Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gaziantep mitinginde hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler getirerek, “Erdoğan ve Davutoğlu saltanatın bittiğinin farkındadır. Gerginlikleri, asabiyetleri, telaşları boşuna değildir. Denetimlerini yitirmişlerdir. İkisinde de panik hali gözlenmektedir. İftira ve fesata sığınmak durumunda kalmışlardır. Erdoğan sarayda yaşamasını biliyor, haram paralarla keyif sürüyor.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitingde Gazianteplilerle bir araya geldi. Coşkulu bir kalabalığa seslenen MHP Lideri, millet açısından çok sancılı ve talihsiz gelişmelerin yaşandığı kara bir dönemin geride kalmak üzere olduğunu söyledi. AKP ile geçen 4 bin 581 gün boyunca, devlet yönetimi ve siyasal hayatın yozlaştığını dile getiren Devlet Bahçeli, “Siyasi hesaplar milli menfaatlere tercih edilmiştir. Milli geleceğimizi, şahsi ihtiraslar için peşkeş çekilmiştir. Devlet kavramı ve kurumları yıkıma maruz kalmıştır. AKP iktidarının icraatıyla Türkiye, yoksulluğun giderek arttığı, vatandaşlarımızın açlık sınırında yaşadığı, yolsuzluğun büyüdüğü, kanunsuzluğun kol gezdiği, vurgun ve hırsızlığın prim yaptığı bir sefalet ülkesi haline gelmiştir. Ülkemizde ahlak derin uykuda, adalet derin komadadır.” diye konuştu.

'RÜŞVET CANAVARLARININ SONU GELMİŞTİR'

İktidarın giderek eleştirilere tahammül gösterememesi, siyaseten tükendiğinin göstergesidir diyen Bahçeli şunları kaydetti: “Davutoğlu Başbakanlıkta son günlerini yaşamaktadır. Siyasetin defolu imalatı, siyasi kusur ve özür anıtı Davutoğlu sınıra gelmiştir. İktidarın ‘saadet zincirini’ tamamlayan ‘sahte kurtarıcılar’, ‘değişim havarileri’, rüşvet canavarları ve ‘mucize tüccarlarından’ oluşan şer ortaklığının da sonuna gelinmiştir. AKP iktidarı süresince yaşanan yıkımın, hayal kırıklığının ve teslimiyetçi politikaların sonu görünmüştür. Müjdeler olsun, Pazar günü, AKP ile yaşadığımız kara dönem sona erecektir. Pazar günü, Türkiye yeni bir istikamete yol almaya başlayacaktır.”

'7 HAZİRAN AKP’DEN KURTULUŞ GÜNÜ OLACAKTIR'

''5 gün sonra Türk milleti milli bir duruşa, umut ve heyecan içinde merhaba diyecektir'' diyen Bahçeli, 7 Haziran’ın AK Parti’den kurtuluş günü olacağını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti: “7 Haziran'da Gaziantep'de AKP’den kurtulacaktır. Gaziantep’in şanlı tarihi, bugün için ümit verici mücadelelerle doludur. 5 Kasım 1919 tarihinde Türk bayrağının indirilmesine karşı ayağa kalkan Gaziantepli, 7 Haziran’da da al bayrağa sahip çıktığını gösterecektir. Buradan sizlere soruyor, yüksek sesle cevabınızı bekliyorum; 5 gün sonra, AKP’nin teslimiyetçi ve onursuz politikalarını reddedecek misiniz? 5 gün sonra, bağımsızlığa, bayrağa, vatana sahip çıkıp 95 yıl önce olduğu gibi yine şer güçlere dur diyecek misiniz? O halde, aş için, iş için, milli kimlik ve milli duruş için Milliyetçi Hareket’le yürüyecek misiniz? Bin yıllık kardeşliği korumak için bizimle yürü Gaziantep.”

'ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU SALTANATIN BİTTİĞİNİN FARKINDADIR'

Erdoğan ve Davutoğlu’nun saltanatın bittiğinin farkında olduğunu ve gerginliklerinin boşuna olmadığını söyleyen MHP Lideri, “Denetimlerini yitirmişlerdir. İkisinde de panik hali gözlenmektedir. İftira ve fesata sığınmak durumunda kalmışlardır. Davutoğlu kendini ve milletimizi kandırmaya teşebbüs ederek sanal bir başarı ile avunma çabasındadır. Yandaşlarının ‘Serok, Mele, Yiğido’ sloganlarında teselli aramaktadır. Ve her gittiği yerde Türkiye seninle gurur duyuyor sözleriyle avunmaktadır.” şeklinde konuştu.

