MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm sürecine odaklanmış bununla ilgili her türlü teması geçmişten beri birlikte yürütmüş Türkiye’nin çözümünü gelecek için hayırlı gördüğünü ifade eden siyasi partilerin koalisyon hükümetinde yer almaları gerektiğini söyledi. Bu siyasi partilerin yer altığı koalisyon hükümetinin ülkemiz açısından daha hayırlı olacağını belirten Bahçeli, “Bu aynı zamanda 470 milletvekilinin TBMM’de temsiline sahip kılınan güçlü hükümet olacaktır ki artık milletimize çözümün ne olduğunu amacının, kapsamının ne olduğunu uygulaması ile birlikte Türkiye’nin nereye sürükleneceğini bu millete çok net olarak göstermelidirler. Böyle bir durum karşısında MHP ana muhalefet görevini üstlenerek bugün ki çözümcü iktidarın uygulamalarını denetlemek ve onların ülkemizin geleceği ile ilgili tehlike ve tehdit arz eden durumları dikkate alarak uyarmak görevini üstlenmek suretiyle demokrasideki muhalefet üslubunu taşıyarak gerekli hizmeti millete arzusu taşımaktadır.” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma sonrasında Bahçeli gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

7 Haziran’da 25. Dönem milletvekilliği genel seçimleri yapıldığı belirten Bahçeli, “Seçim sonuçları tek başına bir partinin iktidar olmasına imkan vermemiştir. Türkiye’de geçmişte 13 kez yaşanmış olan koalisyon süreci başlatılmıştır. 9 Temmuz’da Cumhurbaşkanı en fazla oy almış olan Adalet ve Kalkınma Partisinin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu 63. Hükümeti kurmakta görevlendirmiştir. Eğer tek başına Meclis'te iktidar oluşmuyorsa Ahmet Davutoğlu bey bir koalisyon sürecini denemek ve 63. Hükümetin koalisyon hükümeti olarak şekillenmesine gayret göstermek ve almış olduğu sorumluluğu yerine getirmek üzere kurucu ve yapıcı ortak olarak sonuçlandırmak gayreti sürdürmeli.” diye konuştu.

Bu amaçla geçen hafta TBMM’de temsil edilen partileri ziyaret ettiğini anlatan Bahçeli, “Görüşmeler yapılmıştır. 2. Tur görüşmeyi arzuladıklarını ifade ettiler. Pazartesinden itibaren 2. Tur görüşmeleri de sağlayarak en kısa zamanda 63. Koalisyon Hükümetini Davutoğlu’nun kurucu ve yapıcı başkanlığında oluşturmak gerekliğine inanmalı ve zamanı fazla kaybetmemelidir. Yapılan ziyaretlerde basından edindiğimiz bilgilere bakarak MHP 7 Haziran akşamında siyaseten seçim sonuçlarını değerlendirirken ortaya koyduğu hükümet şekli üzerinde de kararlı bir üslupla çözümlerin neler olması gerektiğini milletimizle paylaştı. Bu paylaşım sırasında MHP çözüm sürecine odaklanmış bununla ilgili her türlü teması geçmişten beri birlikte yürütmüş Türkiye’nin çözümünü gelecek için hayırlı gördüğünü ifade eden siyasi partilerin koalisyon hükümetinde yer almaları ülkemiz açısından daha hayırlı olacaktır. Bu aynı zamanda 470 milletvekilinin TBMM’de temsiline sahip kılınan güçlü hükümet olacaktır ki artık milletimize çözümün ne olduğunu amacının, kapsamının ne olduğunu uygulaması ile birlikte Türkiye’nin nereye sürükleneceğini bu millete çok net olarak göstermelidirler. Böyle bir durum karşısında MHP ana muhalefet görevini üstlenerek bugün ki çözümcü iktidarın uygulamalarını denetlemek ve onların ülkemizin geleceği ile ilgili tehlike ve tehdit arz eden durumları dikkate alarak uyarmak görevini üstlenmek suretiyle demokrasideki muhalefet üslubunu taşıyarak gerekli hizmeti millete arzusu taşımaktadır.” açıklamasında bulundu.