MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, çözüm sürecine değindi. Bahçeli, "Yıllardır annelerimizin mübarek gözyaşları istismar edildi. Yıllarca annelerimizin korkuları üzerinde oynandı. Annelik duygusu hiç bu kadar aşındırılmadı. Bir yanda PKK’yla pazarlık masasına oturdular, diğer yanda analar ağlamasın bahanesiyle ihaneti maskelediler. Bu ağır tahribata yol açan, işbirlikçilere yol gösteren, ikiyüzlülere yordam öğreten, saldırganlara yardım eden uyduruk Başbakan ve saraya çöreklenen 17-25 Erdoğan’dır." dedi.

Aydın’da halka hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinde iktidara gelecekleri için heyecanlı, Türkiye’yi kurtarmaya kararlı ve Aydın'ın önünü açmaya yeminli olduklarını söyledi. Aydın istasyon Meydanı’nda halka hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Miting sonrası halka karanfil dağıtan Devlet Bahçeli, "Bugün Anneler Günü’dür. Anne fedakarlık ve fazilettir. Anne hoşgörü ve adanmışlıktır. Anne sevgi ve sıcacık ilgidir. Annelerimiz bizim göz nurumuzdur. Annelerimiz bizim kurumayacak kaynağımızdır. Annelerimiz yalnızca doğuran, yalnızca beşiğimizi sallayan değil, ömürleri yettiği sürece arkamızda duran manevi kalelerdir. Onlara çok şey borçluyuz. En başta da bir vefa sorumluluğumuz vardır. Nezaket onlardadır, zarafet onlarla ete kemiğe bürünmektedir. Bağlılık ve sahiplenme onların meziyetidir. Bağışlama onların özelliğidir. Onlar ki sevgi sancağıdır. Onlar ki bereket ve dua hazinesidir. Bugün annelerimize içten sarılalım. Şefkat abidesi annelerimizi kırmayalım. Hiçbirini incitmeyelim. En güzel, en tatlı sözlerle gönüllerini alalım. Onları çiçeklerle donatalım. Öf bile demeyelim. Kaşımızı bile çatmayalım. Yüzümüzü katiyen asmayalım. Nasır tutmuş ellerinden hasretle öpelim. Hayır dualarını alalım, yorgun bakışlarını neşelendirelim. Unutmayalım ki bereket büyüklerledir. Unutmayalım ki cennet annelerin ayaklarının altındadır. Şehit annelerini ihmal etmeyelim. Evlat özlemi çeken, evlat yangınıyla, evlat acısıyla bağrına taş basan annelerimizi hatırdan çıkarmayalım." diye konuştu.

Ermenek’teki maden kazasında oğlunu kaybeden Ayşe isimli kadının da Anneler Günü'nü kutlamayı unutmayan Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Oğlum yüzme bilmezdi, suyun içinde ne yaptı', diyerek feryat figan eden Ermenekli Ayşe anamızın acısını uzaktan da olsa paylaşalım. Soma’da, 13 Mayıs 2014 günü evladını maden faciasında kaybeden analarımızın sızısını vicdanımızda duyalım. Terörle mücadelede, gencecik fidanlarını kara toprağın koynuna emanet eden analarımıza kalplerimizi açalım. Ana gibi yar olmayacağını iyi bilelim. Aydın gibi diyar olmayacağını da derinden haykıralım. Nerede yaşıyor olursa olsun, tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Dualarında olabilmeyi diliyorum."

Çözüm süreci ve anaların ağlamamasına da değinen Bahçeli, "Yıllardır annelerimizin mübarek gözyaşları istismar edildi. Yıllarca annelerimizin korkuları üzerinde oynandı. Annelik duygusu hiç bu kadar aşındırılmadı. Annelik vicdanı hiç bu kadar sarsılmadı. Bir yanda PKK’yla pazarlık masasına oturdular, diğer yanda analar ağlamasın bahanesiyle ihaneti maskelediler. Bir yanda İmralı’da gece gündüz taviz ve teslimiyet mesaisine kaldılar, diğer yanda analar ağlamasın sözünün arkasına saklandılar. Açılım dediler, açılmadık, deşilmedik, yarılmadık bir şey bırakmadılar. Çözüm dediler, çözülmenin kapaklarını açtılar. Barış dediler, batışın ve bitişin kapısını araladılar. Ne var ki analarımız ağlamaya devam etti. Teröriste dağdaki genç dediler, şehit analarını bir kez daha ağlattılar. Katille maktulü aynı kefeye koydular, şehitlerimizin kemiklerini sızlattılar. Mehmetçikleri ensesinden vuran canavarlarla kan pazarı kurdular. Türklüğe kefen biçen kahpelerle BOP kafesine girdiler. İslam’a zehir saçan, kin kusan; Müslümanlara ölüm yağdıran kiralık tetikçilerle aynı yolun yolcusu oldular. Bu ağır tahribata yol açan, işbirlikçilere yol gösteren, ikiyüzlülere yordam öğreten, saldırganlara yardım eden uyduruk Başbakan ve saraya çöreklenen 17-25 Erdoğan’dır."