Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı köşe yazarlarının kendi beklentileri doğrultusunda koalisyonla ilgili yorum yaptıklarını söyledi. Kendileri dışında 3 partinin güçlü bir koalisyon hükümeti oluşturulabileceğini aktaran Bahçeli, “Demokraside iktidar da vardır, muhalefet de vardır. Eğer bu iktidar oluşursa MHP’ye bir ana muhalefet görevi düşmektedir. Bunun dışında kurulacak herhangi bir hükümete destek verecek gibi görüşmelerimizde bir sözümüz olmamıştır. Süreci takip ediyoruz. Görüşmelerden sonra bizlerden tekrar görüşme ihtiyacı hissederlerse görüşmeyi uygun bulabileceğimizi ifade etmişizdir. Aynı şekildeki düşüncelerimizi bir kez daha tekrarlama imkanı bulmuş olacağız” dedi.

Ramazan Bayramı’nı Ankara’da geçiren Bahçeli, bayram namazının ardından Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti. Bahçeli, kabir ziyaretinden sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. “Bütün olasılıklar denendikten sonra AK Parti’nin azınlık hükümetine MHP’ye destek vereceği iddiaları gündeme geldi. Bir yorumunuz olur mu?” sorusuna Bahçeli “Basınımızda özellikle araştırmacı yazar olarak televizyonlarda çok sık gördüğümüz insanlar partilerin temel görüşlerinin dışında kendi arzuladıkları ve beklentileri doğrultusunda yorumlar yapmaktadırlar. Bunların büyük bir çoğunluğu doğru değildir. Bir düşüncenin ortaya konması, bir temennide bulunması da yol gösterici görev yapmaktadır” şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na verdiğini ve Davutoğlu’nun parlamentoda temsil edilen siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüşme süreci başlattığını hatırlatan Bahçeli şöyle devam etti: “Bu münasebetle de MHP’yi de ziyaret etmiştir. MHP daha önce kamuoyu ile paylaştığı düşüncelerinin bütününü hiçbir kelime atlatmaksızın, eksik söylemeksizin sayın Başbakan’a da intikal ettirmiştir. MHP bu süreç içerisinde özellikle çözüm sürecinde düşünce birliği içerisinde olan üç siyasi partinin bir araya gelerek 63. hükümeti kurmaları TBMM’de 470 milletvekili ve yüzde 48,9 oy oranı ile güçlü bir koalisyon hükümetini oluşturabilirler. Bunları denemelerinde yarar vardır diye ifade etmişizdir. Bu görüşlerimiz hale devam etmektedir. 3 siyasi partinin bir arada koalisyon oluşturması halinde MHP’ye ana muhalefet görevi düşmektedir. Demokraside iktidar da vardır, muhalefet de vardır. Eğer bu iktidar oluşursa MHP’ye bir ana muhalefet görevi düşmektedir. Bunun dışında kurulacak herhangi bir hükümete destek verecek gibi görüşmelerimizde bir sözümüz olmamıştır. Süreci takip ediyoruz. Görüşmelerden sonra bizlerden tekrar görüşme ihtiyacı hissederlerse görüşmeyi uygun bulanabileceğimizi ifade etmişizdir. Aynı şekildeki düşüncelerimiz bir kez daha tekrarlama imkanı bulmuş olacağız.”