Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa suçu işlediğini söyleyerek, "Erdoğan'ın gönlünde yatan aslan görünümlü ampüllü sırtlanı Hataylı iyi bilir" dedi.

Partisinin düzenlediği miting kapsamında Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da partililere hitap eden Bahçeli, Mustafa Kemal Atatürk'ün girişimleri ile 76 yıl önce Hatay'ın Türkiye'ye katıldığını hatırlatarak "Hatay meselesi şayet bundan 76 yıl önce çözülmemiş olsaydı AKP bugün Hatay'ı da Fransız'a teslim etmek için masaya çoktan oturmuştu. Bunların fıtratında teröristlerle zalimlerle düşmanlarla oturup kalkmak vardır. Nerede bir hain görseler anında pusarlar. Nerede Türkiye'ye doğrulmuş bir silah görseler ellerini kaldırırlar. AKP zihniyeti teslimiyetçidir, tavizkardır, iftiracıdır." dedi.

Hükümeti suni gündem yaratmakla suçlayan Bahçeli, "Hükümet sürekli suni gündemler yaratarak çatışmaları körükledi. Bu çatışma sadece siyasi alanda değil milli değerlerimiz ve kimliğimiz açısından da yaşandı. Türkiye'mizin tarihinde ilk kez Başbakanlık yapmış şimdide kaçak ve karanlık sarayda nefes alan birisi mensubu olduğu milleti bir etnik gruba indirgedi. Mezhepçilik yaptı. 36 gruptan sözetti. Ve büyük Türk Milletini aşiret düzeyine indirdi" ifadelerini kullandı.

Dün halk buluşmaları kapsamında İskenderun'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sandıkları patlatacak mısınız" sorusunu hatırlatan Bahçeli "Dün Erdoğan İskenderun'a geldi. Yine sabırları çatlatacak bir konuşma yaptı. Yine yalan. Güya istismar ve inkar dolu sözlerini kendisi dinleyenlerle paylaştı. Erdoğan konuşmasında bir soru sormuş ve şöyle demiştir. 'Hatay Pazar günü sandıkları patlatıyor mu? Erdoğan sandığın patlayıp patlamamasıyla niçin ilgilidir. Kendisinin vicdan dikişleri attığı gibi şeref ve edebide çoktan gümbürtüye gitmiştir. Anayasaya göre Cumhurbaşkanı tarafsız değil mi? Şerefli ve namuslu bir Cumhurbaşkanı her siyasi partiye eşit mesafede durmayacak mı? Erdoğan bir yandan yeni anayasa diyor diğer yandan AKP'yi adres gösteriyor. Bir yanda Başkanlık istiyor diğer yandan da AKP'ye de bunu dayatıyor. Erdoğan muhalefetle kavga ediyor ağır benzetme ve hakaretleri sıralıyor. Ama AKP'ye hiçbir şey diyemiyor. Davutoğlu ile beraberce kürsülere çıkıyor. Bunlar ortak mitingler düzenliyor. Ortaklaşa yalan seyansları eş güdüm halinde ihanet oturumları düzenliyor. Aklı sıra AKP'ye göndermede bulunuyor. Erdoğan'ın gönlünde yatan aslan görünümlü ampüllü sırtlanı Hataylı iyi bilir" dedi.

AK Parti'yi PKK ile 'muta nikahı' kıymakla suçlayan Bahçeli şöyle konuştu: "AKP ile PKK şimdi yeni Anayasa ve Başkanlık ekseninde muta nikahı kıymışlardır. Terör giderek azdı, teröristler Amanoslara dayandı. Maden ocaklarını basmış çobanları öldürmüştür. AKP ise sadece seyretmiştir. İskenderun'da Anayasa suçu işleyen çeyrektiran Erdoğan'ın çok günahı vardır. PKK'nın ve Barzani'nin yüreğine su serpen odur. Terörü teşvik eden odur. Bu nedenle şehit Mehmetçiklerinde sorumlusu odur. Türkiyelilik adı ile Türk milletinin bin yıllık kardeşliğini tartışmaya açan Erdoğan'dır. Demokratik Cumhuriyet örneği ile İmralı canisinin sözcülüğünü yapan Erdoğan'dır. Kürt sorunu vardır diyerek terörü azdıran sonra da ayrımcılıktır sözüyle U dönüşü yapan Erdoğan'dır. İhanetin her türüne geçmiş yanlışların hepsine destek verip Saray hesabına Başbakanlık adı altında ücretli kölelik yapanda Davutoğlu'dur. Davutoğlu 9 Mayıs'ta buraya gelmiş. Burada 'Ahmet Hatayi' ismini almış. Gönülden Hataylı olduğunu söylemiş. Davutoğlu'nun isim koleksiyonuna söyleyeceğim bir şey yok. Kimisi pul biriktirir kimiside unvan. Davutoğlu'nun unvan serisine yenileri çoktan eklendi. Bundan sonra kendisi Hata Ahmet, Kusur Ahmet, Aciz Ahmet, Müfris Ahmet olarak her zaman akıllarda kalacaktır."

Hatay'ın sınır komşusu Suriye'de yaşananlardan ötürü kötü günler geçirdiğini aktaran Bahçeli seçim vaadlerini vatandaşlarla paylaştı. Konuşmasının sonunda Milliyetçi Hareket Partisi Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı tarafından Genel Başkan Bahçeli'ye Hatayspor atkısı ve forması hediye edildi. Mitinge katılanlara çiçek atan Bahçeli mitingin ardından Hatay'dan ayrıldı.