MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu'nu, Baykal'ı desteklemeleri halinde 'AKP'nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye kendilerinin eleştirileceği şeklinde sözleri sebebiyle isim vermeden uyardı.

Düşüncelerini Twitter üzerinden paylaşan Bahçeli, “Bu mübarek günlerde hoşgörüye, teenniye, olgunluğa, müşfik ve muhabbet dolu söz ve temaslara her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. İfrat ve tefritten kaçınmak herkesin vazifesidir. Din ve inançlar üzerinden yeni istismar kanalları açmak kimseye bir şey kazandırmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Halaçoğlu, telefonla katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında "Biz eğer Sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı: 'Siz Baykal’ı seçtiniz, bir muhalif adı altında' AKP’nin tabiriyle 'dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz' diye bize yükleneceklerdi" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da Halaçoğlu'nun sözlerini tasvip etmediklerini belirtti. Halaçoğlu'nun haddi aşan sözler sarf ettiğini anlatan Vural, “Bu sözler MHP'nin bakışını yansıtmıyor bu çok açık seçiktir.” diye konuştu.