Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti grubu olarak TBMM Başkanlığı seçimlerinde sonuna kadar Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleyeceklerini söyledi. Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, tüm oylamalarda Meclis’te bulunarak değerli adayımız ve İstanbul Milletvekilimiz sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu sonuna kadar destekleyecek ve demokratik tavrını gösterecektir.” dedi.

Partisinin Meclis’teki ilk grup toplantısında milletvekillerine seslenen Bahçeli, bugün gerçekleştirilecek TBMM Başkanı seçimlerine de değindi. Bahçeli, “TBMM Başkan seçimine katılan 4 aday için Anayasa’nın 94’üncü maddesine göre düzenlenen seçimin birinci ve ikinci tur oylamaları dün yapılmıştır. Buna göre hiçbir aday nitelikli çoğunluğa ulaşamamıştır. Bu nedenle, bugün başkan seçiminin 3. ve gerekirse 4. turu gerçekleştirilecektir. Seçime katılan başkan adaylarının üçüncü oylamasında üye tam sayısının salt çoğunluğunun aranacağı, eğer bu temin edilemezse, bu oylamada en çok oyu alan iki aday için 4. oylamanın yapılacağı, böylelikle en fazla oyu alan adayın Başkan seçileceği Anayasa kuralıdır.” dedi.

Bahçeli, tavırlarını ise “MHP’nin hiçbir çıkar ve karanlık odak tarafından yönlendirilemeyecek ve güdülemeyecek kadar ilkeli, iradeli ve kimlikli bir partidir. Partimizi istismar etmeye, ayar vermeye, TBMM başkanlık seçiminde kullanmaya veya siyasi markaja almaya çalışan hiçbir bedbahta eyvallahımız yoktur. Başkalarını bilemem, ama biz inanç ve ilkelerimiz neyi gerektiriyorsa onun yanında olacağız. Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi, tüm oylamalarda Meclis’te bulunarak değerli adayımız ve İstanbul Milletvekilimiz sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu sonuna kadar destekleyecek ve demokratik tavrını gösterecektir. Siz değerli milletvekili arkadaşlarımın da bu kararlılıkta hareket edeceğine yürekten inanıyor ve bunu bekliyorum.” diye ilan etti.

Bahçeli son olarak da "Sayın İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması yönünde siyasi faaliyet gösteren CHP’nin, TBMM Başkanı seçiminde tutarlılık imtihanından geçeceği çok açıktır. İnanıyorum ki, Gazi Meclis’in muhterem üyeleri, tecrübeye, birikime, milli akla, sağduyuya, uzlaşmaya oy verecek ve sayın İhsanoğlu’nu TBMM’nin 26’ıncı Başkanı olarak görevlendirecektir. TBMM Başkan seçimi önümüzdeki koalisyon arayışları hakkında da hepimize bir fikir verecektir." ifadelerini kullandı.