Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Erdoğan ve Davutoğlu, daha nereye kadar kaçabilecektir. Seçim sandığı çok yakındadır. Bunların foyası mutlaka ortaya çıkacaktır. Seçim günü AKP’den kurtulma günü olacaktır. Seçim günü AKP’den hesap sorma günü olacaktır." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisi tarafından düzenlenen Uşak mitingine katıldı. Burada partililere seslenen Bahçeli, "Erdoğan milli iradeye sansür uygulamaktadır. Erdoğan demokrasiye ambargo uygulamakta, ahlakı izole etmektedir. Böyle bir cumhurbaşkanı ne zaman görülmüştür? Böyle bir ülke yönetimine ne zaman şahitlik edilmiştir? Gerek Erdoğan, gerekse de Davutoğlu korkmaktadır. Nedeni ise Milliyetçi Hareket’in ayak sesleridir. MHP yükseldikçe, serok Ahmet’in ve 17-25 Erdoğan’ın uykuları kaçmaktadır. MHP güçlendikçe hainler şaşırmakta, melanetin siperlerine kaçmaktadır. Bu korkunun, bu kaçışın altında acı ve ıstırap dolu yıllar vardır. Dayanılmaz hale gelmiş geçim sıkıntıları vardır. Pahalılık, işsizlik, yoksulluk vardır. Türk milletine düşmanlık ve Türkiye’ye kurulmuş tuzaklar vardır. Bu korkunun altında, soygunlar vardır. Kapkaç vardır. Peşkeş çekilen milli servet vardır. Buğdayın, tütünün, sebzenin, pancarın maliyetini çıkaramayan çiftçi ve köylü vardır. Bu korkunun altında, milyarlarca dolar borç vardır. Milyarlarca dolar cari açık vardır. Ektiğini alamayan çitfçimizin gübre, mazot, tohumluk borcu vardır." şeklinde konuştu.

'BUNLARIN FOYASI MUTLAKA ORTAYA ÇIKACAKTIR'

"Erdoğan ve Davutoğlu, daha nereye kadar kaçabilecektir." diyen Bahçeli şunları söyledi: "Seçim sandığı çok yakındadır. Bunların foyası mutlaka ortaya çıkacaktır. Seçim günü AKP’den kurtulma günü olacaktır. Seçim günü AKP’den hesap sorma günü olacaktır. Bunların hesabını sormak da Milliyetçi Hareket Partisi için Türk milleti adına milli bir görev olacaktır. Uşaklı vatandaşlarım, vakit yaklaşmıştır. Oyunuzu heba ettirmeyin, istismarlara geçit vermeyin, iradeniz üzerinden hesap yapan edepsizlere müsamaha göstermeyin. Gelin bizimle huzur ve refaha yürüyün. Rüşvetçiler 12 yıl 6 ay 2 gündür iktidardadır. Buna son vermek için bizimle yürüyün. Soyguncular 12 yıl 6 ay 2 gündür keyif ve konfor içindedir. Buna engel olmak için bizimle yürüyün. Yolsuzluk, ihanet ve vurgun şebekelerinin 12 yıl 6 ay 2 gündür yediği önünde, yemediği ardındadır. Bu sefil israf ve hezimeti bitirmek için bizimle yürüyün."

'İTİBARI HARAMDA ARADILAR'

Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: "Biliyorsunuz, Ankara’ya sizlerin alın terinizden kesilen paralarla saray yaptılar. Bu kaçak ve karanlık saraya 1 milyar 370 milyon lira harcadılar. Buna da itibar dediler. İtibarı haramda aradılar. İtibarı soygunda buldular. İtibarsızlığı itibar olarak adlandırdılar. Yalan söylediler, utanmadılar. Allah’la kandırdılar, korkmadılar. İstismara taptılar, inkara saptılar, işbirlikçi ve iki yüzlü oldular. Beştepe Hanedanlığı kurarak zalimliğin sultasını sürdüler. Har vurup harman savurdular. Müsrifliğin dibini boyladılar.
Kanunsuzluğun çukuruna gömüldüler. Uşaklının servetini hortumladılar.
Uşaklının hakkına el koydular. Bir yanda hırsızlık yaptılar, diğer yanda ahlakı susturdular. Bir yanda rüşvet yediler, diğer yanda hukuku katlettiler. Bir yanda hazineyi boşalttılar, diğer yanda kasalarını doldurdular. 17-25 Aralık’ta suçüstü yakalandılar, ama darbe dediler. Görevini yapan hakim, savcı ve polislere saldırdılar, görevden aldılar, sürgüne ve cezaevine yolladılar. İşler sarpa sarınca, maske düşünce, kirli çamaşırlar birer birer dökülünce, 12 yıl bir ve beraber olduklarını paralel ilan ettiler. Nitekim AKP, tarihin en büyük yolsuzluk suçunu işlemiştir. Çalınan sizlerin emeğidir. Çalınan sizlerin gelecek ümididir. Çalınan, soyulan, yağma ve talan edilen milli servet, Uşaklının helal kazancıdır."