Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet “Bahçeli, Dün, İstanbul Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’nde AKP-PKK bölücü şebekesi müşterek bir açıklama yapmıştır. İmralı canisinin hazırladığı, Kandil’deki terör şeflerinin onay verdiği 10 maddelik ihanet belgesi pişkince, arsızca, ahlaksızca hatta hiçbir utanma, pişmanlık ve mahcubiyet hali gösterilmeden ilan edilmiştir. AKP, PKK’yla beraber kameraların karşısında haince şov yapmıştır. AKP’yle PKK’nın gayri meşru birlikteliği bölücülük nikahı kıyılmasıyla resmilik kazanmıştır.” dedi.

Bahçeli, Ankara’da yapılan il başkanları toplantısı sonrası açıklama yaptı. Dün, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleştirilen Çözüm Süreci toplantısını eleştiren Bahçeli, "AKP’nin PKK’yla kurduğu ihanet, melanet ve rezalet ortaklığı tüm yönleriyle deşifre olmuştur. Dün, İstanbul Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi’nde AKP-PKK bölücü şebekesi müşterek bir açıklama yapmıştır. İmralı canisinin hazırladığı, Kandil’deki terör şeflerinin onay verdiği 10 maddelik ihanet belgesi pişkince, arsızca, ahlaksızca; hatta hiçbir utanma, pişmanlık ve mahcubiyet hali gösterilmeden ilan edilmiştir. AKP, PKK’yla beraber kameraların karşısında haince şov yapmıştır. AKP’yle PKK’nın gayri meşru birlikteliği bölücülük nikahı kıyılmasıyla resmilik kazanmıştır. Dolmabahçe Sarayı yüz yıl önce bile böyle bir kepazeliğe şahit olmamıştır. 1918’de, Boğaz’a demirlemiş düşman gemilerinden İstanbul sokaklarına fırlayan müstevlilerin pervasızlıklarıyla AKP-PKK’nın küstahlıkları hemen hemen aynı kapıya açılmıştır. Dünyanın en büyük Türk kentinde PKK’nın mesajları, bölücülüğün yol haritası gururla duyurulmuştur. 1999’da kafes içinde mahkemeye çıkarılan, on binlerce vatan evladının kanını döken insanlık suçlusu cani başı, Hükümet’e ev ödevi vermiş, AKP’nin siyasi namusunu ortalığa düşürmüştür. Hayır, Türk milleti bu olanları sıradan kabul edemez, normal göremez, görmeyecektir. Hayır, Türk milleti çözüm kılıfına gizlenmiş çözülme zehrini servis eden köksüzlere, kimliksizlere kanamaz, katlanamaz, katlanmayacaktır." ifadelerini kullandı.

“ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU’NUN HİÇ Mİ MİLLİ RUHU, HİÇ Mİ MİLLET SEVGİSİ KALMAMIŞTIR?”

AK Parti’ye oy veren vatandaşlara da seslenen Bahçeli, “AKP’ye oy veren kardeşlerim; bir umuttur diyerek desteklediğiniz parti PKK’ya beyaz bayrak çekti, görmeyecek misiniz? Mütedeyyin, muhafazakar, onurlu, Allah korkusuna haiz, ağzı dualı ve vicdan sahibi vatandaşlarım; arkasında durduğunuz parti Türkiye’yi teröristlere tapulamak üzeredir, anlayamayacak mısınız? Dolmabahçe’de Türkiye’nin başı öne eğilmiştir. Dolmabahçe’de Türk milleti inkar edilmiş, yok sayılmıştır. Dolmabahçe’de bölücü terör fermanını yayımlamıştır. Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nu bırakarak kaçan, yetmedi yurt topraklarını havaya uçuran, yetmedi gerileye gerileye İmralı’nın kollarına düşen vatansızlar, PKK havarisi, PKK yandaşı, PKK yancılığında üst bir faza geçmişlerdir. Şu kabusa bakınız ki, PKK iktidara ortak olmuş, Hükümet’i ele geçirmiştir. Erdoğan ve Davutoğlu’nun hiç mi milli ruhu, hiç mi millet sevgisi kalmamıştır? Bunların mütareke yıllarındaki işgal komiserlerinden ne farkı vardır? Terör suçlusu bir katilin 10 maddelik ihanet metni, tarihi bir karar süreci eşiği olarak nasıl yorumlanmakta, nasıl hazmedilmektedir? Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakan Yardımcısı, İçişleri Bakanı, AKP’nin bir grup başkanvekili ve bir kurumun Müsteşarı PKK’nın maskarası haline gelmeyi izzet-i nefislerine nasıl sindirebilmişlerdir?” şeklinde konuştu.

