Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "TBMM de dün terörü tekrar gözden geçirelim, teröre bazı konularda 'yeni ilkeler, yeni tedbirler ilave edelim' diyerek CHP ve HDP’nin işbirliğinin ne kadar yanlış olduğunu bugünkü acı haber ile milletimiz bir kez daha görmüş oldu. Özellikle de CHP’ye sesleniyorum; HDP özentili milletvekillerinin tahrikinden kurtarılmalıdır Cumhuriyet Halk Partisi."

Devlet Bahçeli, partisinin genişletilmiş il istişare toplantısına katılmak üzere Tokat’a geldi. Bahçeli, basına kapalı olarak 26 Haziran Kültür Sarayı Adnan Menderes Konferans Salonu'nda yapılan toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Şırnak'ta 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu olayla ilgili bir soru üzerine Bahçeli, "Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinden bu güne kadar geçen süreç içerisinde, PKK ihanet örgütünün terörü tırmandırdığına şahit olmaktayız. Her gün üzülerek bazı emniyet güçlerinin, silahlı kuvvetler mensuplarının ve vatandaşlarımızın şehit haberleri gelmektedir. Üzüntümüz büyüktür. Ama Türk milleti güçlüdür ve bunun altından mutlaka kalkacaktır, terörü yerle bir edecektir. Bütün milletimizin arzuları istikametinde terör belasından Türkiye'yi kurtaracaktır. O bakımdan bugün aldığımız haber çok büyük bir üzüntü içerisinde bizi bulunduruyor. Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz, ailelerine başsağlığı diliyoruz. İnşallah bu terör faaliyeti en kısa sürede son bulur. Bununla ilgili olarak da TBMM de dün terörü tekrar gözden geçirelim, teröre bazı konularda 'yeni ilkeler, yeni tedbirler ilave edelim' diyerek CHP ve HDP’nin işbirliğinin ne kadar yanlış olduğunu bugünkü acı haber ile milletimiz bir kez daha görmüş oldu. Özellikle de CHP’ye sesleniyorum; HDP özentili milletvekillerinin tahrikinden kurtarılmalıdır, Cumhuriyet Halk Partisi."

HDP'nin milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını taleplerinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, "O Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevidir. Onun için de kimse kalkıp kahramanlık yapmasın. Günü geldiğinde, dokunulmazlık Meclis'e gelirse, MHP ne yapacağını bilir." şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli, açıklamasının ardından partililerle yemeğe geçti.