Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aksaray mitinginde 17-25 Aralık büyük rüşvet yolsuzluk operasyonlarına atıfta bulunup, "Sizlerden çalınan paralar kalkınma adı altında düzmece ihalelerle peşkeş çekilmiştir. Parayı çalan onlar. Borcu ödeyecek olan sizsiniz. Tercih sizin, ya önünüze uzatılan bir lokma ekmeğe rıza göstereceksiniz, ya da nerede benim hakkım diyerek ayağa kalkacaksınız." dedi.

'AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR GÜCÜNÜ DİKTATÖRLÜK ZANNETTİ'

Partisinin düzenlediği miting için Aksaray'a gelen ve Hükumet Meydanı'nda çok sayıda vatandaşa hitap eden MHP Lideri Bahçeli, Türkiye demokrasi tarihinin en önemli seçimine az bir zaman kaldığını hatırlatıp, 7 Haziran öncesinde Evliyalar şehri Aksaray'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. "Seni yürekten selamlıyorum. İlim, irfan ve iffet şehri Aksaray, seni gönülden selamlıyorum." dedi. 27 gün sonra yapılacak 7 Haziran seçimlerinin ülkenin birliğine, milletimizin dirliğine katkılar sağlamasını temenni eden Bahçeli şöyle konuştu: "Büyük umutlarla 3 Kasım 2002'de AK Parti’yi iktidara taşıdınız. Çocuklarınıza güzel bir gelecek umdunuz. İş beklediniz. Daha zengin, daha huzurlu ve daha umutlu bir gelecek peşindeydiniz. Ancak, iş başındaki AK Parti zihniyeti tek başına iktidar avantajını kullanamadı. Halkımızın yararına neticeler alamadı. Tek başına iktidar gücünü diktatörlük zannetti. Başına buyruk bir tavır izledi. Bunların faturası ağır oldu. Milyonlarca insanımız açlık sınırının altındadır. AK Parti yönetimindeki ülkemizde nüfusun yüzde 20’si yoksulluk sınırı altında can çekişmektedir. Türkiye ağır ipoteklerin altına itildi. Türklük günden güne darbelendi. Manevi duygularımız istismara kurban verilmiştir. AK Parti her değerimizden intikam almak için 13 yıldır devrededir. AK Parti’den arta kalan açlık, ahlaksızlık ve asayişsizliktir."

'BENDE YOKSA SİZDE YOKSA PARA KİMİN CEBİNDEDİR'

AK Parti iktidarlarını saltana benzeten Bahçeli, "Bunların saltanatında birilerinin zenginlediği çok doğrudur. Birilerinin yetim hakkını çaldığı, haram lokmaların indiği kesindir. Bunlara asla itirazımız yok. Bizim de anlatmaya çalıştığımız budur. Erdoğan ve Davutoğlu’nun zenginleştik sözleri, sizlere nasip oldu mu?" diye sorup sözlerini şöyle sürdürdü: "Madem ki zenginleşen siz değilsiniz sorarım sizlere, bende yoksa sizde yoksa para kimin cebindedir. Yetimin hakkı, sizin hakkınız hangi haram zadelerin sarayında. Kimin yatak odalarındaki kasaların içindedir. Oturma odalarındaki ayakkabı kutularından deste deste çıkan haram paraları biliyor musunuz. Bu soygun çeteleri için helal haram fark etmez. Bunların harama yeltenmeleri fıtratlarındandır. Türkiye’nin dış borcu 400 milyar doları aştı. Her doğan çocuk borcuyla doğuyor. Sizin servetiniz de dahil değildir. Sizlerden çalınan paralar kalkınma adı altında düzmece ihalelerle peşkeş çekilmiştir. Parayı çalan onlar. Borcu ödeyecek olan sizsiniz. Tercih sizin, ya önünüze uzatılan bir lokma ekmeğe rıza göstereceksiniz, ya da nerede benim hakkım diyerek ayağa kalkacaksınız. Biz inançlı kadrolarımız ile yürümeye başladık. Bunun için bizimle yürü Aksaray. Biliniz ki, MHP bir kez koşmaya başlarsa duracağımız tek yer arsızın, uğursuzun ellerini kaldırıp teslim olacağı yerdir. Huzurlu bir geleceği bizimle yürüyecek misiniz?"