'HIRSIZLARIN, POLİS VE SAVCI KOVALADIĞI TÜRKİYE Mİ?'

Gaziantep’ten Davutoğlu’na seslenen Bahçeli, “Sizin ile gurur duyan Türkiye hangisidir? Milyar dolarlarına yeni servetler katanların Türkiye'si mi? Dalında çürüyen portakalının ardından, artan borçlarının yüzünden ağlayan çiftçinin Türkiye'si mi? 700 bin liralık kol saati takan bakanların Türkiye'si mi? Bir lokma ekmek için kapı kapı gezerek iş arayanların Türkiye'si mi? Hangisi? Hırsızların, polis ve savcı kovaladığı Türkiye mi? Gaziantep’in alın terini çalarak ayakkabı kutularına saklayan soyguncuların Türkiye'si mi? 1 Milyar 370 milyon liraya kaçak ve karanlık saray yaptıran haramzadelerin Türkiye’si mi?” diye sordu.

'RÜŞVETÇİLER, HIRSIZLAR, YAN KESİCİLER, KAPKAÇÇILAR, HARAM YİYENLER DAVUTOĞLU VE ERDOĞAN’LA GURUR DUYUYOR'

Bahçeli, “Rüşvetçiler, hırsızlar, yan kesiciler, kapkaççılar, haram yiyenler, Gaziantep’in hakkını sömüren şerefsizler de Davutoğlu ve Erdoğan’la gurur duymaktadır. Erdoğan sarayda yaşamasını biliyor, haram paralarla keyif sürüyor. Fakat Gazianteplinin perişanlığını görmüyor. Ensar olmaktan bahsediyor, peki Gaziantepli kardeşlerimin ensarı kim olacaktır?” dedi.

Gaziantep’in sorunlarını gündeme getiren Bahçeli, 500 bin Suriyelinin olduğunu belirterek, “Suriyeli sığınmacı sayısı resmi verilere göre 200 bini aşmıştır. Gerçekte ise 500 bini bulmuştur. Bu kadar yoğun göç dalgası Gaziantep’e zulümdür. Şu anda Gaziantep’te 10 kişiden biri Suriyelidir. Nizip, nüfusu kadar Suriyeliyle doludur. Çalışma izni olmayan Suriyeliler her yerde iş aramaktadır. Hastaneler tıklım tıklımdır. 5 bin Suriyeli plakalı araç hiçbir denetim ve kontrol olmadan trafiğe çıkmaktadır. Türkiye’de 2 milyona yakın Suriyeli sığınmacı varsa, bu önce AKP’nin iflas etmiş dış politikasının eseridir.” ifadelerine yer verdi.

‘YENİ TÜRKİYE YOLUNDA İKİNCİ YARI BAŞLIYOR’ DİYEREK DAHA NEYİ SATACAKSINIZ DİYEREK YENİ DÖNEM İSTİYORSUNUZ'

Başbakan Davutoğlu’nun panolara yazdırdığı ilanlarda ‘Yeni Türkiye Yolunda İkinci Yarı Başlıyor’ ilanlarını eleştiren Bahçeli, şunları kaydetti: “Başbakan Gaziantepliyi yıkımın, bölünmenin ve rezilliğin ikinci yarısına davet ederek yarım bıraktığı işleri tamamlamaya çağırmaktadır. Başbakana sesleniyorum; hangi emelleriniz yarım kaldı? Hangi niyetiniz gerçekleşmedi? Pazarlayacağınız daha neler var? Azarlayacağınız, paylayacağınız, hakaret edeceğiniz daha kimler var? Daha ne kaldı, daha neyi satacaksınız da yeni bir dönem istiyorsun? Açık yüreklilikle cevabınızı bekliyorum. Şundan herkes emin olsun ki, iktidarımızda; yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten ekonomi programımızla sanayinin, iş adamlarımızın, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ekonomi büyüyecek, insanımız refah ve zenginliğe ulaşacaktır.”

Bahçeli, Gaziantep mitinginin ardından Hatay’a hareket etti.