Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP’de korku dağları sarmıştır. Bu korku hesap verme korkusudur. Hırçınlıkları bundandır. Uykuları bunun için kaçmaktadır. Ancak korkunun ecele faydası yoktur." dedi.

Bahçeli, Burdur'da konuştu. "13 yıldır kalkınan yandaşlar oldu, ortada kalan siz. Çalan AKP kadroları oldu, emeği çalınan siz. Harama göz diken hükümet oldu, helali kaptıran siz. Sınavlar sahte, memurlar mağdurdur. Sorular çalınmış, öğrenciler şaşkındır. Olaylar düzmece, basın sahtekârdır. İhaleler aldatma, rüşvetler bakanlaradır. Açılım bir tuzak, terörist memnundur. Mahkemeler fiyasko, mahkûmlar masumdur." diyen Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Davalar külliyen yanlış, masumlar mahkûmdur. Kalkınma lafta kalmış, Burdur yoksuldur. Adalet boğazlanmış, hakim ve savcılar mesleklerinden atılmıştır. Emniyet kalmamış, polisler cezaevindedir. Milli güvenlik zedelenmiş, kırmızı kitap saraya tapuludur. Soruyorum sizlere; AKP’nin bugüne kadar yapılan öğrenci sınavlarındaki haksızlıklarını affedecek misiniz? Emeğinizi, alın terinizi, helal rızkınızı çalan ve çaldıran AKP’ye hakkınızı helal edecek misiniz? Sizleri fırsatçıyla, kapkaççıyla, hırsızla yüz yüze bırakarak cebinizdekini soyan AKP zihniyeti ile helalleşecek misiniz? Burdurlu vatandaşlarım, 7 Haziran'da Milliyetçi Hareket'ten yana vereceğiniz kararla; mührünüzü üç hilale vuracak mısınız? Onurlu bir hayatı seçecek misiniz? Adaletli bir düzeni tercih edecek misiniz? Huzura, emniyete, hakkaniyete oy verecek misiniz? Yokluğa, yoksulluğa, yolsuzluğa dur diyecek misiniz? Onursuzluğu, cepheleşmeyi, istismarı reddecek misiniz? Davutoğlu, bu sese kulak ver. Bu haykırışı iyi dinle. Bu ses Burdur gerçeğinin sesidir."

Erdoğan ve Davutoğlu’nun; zenginleşme yalanlarının arkasında açlık, yoksulluk, yolsuzluk olduğunu ileri süren Bahçeli, "Geliştik nutuklarının arkasında işsizlik vardır, kayırma vardır, yağma vardır. Büyüdük yalanlarının arkasında borç vardır, rantiye vardır, ipotek vardır. Huzur ve güvenlik safsatanın arkasında bölücülük vardır, kapkaç vardır, çeteleşme vardır. AKP’de korku dağları sarmıştır. Bu korku hesap verme korkusudur. Hırçınlıkları bundandır. Uykuları bunun için kaçmaktadır. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Milliyetçi Hareket milletimizden aldığı güçle iktidara koşmaktadır. Burdur iktidar müjdesini veriyor, Burdur Milliyetçi Hareket'le yürüyor.

AKP’ye oy veren kardeşim, ülkemiz kötüye gidiyor. Artık siyasi taassup ve tarafgirlikle hareket edecek vakit kalmamıştır. AKP, aldığı oyları kötüye kullanmış, Türkiye’yi harabeye çevirmiştir. AKP’ye destek veren kardeşim; ülken için, milletin için, vatanın için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır yoktur, bunlarda ümit yoktur, bunlarla huzur yoktur. CHP’ye oy veren vatandaşlarım, çağrım sizleredir; gelin bu defa bizimle yürüyün. Kararsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim; boşuna zaman kaybetme, MHP bil ki seninle, senin yanındadır. O halde bizimle yürümek, MHP’yi iktidara taşımak için oy verecek misiniz? 7 Haziran’da mührünüzü üç hilale heyecanla vuracak mısınız? Burdur’un talihi açık, geleceği aydınlıktır. Allah hepinizden razı olsun, umutlarınız umutlarımız, talepleriniz hedefimizdir." diye konuştu. Konuşmasının ardından Bahçeli, alanda bulunanlara karanfil attı.