“SARAY TALİMATLI AÇIKLAMALAR YAPAN OMZU YILDIZ KÜMESİ OLAN ÖZEL İNSANLAR, AKP-PKK YIKIMINA NE DİYECEKSİNİZ?”

Konuşmasında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i de eleştiren Bahçeli şöyle devam etti: “Döneminde askerimizin başına çuval geçirilmesini izleyen, Erdoğan’ın hocam diyerek hitap ettiği, AKP’nin Özel Paşa’sına eleştirilerimizden alınarak bize laf yetiştirmeye çalışan ve kasaptaki ete soğan doğramayan emekli paşa, acaba sen milletin ekmeğine kan doğrayanlara bir çift söz edecek cesareti gösterecek misin? PKK dururken, bölücülük alıp başını yürümüşken, MHP’ye çatan, MHP’yle polemiğe giren, fakat yüzlerce silah arkadaşlarının demir parmaklıkların arkasına koyulmasına çıtını bile çıkaramayan zevat, sorarım sizlere, suskunluğu sürdürecek misiniz? Nedir sizleri korkutan, nelerdir sizleri baskı altında tutan? Genelkurmay başkanlarına terörist suçlaması yöneltilirken anında kaybolan, bizim haklı ve isabetli sorularımız karşısında afallayan ve saray talimatlı açıklamalar yapan omzu yıldız kümesi olan Özel insanlar, AKP-PKK yıkımına ne diyeceksiniz?”

“RÜŞVET VE YOLSUZLUĞA BATMAK AHLAK OLARAK GÖRÜLÜYOR İSE HENÜZ İNSANLIK BÖYLE BİR AHLAK İZAHIYLA TANIŞMAMIŞTIR”

Vicdanı olan hiçbir vatan evladının PKK’nın saraylarda ağırlanıp taltif edilmesine ilgisiz kalamayacağını ifade eden Bahçeli, "Kalbi vatan sevgisiyle çarpan hiçbir Türkiye sevdalısı, İmralı canisini barış elçisi, demokrasi gönüllüsü, özgürlük savaşçısı olarak lanse edilmesine tepkisiz duramayacaktır. Bize, ‘devlet ahlakı nedir bilir misin’ diye soran Başbakan, asıl sen söyle, sen itiraf et; devlet sana neyi hatırlatıyor, ahlak sana neyi çağrıştırıyor? Vatan topraklarını bırakıp kaçmak, türbemizi bombalamak devlet adamlığı ise, bizim böyle bir adamlığı tanımamız, kabullenmemiz eşyanın tabiatına aykırıdır. Rüşvet ve yolsuzluğa batmak ahlak olarak görülüyor ise, henüz insanlık böyle bir ahlak izahıyla tanışmamıştır. Bizden özür bekleyen Davutoğlu, senin devlet adabın PKK’ya kul köle olacak kadar körleşmek midir? Bir ara kol-bacak kesen Davutoğlu; vatan topraklarını bırakmak, milli haysiyeti paçavraya çevirmek, şeref ve namus hazinesini Erdoğan ile eşzamanlı imha etmek devlet adamlığı mı, yoksa PKK’nın adamı olmak mıdır? Elbette biliyoruz ki, bu sorularımıza cevap verecek yiğitlik ve yüreklilik iktidardaki menfaat ve şer lobisinde yoktur. Çünkü bunların aslında insan içine çıkacak yüzleri kalmamıştır. Yüzsüzler korosunun, hainler kadrosunun suç ortaklığı mahkemeye çıkmazsa milli vicdan çökecektir. Türkiye AKP’yle giderse maalesef her türlü fenalık ve faciayı yaşayacaktır. BOP’un hesap ve hedefleri sonuca ulaşmadan PKK silah bırakmayacak, Türkiye’yi ortadan ikiye bölmeden terör ve bölücülük kanlı kozundan, öldürme taktiğinden vazgeçmeyecektir." diye konuştu.