Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli Kırşehir mitinginde, "Bizler yüzümüzü Hakk'a dönerek yürüyoruz. Milliyetçilik haram değildir yenmez, yalan değildir söylenmez. Bilinsin ki HDP ile MHP rüyada bile bir araya gelemez" dedi.

Bahçeli, Türkiye’nin kurtuluşuna 16 gün kala Kırşehir Cacabey Meydanı’nda birlikte olmanın haz ve kıvancını yaşadığını belirtip konuşmasına, "Saza ruh veren, söze yön çizen, kalbe huzur katan, türkülerde yaşayan, gönüllere taht kuran bozkırın tezenesi, merhum ozanımız Neşet Ertaş Kırşehir’i ne güzel de anlatmıştır; 'Ana vatanımsın, baba yurdumsun, ozanlar diyarı şirin Kırşehir, uzak kaldım gurbet elde derdimsin, hasretin bağrımda derin Kırşehir' Kırşehir, özlemimizi dindirmek için sana geldik. Sözleşmek, kucaklaşmak, el ele vermek için buraya yürüdük." ifadelerini kullanarak başladı.

'HARAMZADELERE KARŞI YÜRÜMEKTEN BAŞKA SEÇENEK KALMAMIŞTIR'

MHP lideri Bahçeli Türkiye'yi uçuruma iten AK Parti iktidarına karşı yürüme vaktinin geldiğini anlattığı konuşmasında, "Türkiye’yi uçurumun kenarına getiren AKP’ye karşı yürümek vaktidir. Hırsıza karşı yürümenin zamanıdır. Rüşvetçilere, kalpazanlara, kaçakçılara, bölücülere, kul hakkını midesine indiren haramzadelere karşı yürümekten başka seçenek kalmamıştır. Yürümezsek akıbet korkunçtur. Yürümezsek gelecek karanlıktır. Yürümezsek Türkiye’nin ufku kapanacaktır. Kırşehirli esnaf, işçi, emekli, yetim, öksüz, dul, garip, mazlum, işsiz, yoksul için yürüyoruz. Çünkü sizlerin sözü bir, özü bir, karakteri sağlamdır. Sizin bu duruşunuz yalancılara, yandan çarklılara ve yardakçılıkta sınıf atlayanlara en iyi cevaptır. Sizler burada dik durdukça, birilerinin uykusu kaçmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi Kırşehir’in teveccühünü kazandıkça, birilerinin yüzü asılmaktadır. Fakat ne yapsalar boştur. Hangi tuzak ve tezgahı kursalar işe yaramayacaktır. Zira Milliyetçi Hareket Partisi gümbür gümbür iktidara yürümektedir. Korkuları budur. Hırçınlıkları, hasislikleri, hayasızlıkları ve hezeyanları bundandır. Başbakan iyice çirkefleşmiş, çamura yatmıştır. AKP’deki inişin farkındadır." dedi.

'AKP’NİN HARAM SALTANATININ ARTIK SONU GÖRÜNMÜŞTÜR'

AK Parti’nin kayıp gittiğini, iktidardan paldır küldür düştüğünü görmekte olduğunu aktaran Bahçeli, "AKP’nin haram saltanatının artık sonu görünmüştür. 17-25 Erdoğan’ın zorba ve kanun tanımaz tavrı Kırşehir’in hisarlarına çarpacaktır. Davutoğlu ve Erdoğan sonunda müştereken meydanlara da çıkmıştır." şeklinde konuştu.

'ERDOĞAN İÇİN ORTA YOL KALMAMIŞTIR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm kozlarını oynamakta olduğunu anlatan MHP lideri Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: "Ordu-Giresun Havalimanı açılışı bahanesiyle beraberce poz vermişlerdir. Türk milleti her şeye ayan beyan şahit olmuştur. Erdoğan tüm kozlarını oynamakta, elindeki bütün imkan ve güçleri genel seçimler için seferber etmektedir. Sonunda, Adıyaman’da söylediği gibi, 7 Haziran’a kadar kapı kapı dolaşmayı kendisini dinleyenlerden istemiştir. Yani Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden bu şahıs, AKP için açık açık oy talep etmiştir. Bu olacak şey değildir. Bunun hukuk ve ahlakta hiçbir yeri yoktur.
Erdoğan partili Cumhurbaşkanı sistemini fiilen uygulamaya geçirmiştir. Bu bir deneme safhasıdır. Ya kazanacak, şehitlerin emaneti Türkiye Cumhuriyeti’ni ve üniter devlet sistemini yıkacaktır. Ya da kaybedecek, hem sabık, hem de sanık bir Cumhurbaşkanı olarak öfkeyle hatırlanacak, tarihin karanlık sayfalarına adını yazdıracaktır. Erdoğan için orta yol kalmamıştır. Erdoğan Anayasa’ya darbe yapmaktadır. Devamlı Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yi eleştiren ve tanımadığını söyleyen Erdoğan, tam manasıyla Sisi’nin metotlarını takip etmektedir. Erdoğan haksız rekabette sınırları aşmıştır. Erdoğan yasa dışı davranışta sabır ve sinirleri çatlatmıştır. Ordu-Giresun Havalimanı Açılış Töreni’nde 7 Haziran’ın kırılma noktası olduğunu, Karadeniz’in bugüne kadar kendilerini yanıltmadığını söylemiştir. Erdoğan 7 Haziran için artık gizli kapaklı ve şifreli konuşmaktan vazgeçmelidir. Nasılsa her şey meydandadır.

'ELİNDE KUR’AN DİLİNDE YALAN OLAN BİR ADAMIN DÜRÜSTLÜĞÜNE İNANIR MISINIZ?'

Erdoğan ve havarileri Türkiye’nin boğazına çöreklenmiştir. Bunlar aziz milletimizin ve Kırşehir’in nefes borusunu kesmek için mücadele vermektedir. Buna izin veremeyiz, buna göz yumamayız, bunu normal göremeyiz.
17-25 Erdoğan, Kahramanmaraş’ta 40 yıllık siyasi hayatında millete karşı dürüst ve samimi olmayı öğrendiğini söylemiş. Edelerin huzurunda kalple dil arasına perde koymamayı tavsiye etmiş. Elinde Kur’an dilinde yalan olan bir adamın dürüstlüğüne inanır mısınız? Telefonda oğluyla fısıldayarak haram para sıfırlama telaşına kapılıp, sıra meydanlara gelince manevi istismara kapılan birisinin samimiyetine aldanır mısınız?"

'MİLLİYETÇİLİK BİR ÜLKÜ, FAZİLET VE SADAKATTİR'

Kırşehir'de milliyetçiliğin tarifini de yapan Bahçeli, "Davutoğlu bil ki; milliyetçilik oyun değildir, oynanmaz. Milliyetçilik haram değildir, yenmez. Milliyetçilik yalan değildir, söylenmez. Milliyetçilik kilim değildir, çiğnenmez. Milliyetçilik fındık değildir, fındık kurtları hiç bilmez. Nedir peki? Milliyetçilik bir inanç, irfan ve iddiadır. Milliyetçilik bir ülkü, fazilet ve sadakattir. Milliyetçilik kimlik, kişilik ve özgüvendir. Milliyetçilik, milletine kara sevdalı ve mensubiyet aşkıyla dolmuş kutlu yüreklerin manevi mükafatıdır. Milliyetçilik Türk ve İslam’ın zafer sancağıdır. Türküm diyenlerin nişanesidir milliyetçilik. Müslümanım diyenlerin divanesidir milliyetçilik. Vatan diyenlerin dimağıdır milliyetçilik. Bayrak diyenlerin direncidir milliyetçilik."