'ASKERİ POLİSİ İÇERİ ALDILAR, ELİ KANLI TERÖRİSTLERİ SALDILAR'

İktidarın ülkenin asıl sorun ve gündemi gözden kaçırmak için inancı kullandığını vurgulayan MHP Lideri "Artık silkinme vakti gelmedi mi? Bu inanç istismarına hayır deme vakti gelmedi mi? AK Parti 13 yıldır iktidarda. Hızlandıracağız diye trenler devirdiler. Kazadır dediler hesap vermediler. 301 evladımız soma da madende kaldı. Fıtrattandır dediler. Müslüman kan dökmez dediler hesap vermediler. Karanlık saraylar yaptılar. İtibardır dediler hesap vermediler. Sizin paralarınız ile uçak lüks otomobil aldılar. Devletin bütçesini kuşa çevirdiler. Ne var ne yok bunda dediler ve hesap vermediler. Kime gittiği bilinmeyen silah yüklü TIR'lar yakalandı devlet sırrı dediler. Katliamlara ortak oldular. Paralel devlet var dediler ve yine hesap vermediler. İmralı canisi ile kucaklaştılar, teröristle el sıkıştılar, açılım dediler ve çözümle barış sakızı çiğnediler. Vesayeti kaldırdık dediler, hesap vermediler. Askeri polisi içeri aldılar, eli kanlı teröristleri saldılar. Dağdan inen teröristi resmi törenle kucakladılar. Vatan topraklarını sattılar. Bunların hepsinin hesabını bir bir soracağım Allah’ın izni ile. Bunların defterini düreceğim. Haram lokmalarını kursaklarından çıkaracağım. Bunun için yürüyüşe başladık. Bunun için yürüyüşe çıktık. Bizimle yürü Türkiye, bizimle yürü Aksaray." şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE SENİN MÜLKÜN DEĞİLDİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hafız Esat, Saddam olmayı düşleyebileceğini aktaran Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu sana münasiptir. Ama bilensin ki, burası ne Suriye, ne Irak. Türkiye senin mülkün değildir. Millet senin teban olmayacaktır. Bu vatan bize senden değil ecdattan yadigar kalmıştır. İhaleyle alınmamıştır. Hainlerle iş birliği yapan kimliksizlere hiç bir şart altında bırakmayız. Yoksullukla savaşacağız. Terörle mücadele edeceğiz. Açık ve açıkta kalan milyonlarca vatandaşın sorunlarını gidereceğiz. Türkiye MHP ile milli varlığına tarihi misyonuna sahip çıkıp kurtulacaktır. Hedeflerimiz büyük herkesi kapsamaktadır."

'AK PARTİ GİDERSE YARDIM ALAMAZSINIZ DİYEN ŞEREFSİZLERE SESLENİYORUM...'

Emeklilere de seslenen Bahçeli, yılda 2 defa 2 bin 800 lira alacaklarını, emeklilikte yaşa ve pirime takılanların mağduriyetlerini gidereceklerini belirterek seçim vaatlerini şöyle aktardı: " Asgari ücretle çalışan kardeşlerim, zorlanıyorsunuz, asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız. Evi olmayanlara 250 lira kira yardımı yapmak için yürüyoruz. Sizlerde bize katılın. Asgari ücretten vergi almayacağız. İmamsız ve müezzinsiz cami kalmaması hedefimizdir. Köy ve mahalle ihtiyar heyetinde görev alan ekiplerimiz, her ay 150 lira vereceğiz. Çiftçilerin umudu olacağız. Mazot, gübre gibi temel girdilerini ucuzlatacağız. Çiftçiler, belinizi büken mazotu 1 lira 75 kuruşa düşüreceğiz. Şoförlerin aldığı yeni ticari araçtan 10 yıl kullanmak kaydıyla KDV ve ÖTV almayacağız. Esnaf ve Bağkur emeklilerimizin maaşlarını düzenleyeceğiz. AK Parti giderse yardım alamazsınız diyen şerefsizlere sesleniyorum, siz ne verdiyseniz fazlasıyla alacaklar. Muhtaç ailelerin fertlerine iş vereceğiz. Aile desteği alanında ödemeler yapacağız. Evi olmayan konut sağlayacağız veya 250 lira kira yardımı yapacağız. 200 kilovat saat elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan vatandaşlara yüzde 70 indirim yapacağız. Muhtaç aileler için hilal kart uygulaması yapacağız. Annesi babası olmayan evlatlarımız, cebinize her ay 100 lira koyacağız. Atanamayan öğretmenlerimizin alayını atayacağız. Üniversite sınavlarını kaldıracağız. Emniyet mensuplarının çalışma şartlarını iyileştirecek ve bu kapsamda polislerin ek göstergesini 3 bin 600’e çıkaracağız. Taşeron işçilere kadro vereceğiz. Ne kadar kapatılan belde belediyeleri, özel idareleri ve köyleri yeniden kuracağız. Terörün kökünü kazıyacağız. Bunun için yeni bir anayasayı milletimize hediye edeceğiz. Türkiye sizinle tarih yazacak."