MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’de bazı kesimlerin Kürdistan hayaline kapıldığını, hükümetin de buna destek verdiğini söyledi.

Bursa’da Gökdere Meydanı’nda halka hitap eden Bahçeli, “Kürdistan hayallerine kapılanlar, bu yanlıştan dönünüz. Çözüm ve barış diyerek çözülmemizi ve çökmemizi projelendiren milliyet fukaraları bu hayalden uyanınız. Bizim verecek toprağımız yoktur. Bizim peşkeş çekecek değerimiz yoktur. Bizim kaybedecek bir tek insanımız yoktur. Milli ve üniter devletimizi; kardeşliğin ve kader ortaklığının eşsiz eseri aziz milletimizi düşmanca tutumlara bırakmayız, saldırı ve tahriklere sessiz kalmayız. Bunları en başta 17-25 Erdoğan ve kumandalı Başbakan Davutoğlu iyi bilmeli, iyi anlamalıdır. Türk milleti Yunan işgalinin başarısı için dua eden köhnemiş ve çürümüş nazır bozuntularına şahit olmuştur. Fakat bunların hepsi geride kalmış, hepsi niyetleriyle beraber tarihe gömülmüştür. Günümüzde gerçekleşenler, kahraman atalarımızın Lozan’da durdurduğu emperyalist sürecin, yeniden ve farklı formatlarla Türk milletine dayatılmasından başka bir şey değildir. Lozan’dan önceki son durak Sevr ve son ders ise Çanakkale Savaşlarıdır. Çanakkale ile başarılamayan, ancak Sevr’de dayatılanlar, Türklük için ayrılıştır, bölünüştür, parçalanıştır ve yok oluştur. Bu gün karşımıza tekrar çıkanlar, dün Çanakkale’den püskürtülenlerdir. Bugün karşımıza yeniden çıkanlar, dün İzmir’den denize dökülenlerdir. Bugün karşımıza bir kez daha çıkanlar, ana karnındaki bebekleri süngü ile deşenlerdir. Bugün karşımızdakiler, önde eline Kur’an alıp, arkada boynuna haç takan; kameralarla camiye girip rüşvet ve yolsuzluk batağına saplanan günahkarlardır.” diye konuştu.

BAŞKANLIK YIKIMIN SİMGESİDİR

Konuşmasında Bursalılardan AK Parti’nin istismarlarına aldanmamalarını isteyen Bahçeli şöyle devam etti: “Erdoğan’ın dinimizi başkanlık sistemi ve yıkımın simgesi Yeni Türkiye için alet etmesine tepkisiz duracak mısınız? Bursa elbette bunlara asla geçit vermez. Rengini şehitlerimizin kanıdan almış al bayrağımızın düşmesini, Bağımsızlığımızın haykırışı olan İstiklal Marşımızın susmasını, İnancımızın mukaddes çağrısı olan ezanımızın kesilmesini, nifak ile bin yıllık kardeşliğimizin bozulmasını, Bursa asla sineye çekmez, çekemez. Türk milleti batılın oyunlarına aldırış etmez, küfrün ve şirkin planlarını dün olduğu gibi bugün de tümüyle ademe mahkum eder.”

“Bu gür sese rağmen; rüşvetçiler, kutucular, kasacılar, havuzcular nasıl ayakta duracaktır?” diye soran Bahçeli, “Bu milli şahlanışa rağmen; yolsuzluk çeteleri, kaçak ve karanlık saray müdavimleri, müzakere ve melanet ehlileri, kararmış ve taşlaşmış vicdanlar nasıl başaracaktır? Hayır, asla, Türk milleti var olduğu müddetçe, Türkiye temellerinden ve kuruluş ilkelerinden sapmadığı sürece kötülük egemenlik kuramayacaktır. PKK’nın destek ve bilirkişiliğiyle başkanlık amacı güden Erdoğan gün yüzü göremeyecek; heves ettiği bölünme anayasası elinde patlayacaktır. Bizimle Yürü Bursa. Hırsıza karşı Bizimle Yürü Bursa. Krize, kaosa, kutuplaşmaya karşı Bizimle Yürü Bursa. Güzel ve parlak bir gelecek için Bizimle Yürü Bursa, Bizimle Yürü Türkiye.” şeklinde konuştu.

Sürecek...