Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, MHP’nin milletin teveccühüyle oylarını önemli oranda artırdığı ve Meclis'e daha güçlü bir grupla girme imkânı bulduğunu söyledi. 7 Haziran’da teşekkül eden Meclis aritmetiğinin ortada olduğunu belirten Yalçın, "Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bu konuda seçim gecesi gereken açıklamayı yapmış ve partimizin duracağı yere yeterince net ifadelerle işaret etmiştir. Ortaya çıkan tablo ne olursa olsun Türkiye’nin çözüm bekleyen önemli meseleleri bulunmaktadır. O bakımdan ülke gündemi partimizce dikkatle takip edilmektedir. Bu çerçevede Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 10 Haziran saat 18.00’de MHP Başkanlık Divanını toplantıya çağırmıştır. 13 Haziran günü saat 13.00’te de Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve yeni seçilen milletvekilleriyle tanışma ve istişare toplantısı yapılacaktır. 14 Haziran günü saat 14.00’te ise il ve belediye başkanları toplantısı gerçekleştirilecektir." dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili E. Semih Yalçın, ‘Milliyetçi Hareket Partisi’nin Toplantı Gündemine Dair’ yazılı bir açıklama yaptı. 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinin tamamlandığını ve resmî olmayan sonuçlara göre iktidar partisinin çoğunluğunu kaybettiğini belirten Yalçın, "Milletimiz AKP’ye tek başına hükûmeti kurma imkânı tanımamıştır. Yeni Meclis aritmetiğine göre koalisyon hükûmeti veya dışarıdan herhangi bir siyasi partinin desteğiyle azınlık hükûmeti kurulması gündemdedir. Bununla birlikte Türkiye’de parlamenter demokrasinin birikimi, ülke sorunlarının çözümü için yeterli büyüklüktedir. Ancak Mecliste grup oluşturacak siyasi partilerin bu konuda gereken olgunluğu göstermeleri icap etmektedir." ifadelerine yer verdi.

MHP’nin milletin teveccühüyle oylarını önemli oranda artırdığı ve Meclis'e daha güçlü bir grupla girme imkânı bulduğunu ifade eden Yalçın, açıklamasına şöyle devam etti: "Ancak 7 Haziran’da teşekkül eden Meclis aritmetiği de ortadadır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bu konuda seçim gecesi gereken açıklamayı yapmış ve partimizin duracağı yere yeterince net ifadelerle işaret etmiştir. Ortaya çıkan tablo ne olursa olsun Türkiye’nin çözüm bekleyen önemli meseleleri bulunmaktadır. O bakımdan ülke gündemi partimizce dikkatle takip edilmektedir. Bu çerçevede Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, 10 Haziran saat 18.00’de MHP Başkanlık Divanını toplantıya çağırmıştır. 13 Haziran günü saat 13.00’te de Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve yeni seçilen milletvekilleriyle tanışma ve istişare toplantısı yapılacaktır. 14 Haziran günü saat 14.00’te ise il ve belediye başkanları toplantısı gerçekleştirilecektir."

Yalçın, bu toplantılarda, Türkiye gündeminin yoğunluğu ve nezaketi dikkate alınarak MHP’nin sergileyeceği tutum ve geleceğe dair takip edilecek politikaları hakkında görüş alışverişinde bulunulacağını vurguladı.