Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP hakkındaki görüşlerinin değişmediğini söyleyerek, “Biz HDP’ye bakınca flu görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz.” dedi.

Partisinin Meclis’teki ilk grup toplantısında milletvekillerine seslenen Bahçeli, MHP’nin son zamanlarda eleştirilen HDP’ye karşı tutumunda bir değişiklik olmayacağını vurguladı. Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, PKK’nın siyasi acentesi olan HDP’yle hiçbir şart altında bir araya gelmez, gelemez. On binlerce vatan evladının kanına giren teröristleri kutsamakla kalmayıp içinden çıkan, bölücülüğü pusula yapan, hepsinden önemlisi iradesi Kandil’e ipotekli bir siyasi parti görünümlü PKK aparatıyla MHP’nin işi olmaz, olmayacaktır.” dedi.

KİMSENİN AKLINA İHTİYACIMIZ YOK

Bahçeli, “Ne ibretliktir ki, HDP’yi yok saymamızdan rahatsız olanlar bizi eleştiri yağmuruna tutmaktadır. Herkes meşrebine ve mayasına uygun konuşmaktadır. Ekranlarda, gazete köşelerinde, uzatılan mikrofonlarda bize demokrasi dersi vermeye cüret edenler önce vicdan, aidiyet ve ahlak imtihanından geçmeyi denemelidir. Bizim kimsenin aklına ihtiyacımız yoktur. Hele hele kimlik ve köken krizi yaşayanların, insaf ve izan buhranı geçirenlerin bize parmak sallamaları hadlerine değildir. HDP’ye oy verenlere saygı duymak demek, HDP’yi muhatap almak demek değildir.” diye ekledi.

MHP ALAYINA YETECEKTİR

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi kalkıp bayrağa sarılı şehit naaşlarını, hıçkıra hıçkıra ağlayan şehit analarını, bir uzvunu kaybetmiş muhterem gazilerimizi unutalım mı? Emzikli bebeklerin vücutlarında açılan kurşun deliklerini aklımızdan çıkaralım mı? Köy ve karakol baskınlarını, yol kesmeleri, pusu kurmaları, mayınlı saldırıları olan olmuş bir kere diyerek hafızamızdan silelim mi? Hadi biz unuttuk diyelim, hadi biz milli davadan vazgeçtik sayalım; söyler misiniz bana, 30 yılı aşkın süredir artarak devam eden zalimliği, işlenen cinayet ve söndürülen ocakların faillerini tarih ve millet affeder mi? Erdoğan yaşanan ızdırap dolu seneleri hoş görebilir. Davutoğlu geçmişe bir çırpıda sünger çekebilir. 14 ilkeyle avunan Kılıçdaroğlu da bir şey olmamış gibi davranabilir. Hamd olsun hafızasını kaybetmemiş Milliyetçi Hareket ne hainleri unutur, ne de kuzum, yiğidim, aslanım, civanım diyerek gök kubbeyi çınlatan feryat figanları görmez göze alır. Bu nedenle biz HDP’ye bakınca flu görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz. AKP ile CHP net görüyorsa bizce mahsuru yoktur. Bu durumda, HDP’yi de yanlarına alarak üçlü bir koalisyonu kurmalarında herhangi bir mani hal de olmayacaktır. AKP-CHP-HDP arasındaki nazlı ve kaprisli itiş kakışlar koalisyon nikâhıyla muradına ermelidir. Bu üç partinin toplamda yüzde 78,94 oy oranı ve 470 milletvekili sayısı, geniş tabanlı bir hükümetin kurulmasını sağlayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ise alayına yetecektir. Hepsinin karşısında tek başına duracaktır.”