Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, yanlışı arıyorsa kaçak ve karanlık saraya sığınanlara bakmalı. Ya da aynadaki akislerine başını çevirmeli. 17-25’de Tayyip Erdoğan yanlıştı, Serok Ahmet ise her şeyiyle yanlış isimdir. İktidar olmaları ise talihsizliktir.” dedi.

Bahçeli, Eskişehir’in Tarihi Odunpazarı Meydanı'nda partililere seslendi. Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu sert bir dille eleştirdi, ülkede yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. 'Doğrular sizsiniz, yanlışlar, yalanlar onlar' diyen Bahçeli, AKP iktidarına sert sözlerle tepki gösterdi. Bahçeli, şöyle konuştu: “Doğrular sizsiniz, çalanlar onlar. Hırsızlıkta ustalaşanlar onlar, huzur arayan sizsiniz. Emek veren sizsiniz, emeğinizi çalanlar onlar. Vatan diyen sizsiniz, vatanı satanlar ise onlar. Onlar zulmü size hep reva gördü. Sefa sürmek onların işi.”

Başbakan Davutoğlu’na tepki gösteren Bahçeli, “Başbakan diyor, ‘eski Türkiye partilerinden oluşan 4 yanlış bir tek AKP’yi hedef alıyormuş. Yani tek doğru AKP imiş. Bu sakat mantık tutar mı? Bu marazi hesap kabul görür mü?” diye konuştu.

Asıl AKP'nin yanlışta olduğunu vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu: “Hukuktan kaçan hükümet yanlış yapmıştır. İlkesiz kadrolar yanlıştadır. İmralı canisi ile masaya oturan şerefsizler yanlıştadır. Başbakan eğer yanlış arıyorsa ya saraya bakmalı, ya da aynadaki akislerine başını çevirmeli. Başbakan yanlışı arıyorsa kaçak ve karanlık saraya sığınanlara bakmalı. Harama inançlara alet etmiş ve yanlış yapmıştır. Bitmeyen hukukun çivisini çıkarmış. Ahlaki operasyon yapmış yanlışa gömülmüştür. 17-25’de Erdoğan yanlıştı. Serok Ahmet ise her şeyiyle yanlış isimdir. AKP 12 yıl 6 aydır yanlıştır. İktidar da olması ise tamamen talihsizliktir.”

‘BAKANLARIN ÇOCUKLARI İLE PİSLİK ÇUKURLARI OLUŞTURDULAR’

“Doğru olan iktidar adalet terazisini bozar mı, adaletten kaçar mı, hırsızları korur mu, ihanete ortak olur mu.” diye soran Bahçeli, “Yoksulluk ortadan kalktı mı, her sene katlanarak arttı. Bakanların çocukları ile pislik çukurları oluşturmuştu. Birileri elbette zenginleşti. AKP'nin şebekeleri haramlarına haram ekledi. Çalınan sizin malınız, çalan onlar. Azalan sizin malınız artan onların malı. Baskılardan hepsi nasibini almıştır. Suçsuz günahsız insanlar tahkikata girmiştir. 12 yıl 6 ayda teröristler özgürleştiler. Müzakere masasına oturdular. bölücülerin önündeki yasaklar bir bir kaldırıldı. Sizin üzerinizdeki yasak baskılar arttı.” ifadesini kullandı.

AKP’li seçmenlere de seslenen Bahçeli, şöyle devam etti: “Ülke kötüye gidiyor. AKP’lilerin oyları kötüye gidiyor. Ülke enkaza gidiyor. Hey AKP’li kardeşlerim bunlarda huzur yoktur, gelecek yoktur. Gelin bu defa da bizimle yürüyün. Boşuna zaman kaybetmeyin. Teröre karşı, açlığa, susuzluğa karşı bizimle yürüyün. Başkanlık düşünen 17-25 Aralıkçılara karşı birlikte yürüyelim.”