MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın elinde Kur'an-ı Kerim'le miting yapmasını eleştirdi. Erdoğan'a sert tepki gösteren Bahçeli, "Bunlar münafıklık alametidir. Bunlar yoldan çıkmanın belirtisidir. Erdoğan zoru görünce masaya Kur’an'ı çıkarmaktadır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 7 Haziran'da yapılması planlanan 25. dönem milletvekili seçimleri kapsamında Isparta'da partisi tarafından düzenlenen mitinge katıldı. Valilik Meydanı'nda partililere seslenen MHP lideri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarına yüklendi, Kur'an-ı Kerim'le miting yapılmasını eleştirdi. AKP'nin 13 yıllık iktidarı sürecinde ülkeyi darboğaza soktuğunu belirten Bahçeli, "Müzakere olmuş, PKK’yla masaya oturmuştur. İhanet olmuş, vatan ve bayrak düşmanlarıyla kucaklaşmıştır. Taşeron olmuş, küresel cinayet şebekesine yol açmıştır. Haram olmuş, hırsızlıkta suçüstü basılmıştır." dedi. "Büyük Ortadoğu Projesine yardım ve yataklıktan gurur duyan Erdoğan’dır." diyen Bahçeli, Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türk ve Müslüman katilleriyle iş tuttuğunu savundu. Bahçeli, vatandaşın işsiz ve yoksul gezerken, Erdoğan'ın çocuklarına gemiler aldığını, soygundan servetler yaptığını söyledi. Vatandaşın bir öğün aç, diğer öğün tok haldeyken, Ankara’ya Erdoğan tarafından 1 milyar 370 milyon liraya kaçak ve karanlık saray dikildiğini belirten Bahçeli, "Sizler geleceğinizi borçlanırken, devletin kasasını boşaltan, hazineyi yağmalayan soyguncuları koruyan ve kollayan yine Erdoğan’dır." dedi.

Bahçeli, Erdoğan'ın maneviyat üzerinde başkanlık propagandası yaptığını belirtti. Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Van’da Erdoğan'ın eline Kur'an-ı Kerim almasını eleştiren Bahçeli, "Eline Allah kelamını alarak AKP’ye 400 milletvekili istiyor. Kürtçe Kur’an, Erdoğan’ın dilindedir. Kabe, Diyanet, imam hatipler, başörtüsü Erdoğan’ın propaganda malzemesidir. Bugün Kırıkkale, yarın İstanbul, pazar günü Kayseri’de Anayasa’yı çiğnemeye inatla devam edecektir. Erdoğan pusulayı şaşırmış, rotayı kaybetmiştir. Kürtçe Kur’an ne demektir? Bu nasıl bir edepsizliktir? Başkanlık sistemi getirmek için Yüce Kitabımız ne hakla kullanılmaktadır? Erdoğan bu günahlarının bedelini iki cihanda da nasıl ödeyecektir? Sıffin’de Kur’an-ı mızrakların ucuna asanlarla, Erdoğan’ın ne farkı vardır? Erdoğan’ın Kur’an-ı Kerim’i göstereceği yer Müslüman Türk milletinin huzuru değildir. Milletimiz zaten Kur’anla yaşamaktadır. Asırlardır Kur’anla nefes almaktadır. Erdoğan Kur’an-ı gitsin Müslüman düşmanlarına göstersin. Yapabiliyorsa, İslam düşmanlarına Kur’an-ı öğretsin. Bunlar münafıklık alametidir. Bu olanlar yoldan çıkmanın belirtisidir. Erdoğan zoru görünce masaya Kur’an-ı çıkarmaktadır. Ispartalı kardeşim bu din bezirganlığını hoş görmez, Allah ise hiç affetmez." şeklinde konuştu.

DİNİMİZİ SİYASALLAŞTIRAN GAFİLLERE HADDİNİ BİLDİRECEK MİSİNİZ?

AKP'liler tarafından Erdoğan’a yönelik kullanılan ifadeleri de hatırlatan Bahçeli, "Erdoğan’a dokunmak ibadettir dediler. Kendisini, anasını, babasını, eşini, çocuklarını kurban edecek kadar ileri gittiler. Haşa, Allah’ın bütün vasıflarını üstünde topladığını iddia ettiler. Erdoğan’ın sözüne Peygamber sünneti dediler. Seçildiği şehirleri mübarek ilan ettiler. Efendimizin AKP amblemli nüfuz cüzdanını yaptırdılar. Allah’ın elçisi diye seslendiler." dedi. Bahçeli, Ispartalılara, "Dinimizi siyasallaştıran gafillere haddini bildirecek misiniz? Yeri gelip papaz cübbesi giyen, yeri gelince imam kisvesine bürünen ikiyüzlülere dersini verecek misiniz?" diye sordu.

ERDOĞAN'A ŞEREF NEDİR? DİYE SORSAK 'İLK KEZ DUYUYORUM' DER

Erdoğan'ın Van’da MHP'ye yönelik '3,5 yıl kaldılar, bırakıp kaçtılar.' sözlerine değinen Bahçeli, MHP'nin hiçbir şeyden kaçmayacağını söyledi. Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Erdoğan’a millet nedir diye sorsak, '36 etnik yığın' der. Erdoğan’a demokrasi nedir diye sorsak, 'vasıta' der. Erdoğan’a milli irade nedir diye sorsak, AKP’ye oy verenleri gösterir. Erdoğan’a şeref nedir diye sorsak, 'ilk kez duyuyorum, nerede satılır, hangi villada bulunur' diye cevap verir."

"ASIL SENİ KİM YAVRULADI?"

Bahçeli, Erdoğan'ın MHP'ye yönelik 'yavru muhalefet' diye tabir etmesini sert bir dille eleştirdi. Erdoğan'a "Seni asıl kimler yavruladı? Hangi küresel tezgah ve projeden doğdun?" diye soran Bahçeli, önce bunun aydınlığa kavuşturulmasını istedi. Seçimlere 24 gün kaldığını hatırlatan Bahçeli, "Erdoğan, 24 gün daha gez, 24 gün daha ye, iç, dolaş. 24 gün daha devletin uçaklarıyla uç, sanal açılış törenlerinde kinini kus, milletin imkanlarını kullan.24 gün daha sefanı sür, 24 gün daha saltanatına devam et." dedi. Bahçeli, 7 Haziran’da Türk milletinin Erdoğan'ın önüne çıkacağını ifade etti. Edoğan'a yönelik, "Aldığın beddualar yoluna taş koyacaktır. İncittiğin gönüller koltuğunu deprem gibi sallayacaktır." diyen Bahçeli, MHP'nin Erdoğan'ı adalete teslim edeceğini kaydetti. Bahçeli, konuşmasının ardından Burdur'a hareket etti.