Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Maden ocaklarının işletmesini çağın teknolojik gelişmelerinden yararlanarak yapacağız, işçi sağlığı ve güvenliğinden taviz vermeyeceğiz. İş kazası sonucu oluşan sakatlıklar nedeniyle bağlanan sürekli iş göremezlik gelirinin belli bir düzeyin altına inmemesi için alt sınır getireceğiz." dedi.

Devlet Bahçeli, partisince Zonguldak Madenci Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. MHP iktidarında ekonominin büyüyeceğini söyleyen Bahçeli, halkın da refah ve zenginliğe ulaşacağını kaydetti.

İş sağlığı ve güvenliğinin çağdaş normlarda sağlanması için her türlü teknik, hukuki ve idari tedbirleri alıp denetimleri etkinleştireceklerini kaydeden Bahçeli, son yıllarda artarak devam eden iş ve maden kazalarına değindi.

Bahçeli, şöyle konuştu: "İş kazalarının altında yatan kayırma, denetimin etkin olmayışı ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmamasına dönük işletmecilik zaafiyetlerini yasal ve idari düzenlemelerle engelleyeceğiz. Bu süreçlerde görevlerini ihmal edenlere yönelik caydırıcı müeyyideleri Türk ceza Kanunu ve diğer kanunlarla temin edeceğiz. İşletmelerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda düzenleme ve denetleme yapmak üzere 'İş Güvenliği Düzenleme ve Denetleme Kurulu' oluşturacağız. Bilinen maden rezervlerimize ilâve olarak yeni rezervlerin bulunması, sanayi ve enerji sektörlerinin hammadde taleplerinin ucuz ve güvenli bir şekilde sağlanması, işlenmiş maden ihracatımızın artırılması madencilik politikamızın esasını oluşturacaktır."

"EMEKLİLERE MART VE EYLÜL AYLARINDA BİN 400'ER LİRA DESTEK ÖDENEĞİ VERİLECEK"

Emeklilerin sıkıntıda olduğuna ve geçinemediğine dikkat çeken Bahçeli, "Emekli kardeşim, zor hayat şartlarına mahkumsun. Hatta karnını doyurmakta güçlük çekiyorsun. Emeklilerimize sesleniyorum, Mart ayında bin 400, Eylül ayında bin 400 lira olmak üzere yılda toplam 2 bin 800 lira emekli destek ödeneği almak için bizimle yürüyün. Emeklilerimizin banka promosyonu alabilmeleri, esnafın emekli aylığından kesilen sosyal güvenlik destek priminin kaldırılması için kararlı adımlarla yürüyoruz. Şahit olun, takip edin, sözümüz sözdür: Emekli aylıkları arasındaki eşitsizliği gidereceğiz, emekli aylığı hesabındaki refah payını mutlaka yükselteceğiz. Kamu çalışanlarımıza çeşitli isimler altında ödenen tüm ek ödenekleri emekli aylıklarına aynen yansıtacağız. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini kökten gidereceğiz.

Asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracaklarını ve büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği sağlayacaklarını söyleyen Bahçeli, "Evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapmak için hevesle yürüyoruz, siz de bize katılmaya var mısınız?
Asgari ücretten vergi almayacağız, ücretlilerin asgari ücret kadar gelirini vergi dışı bırakacağız." diye konuştu.

"İMAMSIZ VE MÜEZZİNSİZ CAMİ KALMAYACAK"

İmamsız ve müezzinsiz cami kalmaması için çalışacaklarını kaydeden Bahçeli, şunları kaydetti: "Cemevi gerçeğini siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kabul edecek ve devlet yardımının önünü açacağız. Alevi inanç önderlerinin akademik seviyede eğitilmesi için ilahiyat fakültelerinde 'tasavvuf ilimleri bölümü' kuracağız. Köy ve mahalle muhtarları maaşlarının en az asgari ücret kadar yükselmesi, yani asgari 1400 lira olması için gereğini yapacağız. Köy ve mahalle ihtiyar heyetinde görev alan kardeşlerimin her ay 150 lira huzur hakkı alması için lazım gelen tedbirleri alacağız."

"TARIMDA TEMEL GİRDİLERİ UCUZLATACAĞIZ"

14 Mayıs'ın Dünya Çiftçiler Günü olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Tüm çiftçilerimizin bu özel gününü kutluyorum. Elleri toprak kokan çiftçi kardeşim, Allah’ın izniyle yüzünü güldüreceğiz. Başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuzlatacağız.Zonguldak’ın desteğiyle; mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldırmak için biz yürüyoruz, bize katılmaya hazır mısınız? Çiftçilerimizin belini büken mazotu 1 lira 75 kuruşa çekeceğiz." ifadelerini kullandı.