MHP lideri Devlet Bahçeli Adana’da halka seslendi. Kutsal değerlerin ahlaksızca siyasete alet edildiğini ifade eden Bahçeli, bazı kutsal değerlere de meydanlarda hakaret edildiğini söyledi.

İstasyon Meydanı’ndaki kalabalığı gören Bahçeli, “Bugün buraya gelirken, Adana’nın coşacağını biliyordum. Bugün Adana’nın mahşeri bir kalabalıkla ayağa kalkacağına inanıyordum. Ve çok şükür haklı çıktım. Allah’ına gurban Adana, bu ne muhteşem heyecan?” ifadesini kullandı.

'YOKSULLUK VE YOLSUZLUK İLLETİ ZİRVEYE ÇIKMIŞKAN, BUNU SEYREDEMEZDİK'

Attıkları her adımın Türkiye’nin çıkarına olduğunu bilerek yürüdüklerini ifade eden Bahçeli, “Hırsızlar köşe başını tutarken, yerimizde sayamazdık. Hainler mevki ve makam sahibi olup Türk milletine kast ederken ağırdan alamazdık. Yoksulluk ve yolsuzluk illeti zirveye çıkmışkan, bunu seyredemezdik. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü operasyon geçirirken kendimizi düşünemezdik.” şeklinde konuştu.

'YIKIM AKTÖRLERİ, SAVAŞ VE SİLAH BARONLARI AKP’DEN MENMUN'

Zalim ve işbirlikçilerle karşı karşıya kalındığını, hıyanet ve melanetin kapıda olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, ''Yürürsek alayını devireceğiz.'' dedi. Süleyman Şah Türbesi olayına da değinen Bahçeli, “Bunlar vatan topraklarını bırakıp kaçtılar. Bunlar ay yıldızlı al bayrağın indirilmesini seyrettiler. Bunlar Kobani’ye PKK’nın geçişine izin verdiler. Bunlar Barzani’yi silahlandırdılar. Bunlar bölücüleri omuzlarında gezdirdiler, kürsülere çıkarıp saraylarda konuk ettiler. Bunlar çaldılar, rüşvet yediler, harama ve hakarete bulaştılar. Bunlar Oslo’dan İmralı’ya kadar teröristlerle yasak ilişki kurdular. Yıkım aktörleri, savaş ve silah baronları AKP’den menmundur. Sınır içi ve sınır ötesi terörist mihraklar AKP ismini duyunca sevinçten havalara uçmaktadır.” dedi.

IŞİD’e silah taşıdığı iddia edilen TIR konusuna da değinen Devlet Bahçeli, bu TIR'ların içinde silah ve cephanelik çıktığını medyada yer bulması ile Erdoğan ve Davutoğlu’nu birden korku sardığını vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi: “Çünkü 1,5 yıldır bu TIR'ların Türkmenlere yardım amacıyla gönderildiğini söylüyorlardı. Ne var ki suçüstü yakalanmanın telaşıyla alçaldıkça alçaldılar. Casusluktan, devlet sırrının ifşasına kadar demediklerini bırakmadılar. İyice çamurlaştılar. Erdoğan ve Davutoğlu sıkışınca Türkmenlere yardımı hatırladılar. Allah için söyleyiniz, bu yalana kim inanır? AKP’nin Türk ve Türkmenle nasıl bir yakınlığı olur? Erdoğan ve Serok Ahmet’e soruyorum; Yıllardır Türklüğü, Türkmenliği aşağılaya aşağılaya gelen siz değil misiniz? İki tabanca atınca bir haftada gideceğini sandığınız zalim Esad Suriye’nin başında 4 yıldır oturuyor. Suriyeliyi içten içe kışkırttınız, Şam yönetiminin zulmüne davetiye çıkardınız. Suriye’de tazıya tut, tavşana kaç dediniz. Suriye’de iyi kötü var olan otorite dağılınca çuvalladınız.”

