Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sandığın etrafında leş avcılarının dolaştığını, akbabaların uçtuğunu belirtti. Bahçeli, "Sandık namustur, milletimizin vereceği her oy değerli ve önemlidir. Sandık üzerinde oyun ve tezgah heveslisi kim varsa, şimdiden bu yanlıştan dönmelidir. AKP, demokrasinin er meydanını karartmaya ve sandık yolsuzluklarıyla sonuçları değiştirmeye teşebbüs ederse, bilsin ki dünyayı başlarına yıkarız. Bunun hesabını muhataplarından bir bir sorarız." dedi.

Bahçeli, Uşak'ta konuştu. Bütün Türkiye'nin yoksullaştığını söyleyen Bahçeli, "Bütün millet fukaralığa ve işsizliğe rehin bırakılmıştır. Herkes sıkıntıdadır. Yolsuzluk büyümüştür. Rüşvet devasa boyutlardadır. Hukuksuzluk korkunç seviyelerdedir. Kanunsuzluk kol gezmektedir. Kaçakçılık, kara para tacirliği ve hırsızlık prim yapmaktadır. Ama fotokopi Başbakan'a bakarsak herşey iyiye doğru gitmekte, dünya AKP'nin başarısını alkışlamaktadır. Hal gerçekten böyle ise AKP zihniyetinin zenginlik ve kalkınma tabloları ile milletimizin gerçek yaşantısı arasındaki uçurumu nasıl izah etmek gerekecektir? Tamamen sıcak para ile beslenen, üretimin her geçen gün azaldığı, ithalatın arttığı bu ekonomik anlayışın mimarı AKP hükümetidir. Bilinmelidir ki üretimin olmadığı bu basit çarkın sonu yoktur." şeklinde konuştu.

'DAVUTOĞLU, ERDOĞAN GİBİ YALAN DERYASINDA YÜZMEKTE'

Bahçeli, AKP iktidarı ile ülkenin yağma ve sömürü döngüsüne mahkûm olduğunu savundu. "AKP zihniyeti 150 ay 2 gündür dış güçlerin elinde, avucundadır. Türkiye, AKP hükümeti ile açlıkla, adaletsizlikle, ahlaksızlıkla ve asayişsizlikle karşı karşıyadır." diyen Bahçeli, sözlerien şöyle devam etti: "Başbakan, özetlediğim bu kara tablonun milletimiz tarafından bilinmesinden korkmaktadır. Bu nedenle saçma sapan konuşmakta, Erdoğan'ın kişisel hedeflerine hizmet etmektedir. Başbakan başkanlık için çalışmaktadır. Başbakan yıkım için faaliyet halindedir. Başbakan kendi itibar ve saygınlığını gömmek için çırpınmaktadır. Davutoğlu, Erdoğan gibi yalan deryasında yüzmekte, olmayan başarı hikayeleriyle göz boyamaktadır. Milletimize sunduğu sahte cennetin altındaki karanlık Türkiye'nin ortaya çıkmasından korkmaktadır. Geleceğini pamuk ipliği ile bağladığı milletimizin gerçekleri görmesinden çekinmektedir."

'VALİLER, KAYMAKAMLAR AKP'NİN MAŞASI GİBİ'

Bu başarısız tablo karşısında Davutoğlu'nun, akıbetinin farkında olduğunu, Erdoğan'ı da korku dağları sardığını kaydeden Bahçeli, "Bu ikili AKP'nin sona geldiğini anlamışlardır. Bu nedenle devletin tüm imkan ve kaynakları AKP'nin seçim çalışmalarında kullanılmaktadır. Miting alanlarına parayla insan taşınmaktadır. Valiler, kaymakamlar AKP'nin maşası gibidir. Kamu araçları sivil plaka takılarak siyasi kampanyada kullanılmaktadır. Mukaddes değerlerimiz alçakça siyasete malzeme yapılmaktadır. İstanbul Maltepe'de olduğu gibi, camilerden kaçak elektrik hattı çekecek kadar AKP denge ve kontrolünü kaybetmiştir. Devlet televizyonu TRT, havuz medyası, kiralık kalem ve yorumcular gözü dönmüş gibi AKP propagandası yapmaktadır. Güdümlü anket şirketleri AKP'nin düdüğünü çalmaktadır. Yandaş işadamları aldıkları ihalelerin diyetini ödemektedir." şeklinde konuştu.

'SANDIĞIN ETRAFINDA LEŞ AVCILARI DOLAŞMAKTA, AKBABALAR UÇMAKTADIR'

Provokasyonların sıklaştığını, parti binalarının saldırıya uğradığını ve bombalanmaya başlandığını hatırlatan Bahçeli, şöyle devam etti: "AKP ile HDP sanki rol paylaşmış gibidir. Seçimlere hile karıştırmak için AKP'nin karanlık odalarında saray talimatlı planlar yapıldığı her gün yazılıp çizilmektedir. Milli iradeyi gölgelemek, demokrasiye suikast düzenlemek için Erdoğan devreye girmiş, kurşun asker Davutoğlu'nu altından kalkamayacağı pisliğe bulaştırmak için harekete geçmiştir. Sandık güvenliği tartışmaya açılmıştır. Seçim sonuçlarını sisteme işleme ve müdahale etme yetkisi bulunan 81 ildeki UYAP personelinin tamamı görevden alınmıştır. Sandık risklidir, demokrasi tedirgindir, AKP ise ahlaksız ve arsızdır. Uşak'tan uyarıyorum. Sandık namustur, milletimizin vereceği her oy değerli ve önemlidir. Sandık üzerinde oyun ve tezgah heveslisi kim varsa, şimdiden bu yanlıştan dönmelidir. AKP, demokrasinin er meydanını karartmaya ve sandık yolsuzluklarıyla sonuçları değiştirmeye teşebbüs ederse, bilsin ki dünyayı başlarına yıkarız. Bunun hesabını muhataplarından bir bir sorarız. Uşaklı'nın oyuna leke sürdürmeyiz, tercihlerine haram ve hıyanetle kapkara kesilmiş elleri dokundurmayız. Biz sandıklara sahip çıkacağız. Biz demokrasinin arkasında olacağız. AKP sandıkla gelmişti, sandıkla gitmekten başka yolu da olmayacaktır. Uşaklı kardeşim, iradene sahip çık. Uşaklı kardeşim, geleceğine sahip ol. Uşaklı kardeşim, rüşvetçi ve hırsızlar paranı çaldılar, alın terini götürdüler. Şimdi de gözlerini vereceğin oya diktiler. Buna izin vermeyin, buna fırsat tanımayın. Erdoğan başkanlık sistemine geçmek için her kumpasın tarafı olabilecektir. Sandığın etrafında leş avcıları dolaşmaktadır. Sandığın üzerinde akbabalar uçmaktadır. Davutoğlu kapı kulu olduğundan Erdoğan'a varlığını bağladığından iradesizliğinin bedelini herşeye göz yumarak ödeyecektir. Erdoğan, hazineyi adeta bölünme ve rejim tasfiyesi için seferber etmektedir. Yüzde 52 oy almış birisi olduğu için bunu kendisine hak görmektedir. Ve dahası, korsan mitinglerle baştan ayağa siyasete girmekte, Anayasa suçu işlemekten hiç mi hiç rahatsızlık duymamaktadır."

Sürecek....