Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli; “AKP siyasetini icazet, istismar, ikbal üzerine kurmuştur. Zina meselesini istismar etmiş, Bayburtluyu oyalamıştır. Başörtüsünü istismar etmiş, inançlarımızı zedelemiştir. Kudüs, Kabe, Kur’an ve kutsal değerlerimizi istismar etmiş, vicdanları gasp etmiştir. İmam Hatip konusunu istismar etmiş, gençlerimizi aldatmıştır.” dedi.

'VATAN EVLATLARI AÇ GEZERKEN, BAKAN VE BAŞBAKAN EVLATLARI HARAM LOKMAYLA DOYDULAR'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Bayburt’ta vatandaşlara hitap etti. “Pasta büyüdü dediler, ama hep kendileri yediler, adaletli paylaşımı hiç düşünmediler.” diyen Bahçeli; “Türkiye zenginleşti ve uçuşa geçti dediler, fakat zenginleşen vatandaş değil yandaş, uçan Bayburtlu değil buhran lobisi oldu. Vatan evlatları aç gezerken, Bakan ve Başbakan evlatları haram lokmayla doydular, küplerini doldurdular. Sizler sefalet yaşadınız, birileri saraylar yaptırıp sefa sürdü. Sizler fakirliğin girdabına düştünüz, birileri saltanatın zirvesine çıktı. Sizler kaybettiniz, hırsızlar kazandı. Sizler zarar ettiniz, rüşvetçiler karlarına kar kattı. Sizler üzüldünüz, haramzadeler sevinçten havalara uçtu. Sizler umutsuz, işsiz, yarınsız kaldınız, çalanlar, çırpanlar, sövenler azgın nefislerine hizmet etti.

'MİLLİ İRADEYİ İSTİSMAR ETMİŞ, YOLSUZLUĞU AZDIRMIŞTIR'

Bayburtlu kardeşlerimi istismar edenler, tertemiz vicdanları kullananlar emanete hıyanetlik etti. AKP siyasetini icazet, istismar, ikbal üzerine kurmuştur. Zina meselesini istismar etmiş, Bayburtluyu oyalamıştır. Başörtüsünü istismar etmiş, inançlarımızı zedelemiştir. Kudüs, Kabe, Kur’an ve kutsal değerlerimizi istismar etmiş, vicdanları gasp etmiştir. İmam Hatip konusunu istismar etmiş, gençlerimizi aldatmıştır. Milli iradeyi istismar etmiş, yolsuzluğu azdırmıştır.
Yoksulları kandırmış, açlığa mahkum etmiştir. Ve AKP baştan ayağa istismar olmuştur.” şeklinde konuştu.

'VARSIN ERDOĞAN SARAYINDA 17-25 ARALIKIN ZİLLETİYLE YAŞASIN'

Gerek Erdoğan, gerekse de Davutoğlu'nun Türkiye’yi çaresiz zannettiklerini aktaran Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: “Türk milletini ve Bayburt’u küçümsemişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti’ni küçük düşürmüşlerdir. Yabancı başkentlerin ağzına bakmışlardır. Meşruiyetlerini yurt dışında aramışlardır. Türk ve Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapmışlardır. Bölücülere kefil olmuşlar, bebek katiliyle pazarlık masaları kurmuşlardır. AKP her şeyi eline yüzüne bulaştırmış, hiçbir vaadini yerine getirememiştir. Şimdi Başbakan Davutoğlu meydan meydan dolaşmaktadır. Esasen anlattığı bir şey yoktur. Türkiye için hiçbir vizyon sunamamaktadır. Her şeyini Erdoğan’a bağlamıştır. Erdoğan’a yeni bir koltuk, yeni bir mevki ihya etmek için başkanlık propagandası yapmaktadır. Bayburtlunun sorunları dağ gibidir, fakat Davutoğlu Erdoğan’a hizmetkarlık yapmaktan, buradan yükselen talepleri kulak ardı etmekten en ufak rahatsızlık duymamaktadır. Peki, Bayburtlunun işsizliğini kim çözecektir? Bayburtlunun yoksulluğunu kim bitirecektir? Ben sizlere söyleyeyim, Milliyetçi Hareket Partisi Bayburt için vardır, Bayburtlu kardeşlerimin elinden tutmak da bizim için namus meselesidir. Varsın Erdoğan kirli emelleriyle yıkım ve parçalanmaya yarayacak yeni koltuk arasın. Varsın AKP, PKK’yla başkanlık sistemi üzerinden faaliyet ve çalışma yürütsün. Varsın Erdoğan sarayında 17-25 Aralık’ın zilletiyle yaşasın, hesap vermekten kurtulmak için başkanlık hayalleri kursun. Bunların hiçbir önemi yoktur. Biz Bayburt’u çaresiz bırakmayız. Biz Bayburt’u kimsesizliğe ve yalnızlığa terk etmeyiz. Bayburt’un her güzel insanını bağrımıza basar, yolumuzda yürürüz. Hiç kimseyi ayırmadan, hiç kimseyi dışlamadan Bayburt’u yüreğimizde taşır, yolculuğumuzu sürdürürüz. Bayburt Kalesi’nin hatıralarına leke sürdürmeyiz ve Bayburt’a deva oluruz.”

'ZORBA, KONTROL VE DENETİMDEN ÇIKMIŞTIR'

“Şundan emin olunuz ki, 9 gün sonra; Ya huzur ya da hüsran kazanacaktır. Ya zillet ya da millet kazanacaktır. Ya Türkiye kazanacak, ya da milliyetsizler istikbalimizi karartacaktır.” diyen Bahçeli şunları söyledi: “Başka bir seçenek kalmamıştır. Artık sinsi oyunlar bitmelidir. Artık rezalet serüvenleri kapanmalıdır. Artık ihanetin perdesi yırtılıp atılmalıdır. Bayburtlunun beklemeye tahammülü kalmamıştır. Oyalanacak vakit yoktur. Tehdit çok yakındır. Tehlike her köşededir. Zulüm her yerdedir. Zorba, kontrol ve denetimden çıkmıştır.”