zelil bir iddiada bulunmuştur. Ve şu sözleri utanmadan şahsıma atfen söylemiştir: 'Geçen hafta MHP’nin Genel Başkanı çıktı, bölücü örgütün partisi Meclis'e giremezse ülkede istikrarsızlık olur, erken seçime gidilir, dedi.' Erzincan’dan söylüyorum, buradan Erdoğan’a sesleniyorum. Erdoğan bu sözlerini ispat etmezse, bu sözlerinin kanıtını göstermezse dünyanın en namert insanıdır. MHP Genel Başkanı olarak, bölücü terör örgütünün siyasi acentesiyle ilgili sarfettiğimi söylediği sözleri açıklığa kavuşturup delillendirmezse alçaktır, şerefsizdir.
Yine Erdoğan, Aksaray ve Nevşehir’de, 'Milliyetçiyim iddiasındaki bir partiyle bölücü örgüt el ele' diyecek kadar küfre ve sahtekarlığa çakılmıştır. Erdoğan durmamış, bölücü örgütün güdümündeki partiye oy dilendiğimizi sapık bir dille açıklamıştır. Yalancıdan cumhurbaşkanı olmayacağını defalarca söyledim. Riyarkardan cumhurbaşkanı olmayacağını sayısız kereler ifade ettim. Ne kadar haklı olduğum artık netleşmiştir. Şimdi söz sırası Erdoğan’dadır. Eğer MHP’nin, HDP ve PKK’yla en ufak bir bağ ve bağlantısını biliyor da söylemiyorsa köksüz ve omurgasızdır. İmralı canisiyle mektuplaşan, Kandil’deki terör şebekesine kriptolu telefonlar hediye edip iletişim kuran Erdoğan ne yapmaya çalışmaktadır? PKK’yla masaya oturan Erdoğan’dır. Oslo’da PKK’ya yalvaran ve boyun eğen Erdoğan’dır. İmralı canisini dirilten, bölünmeye umut ve vade biçen Erdoğan’dır. HDP’yle dostluk ve ihanet çemberinde yan yana gelen Erdoğan’dır. Açılım adıyla yıkımı, çözüm bahanesiyle çözülmeyi hedefleyen Erdoğan’dır. Silahlar sussun, siyaset konuşsun sözleriyle PKK’yı masaya davet eden Erdoğan’dır. İmralı’yı bölücülüğün karargahına çevirip bayrağa hakaret eden hainleri, vatana kast eden canileri, Mehmetçiğe ve polislere saldıran katilleri baştacı eden, saraylarda ağırlayan Erdoğan’dır. Türk milletini 36’ya bölmek için aldığı küresel talimatları harfiyen uygulamak için çalışan Beştepe’deki haram elebaşısıdır. Erdoğan elinin altından kayıp giden iktidara sahip olabilmek adına MHP’yi karalamaya ve töhmet altında bırakmaya cüret etmiştir."

Bahçeli, bozkurt işareti yapan bir partilinin gözaltına alınmasını da eleştirerek, şunları söyledi: "Bozkurt işareti yapan bir hanım kardeşimizi gözaltına aldıracak kadar MHP düşmanı, 'Milliyetçiliği ayaklarımın altına alıyorum' diyecek kadar milliyet fukarası bu şahsın artık sonu görünmüştür. Bu Erdoğan ki, 2011’de MHP’nin oylarını AKP’ye aktarılması konusunda istihbaratçılara emirler verecek kadar demokrasi ve milli irade hasmıdır. Fakat korkunun faydası yoktur. AKP’nin bozgununu hiçbir kötü söz engellemeyecektir. Erzincan’ın emeğini, helal lokmasını 1 milyar 370 milyon liralık kaçak ve karanlık saraya saçacak kadar ahlak ve vicdan kaybı yaşayan bu adama Türk milleti artık inanmayacaktır. Erzincan rüşvetçilere yüzünü dönmüştür. Erzincan Ankara’da hırsızlık çetesi kuranlara haddini bildirmek için 7 Haziran’ın beklemeketdir. Şunu biliniz ki, bizim yürüyüşümüz asaletin sesidir. Bizim yürüyüşümüz milli kimliğin nefesidir. Bizim yürüyüşümüz Türk vatanının özlemle beklediği milliyetçi iradedir."

Partisinin vaatlerini de açıklayan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Yürürken destek Erzincan’dan, yardım ve himaye Cenab-ı Hakk'tandır. Türkiye’yi uçurumun kenarına getiren AKP’ye karşı yürümek vaktidir. Hırsıza karşı yürümenin zamanıdır. Rüşvetçilere, kalpazanlara, kaçakçılara, bölücülere, kul hakkını midesine indiren haramzadelere karşı yürümekten başka seçenek kalmamıştır. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten Ekonomi Programı'mızla sanayinin, işadamlarımızın, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır. Türkiye, MHP iktidarıyla, milli varlığına, tarihi misyonuna sahip çıkarak bugün içinde bulunduğu ataletten kurtulacaktır. Emeklilerimize; Mart ayında 1400 ve Eylül ayında 1400 lira olmak üzere yılda toplam 2800 lira Emekli Destek Ödeneği vereceğiz. Asgari ücretlilere, büyük şehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım imkanı sunacağız. Kamu çalışanlarımızın çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödeneklerini emekli aylıklarına yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini çözeceğiz."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erzincan mitinginin ardından Gümüşhane’de yapılacak mitinge katılmak üzere Gümüşhane’ye geçti.