Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Millet şuurundan habersiz zihniyet sahiplerinin milletimizi köken ve inançlara göre nasıl bölmek istediğini gördünüz. Üstelik bunun adına da istikrar denilerek aldatılmaya çalışıldınız. AKP'yi görün, tuzağı anlayın. AKP'yi okuyun, ihanet ve melanetin cesametini fark edin. AKP tükendikçe Türkiye'yi de eritmektedir. Erdoğan ve Davutoğlu sonu gördükçe, millet üzerinden kumar oynamaktadır. Sanki Türkiye Erdoğan'ın miras malıdır dedi

Bahçeli, Kırklareli'nde halka hitap etti. Hukuku onarıp, ülkeyi adaletle buluşturacaklarını belirten Bahçeli, "Milli birliği onarıp, bin yıllık kardeşlikte buluşacağız. Ahlakı onarıp, milli namusta buluşacağız. Yıkılan umutları onarıp, heyecanda buluşacağız. İnkar edilen geçmişimizi onarıp, kahramanlıklarda buluşacağız. Milli kimliği onarıp, Türk milletinde buluşacağız. Demokrasiyi onarıp, milli egemenlikte buluşacağız. Hak ve özgürlükleri onarıp, insan haysiyetinde buluşacağız. Sarsılan devleti onarıp, lider ülke Türkiye’de buluşacağız. Ekonomiyi onarıp, refah ve bollukta buluşacağız." diye konuştu.

Türk milletinin atıl, etkisiz ve pasif hale getirildiğini ifade eden Bahçeli şöyle konuştu. "Bakınız, bir yandan iki torba kömür gelirken, arka kapıdan Süleyman Şah Türbesi gitmiştir. Bir yandan üç teneke peynir gelirken, arka kapıdan huzur ve güvenliğimiz gitmiştir. Bir taraftan oyuncak gelirken, arka kapıdan imtiyazlı oğullar karadan, denizden, havadan malı götürmüşlerdir. Hepsi Türkiyemizin 92 yıllık alın teri, göz nuru, helal kazancıdır. Hepsi sizin malınız, hepsi sizin vergileriniz, hepsi sizin paranız. Ne geliyorsa size helal olsun. Ancak bununla yetinmeyin. Bu kadara tamah etmeyin. Yoksulluğa onay vermeyin. İş isteyin. Çalışmak isteyin. Üretmek isteyin. Kendi tencerenizde aş pişirmek isteyin. Eğitim isteyin. Refah isteyin. Sizin de hakkınız. Ağzınıza bir parmak bal çalınmasına izin vermeyin. Kabullenirseniz böyle kalmaya ve böyle yaşamaya mahkûm olursunuz. Bu durumu reddedin. Ve bunları size sağlayacak bağımsız ve güçlü bir devlet vee sizi efendi yapacak, güçlü ve milliyetçi bir iktidar isteyin."

"ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU SONU GÖRDÜKÇE, MİLLET ÜZERİNDEN KUMAR OYNAMAKTADIR"

İş işten geçmeden, herkesin iyi düşünmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, şöyle devam etti: "Konu müşterek hayatımızı etkileyecek ciddiyettedir. Sorun birliğimizi parçalayacak boyuttadır. Sorun milletimizi atıl ve etkisiz hale getirecek düzeydedir. Siz bunlarla oyalanırken, ülke altınızdan gitmektedir. Bin yıllık kardeşliğimiz sinsice zedelenmektedir. Kutuplaşma, devletle milleti karşı karşıya getirmektedir. Milletimiz yapay ayrımlarla cepheleşmektedir. Biz bunun farkındayız ve uyarıyoruz. 24. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çatışmalarına, kavgalarına, gerilimlerine şahit oldunuz. Sanal çatışma yaratarak oy kazanma sevdasının nelere mal olduğunu yaşadınız. Koltuğu kaybetmemek için inançların, milliyetçiliğin, bayrağın, nasıl istismar edildiğini yakından incelediniz. Millet şuurundan habersiz zihniyet sahiplerinin milletimizi köken ve inançlara nasıl bölmek istediğini gördünüz. Üstelik bunun adına da, istikrar denilerek aldatılmaya çalışıldınız. AKP'yi görün, tuzağı anlayın. AKP'yi okuyun, ihanet ve melanetin cesametini fark edin. AKP tükendikçe Türkiye'yi de eritmektedir. Erdoğan ve Davutoğlu sonu gördükçe, millet üzerinden kumar oynamaktadır. Sanki Türkiye Erdoğan'ın miras malıdır. Sanki Kırklareli AKP'nin yağma ve talan merkezidir. İşbirlikçi çıkar çevreleri etrafımızdadır. Bunlara karşılık milletini karşılıksız seven Türkiye sevdalıları burada, Kırklareli'ndedir. Türkiye'den intikam almaya niyetli iç ve dış mihraklar AKP'yi kafa kola almışlardır. Ülkemizi bölgesinde ve küresel ölçekte parlayan yıldız ve lider yapmaya yemin etmiş Türk milliyetçileri ise her şeyi dikkatle izlemektedir. İkbal ve menfaatleri için çatışan, gerginlikten medet umanlar Erdoğan'ın peşine takılmıştır. Millete hizmeti şeref bilenler de Milliyetçi Hareketle birlikte yürümenin hedef ve özlemindedir. Kırklarelili kardeşlerim, gelin, Milliyetçi Harekette buluşalım. Ayrılıkta hayır olmadığını bilelim. Çatışmada huzur olmadığını görelim. Birleşme gününün gelip çattığını artık idrak edelim. Bütünleşmenin kaçınılmaz olduğunu fark edelim. Türkiye'nin kurtuluşuna siz de katkı veriniz ve bizimle yürüyünüz. Hırsıza, arsıza, namussuza, yağmacıya, düzenbaza, istismarcıya, işbirlikçiye, soyguncuya, israfa karşı bizimle yürü Kırklareli."