'BİR GÜN BU KİRLİ VE KARANLIK İLİŞKİLER MUTLAKA AYDINLANACAK VE MUTLAKA HESABI SORULACAK'

Başbakan Davutoğlu’unu Kayseri’de yabancı bir haber ajansına “Yardım, Özgür Suriye Ordusu ve Suriye halkı içindi” dediğini ancak bir gün sonra fikir değiştirip; “O yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu” sözleriyle çark ettiğini sözlerine ekleyen MHP lideri, AK Parti’nin bir genel başkan yardımcısının ise “O silahlar Özgür Suriye Ordusu’na gidiyordu” diyerek partisinin maskesini indirdiğini söyledi. Bahçeli, “Eğer insani yardım ise bu öfkenin sebebi nedir? Eğer konu gerçekten Türkmenler ise bu inkar ve nefretin kaynağında ne vardır? Türkmenlere yardım edeceğiz dediniz de, hayır mı dedik. Türkmenleri kurtaracağız dediniz de, olmaz mı dedik. Davutoğlu’na Adana’da soruyorum;
Kaçma, korkma, açıkla; bu silahları kimin namına ve hangi mihraklara gönderiyordunuz? Size bu talimatı kim verdi? Silahları elinize kimler tutuşturdu? Türkmenlere yardım gönderiyor idiyseniz, niçin bu kadar zıvanadan çıktınız? Neyi gizliyor, neden ürküyorsunuz? Erdoğan ve Davutoğlu’nun sözlerinin hepsi panik halinin, yalan ve aldatmanın resmidir. Bir şeylerin sakladığının belgesidir. Zavallı Davutoğlu; düştüğü stratejik çukurda debelenmektedir. Ülkemizin başına açtığı belaların suçluluğu ile kâbuslar görmektedir. Davutoğlu’nun da, Erdoğan’ın da açıklamaları tam bir aldatmadır. Tam bir yalandır. Sözleri çarpıtmadır, riyadır, asılsızdır. Türkmenler halen ölüyor. Türkmen kanı oluk oluk akıyor. Bizim milliyetçiliğimizi diline dolayan BOP Eş Başkanı Erdoğan için, Kerkük Gazze kadar değerli oldu mu? Gökbayrak Rabia işareti kadar itibar gördü mü? Bayırbucak Türkmenler Özgür Suriye Ordusu veya selefi gruplar kadar ilgi ve alakaya layık bulundu mu? Bir gün bu kirli ve karanlık ilişkiler mutlaka aydınlanacak ve mutlaka hesabı sorulacaktır. O gün geldiğinde AKP’nin hangi pisliklere bulaştığı, hangi meçhul terör örgütlerine destek verdiği ortaya çıkacaktır. Devletin İstihbarat teşkilatını pisliklerinize memur yapmanız sizleri hesap vermekten kurtaramayacaktır. Kokuşmanın tarafları bunun bedelini mutlaka ödeyecektir.” ifadelerini kullandı.

'7 HAZİRAN BUNLARIN SONU'

AK Parti'nin kamunun her imkanını kendi çıkarı için kullandığını söyleyen Bahçeli, devletin araçlarının seçim kampanyasına seferber edildiğine işaret etti. Okul, camilerin siyasi istismar alanlarına dönüştürüldüğünü de ifade eden Bahçeli, “Dinimiz, kitabımız ahlaksızca siyasete alet edilmektedir. İmam Hatipler, başörtüsü, Kabe, Kudüs meydanlarda hakaret görmektedir. Bu kadarı da fazla dediğimiz ne varsa AKP tarafından tedavüle sokulmuştur. Allah’la aldatan müşrikler adeta kudurmuşlardır. Çünkü 7 Haziran bunların sonudur.” dedi.

'YOKSULLUK, YOLSUZLUKLA VE TERÖRLE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Artık buradan Ankara’ya gideceklerini ve iktidarı devralmak için pazarı bekleyeceklerini söyleyen Devlet Bahçeli, yoksulluk, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceklerini söyledi. “Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz.” diyen Bahçeli, emeklilere mart ayında bin 400 ve Eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira Emekli Destek Ödeneği vereklerini söyledi. Ayrıca esnafların emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydeden Baçeli mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldıracaklarını söyledi.