MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun, Konyalılara hakaret eden işadamı Ethem Sancak hakkında hiçbir açıklamada bulamadığını hatırlatarak “Davutoğlu, hemşehrilerine ‘dönek’ diyen havuzcuya gıkını çıkaramamıştır.” dedi.

7 Haziran seçim çalışması kapsamında Konya’da miting düzenleyen MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’na yüklendi. Davutoğlu’nun, hemşehrilerine hakaret eden TV 24, Star, Güneş ve Akşam gazeteleri sahibi Ethem Sancak’ın “Karadenizliler, Konyalılar gibi 360 derece dönmezler.” sözünü hatırlatarak şunları söyledi: “Duyduğum kadarıyla Davutoğlu’na Sivas’ta ‘yiğido’ demişlerdir. Konyalı çıkar hesabı yapmaz, ikbali peşinde koşmaz. Konyalı diktir, asla eğilmez. Konyalı Selçuklu kartalı gibi kudretin simgesidir. Peki, Davutoğlu bunlardan hiç mi ibret almaz, sonuç çıkarmaz. Bakınız, Erdoğan’a kendisini ve ailesini kurban etmek isteyen havuz medyasının meşhur isimlerinden birisi, geçtiğimiz günlerde Konyalıya hakaret etmiştir. (YUH) Maalesef şuana kadar Davutoğlu’ndan bir eleştiri ve tepki gelmemiştir. TV 24, Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin sahibi olan bu havuzcu Rize’de başkanlık sisteminin tartışıldığı bir toplantıda tarifi ve kabulü mümkün olmayan bir bühtanda bulunmuştur. Bu sonradan görme şahıs diyor ki 'Karadenizliler, Konyalılar gibi 360 derece dönmezler.' Bu Erdoğan kasası, bu Erdoğan beslemesi ne söylemeye çalışmaktadır? Konyalıya ‘dönek’ mi demektedir? Davutoğlu neredesin? Bu çirkin ithama ne diyeceksin? Konyalı dönerse sadece Allah’ın huzurunda döner. Konyalı dönerse sadece semahta döner. Bunun dışında Konyalıyı aşağılamak hiçbir havuzcunun, hiçbir saray tetikçisinin, hiçbir gafilin hiçbir faninin harcı ve haddi değildir. Davutoğlu, madem yiğidosun. Madem yüreklisin, o zaman çık da bu sözlere oturaklı bir karşılık ver. Muhatabına dünyanın kaç bucak olduğunu göster. Fakat, Davutoğlu’ndan bunu beklemek beyhudedir. Çünkü saraya karşı boynu kıldan incedir.”

'HAVUZCULAR MİLLETE KÜFREDERKEN DE DAVUTOĞLU’NUN GIKI ÇIKMADI'

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu’nun millete küfreden havuzculara karşı da sesini çıkaramadığını vurguladı. Bahçeli, “Bu havuzcular, millete küfrederken de sesi çıkmadı. Bu havuzcular, ihalelere fesat karıştırıp sizin üzerinizden servet kazanırken de gıkı çıkmadı. Kol- bacak kesmekten bahsetti, uzun sürmedi. Sarayda susturuldu hizaya çekildi. ‘Rüşvetçi eski bakanlar yüce divana gitsin’ dedi, sonra pıstı, geri adım attı. ‘Şeffaflık paketi çıkaracağım’ dedi, bunu da ilan etti. 17-25 Erdoğan’dan azarı yiyince yelkenleri suya indirdi. Teslim oldu. Davutoğlu ne dediyse aksini yaptı. Dahası Erdoğan’ın kötü huy ve alışkanlıklarını kendisine örnek alarak mizaç ve şahsiyetinin üzerini çizdi. Bunlardan birisi yalandır ve Davutoğlu yalanı makinalı yuvası gibi kullanmaktadır.” dedi.

KONYA’DA ‘HIRSIZ TAYYİP’ SLOGANLARI

Bahçeli’nin, Davutoğlu’na karşı yaptığı eleştiriler sırasında, meydanda bulunan çok sayıda partili 'Hırsız Tayyip' şeklinde bir süre slogan attı.

'BİZ DARBELERE DİRENİRKEN SEN DUVAR DİPLERİNDE GEZİYORDUN'

Davutoğlu’nun, MHP’nin darbelere karşı mertçe direnemediği sözlerini hatırlatan Bahçeli, şu sözlerle Davutoğlu’na cevap verdi: “Sayın Davutoğlu, biz darbelere direnirken sen duvar diplerinde geziyor, gölgenden bile korkuyordun. Davutoğlu, biz darbelerin en ağır maliyetine maruz kalırken sen ona –buna şirinlik yapmak ve yakayı kurtarmakla meşguldün. Şunu bilesin ki biz kimseyle paslaşmaz, ver-kaç a girmeyiz. Bu ancak AKP’ye müstahak bir özelliktir. Sayın Davutoğlu, HDP ile saraylarda buluştuğunuzu, İmralı seferleri için müşterek planlar yaptığınızı ne çabuk unuttunuz? Bebek katilinin müşahitliği altında pazarlık masalarına oturduğunuzu nasıl hafızanızdan çıkardınız? HDP, PKK ve Barzani ile bölünme sofrasında kurulduğunuzu nasıl olur da görmezden geldin? Aymazlık, hırs, aldatma, tamah, insan onurunu hiçe sayma konusunda ustalaşanlar utanmadan, gocunmadan konuşuyorlar.”

'ERDOĞAN, PARALEL MİTİNGLER YAPIYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Davutoğlu ile birlikte ‘paralel mitingler’ yaptığını ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu: “Tayyip Erdoğan, dün Kırıkkale’de buyurmuş ve demiş ki 'Her partiye eşit mesafedeyim. Ama gönlümde de bir aslan yatıyor.' Biz gönlünde yatan aslan mı yoksa çakal mı olduğunu gerçekte bilemeyiz. AKP’nin seçim beyannamesini okuduğunuzu ağzınızdan kaçırarak siyasi ahlaksızlık tarihine geçecek bir olaya imza atan bir Cumhurbaşkanının mevcudiyeti zaten büyük bir talihsizliktir. Milletimiz için darbeciler kadar yüz karasıdır. Buna bir de tarafsızlık ve aynı mesafede durma zırvaları ilave olmuştur. Bu yalana kim inanır, bu kadar akıl ve izandan mahrum, çürümeye Erdoğan’dan başka kim sığınabilir. Bir yanda AKP’nin kukla başkanı Davutoğlu, öte yanda AKP gölge başkanı Erdoğan. Her gün paralel mitingler yapmıyor mu? Her gün bu davul-tokmak ikilisi, muhaliflerine karşı en olmadık hakaretleri iki ağızdan yapmıyorlar mı? Bu ikili her gün bir başka meydanda yeni bir topluluğa karşı geçmiş hükümetlerde yapılanları ballandıra ballandıra anlatmıyorlar mı?”

'ERDOĞAN’IN YAPTIĞI, YÜCE DİVAN KORKUSUDUR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütün partilere aynı mesafede olduğunu söylemesinin, siyaset tarihinin en büyük ahlaksızlıklarından biri olduğunu aktaran Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu söylemek için insanın haya duygularının çar-çur olması lazımdır. Bu kadar alçalabilmek için, ucu kendisine dayanan gizli-saklı bir pisliğin kokusunu bastırma kabusu yaşanıyor olması lazım. Tarafsızlığından zaten vazgeçtik, ama hala tarafsız olabildiğini ileri sürebilecek düzeyde yalana başvurabilmesi için yolun sonunun görüldüğünü anlamış olması gerektir. Erdoğan, AKP’deki düşüşü görmüştür, foyasının ortaya çıkacağı paniğini yaşamaya başlamıştır. Derdi ve tasası budur. Korku yakasına yapışmıştır. Yalan, riya sona yaklaşmıştır. Bu hesap verme korkusudur, bu rezil olma korkusudur, bu Yüce Divan korkusudur.”