MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin gerçek gündeminin başkanlık değil geçim, işsizlik ve ekonomi olduğunu belirterek, "Sanki başkanlık gelirse Türkiye şaha kalkacak." dedi

Aydın mitinginde vatandaşa seslenen Bahçeli, "AKP’yle sorunlarınız bitti mi? Yoksulluğunuz azaldı mı? İşsizliğiniz yavaşladı mı? İhtiyaçlarınız giderildi mi? Bankada paranız birikti mi? Hepsi hayır. İşte Türkiye'nin gerçek gündemi bu 'hayır'larda gizlidir. Erdoğan ve Davutoğlu pot üstüne pot kırmaktadır. Sanki başkanlık gelirse Türkiye uçacaktır. Sanki başkanlık gelirse Türkiye şaha kalkacaktır. Sanki başkanlık gelirse bir gecede her şey güllük gülistanlık olacaktır. Bunların alayı uydurma, alayı palavra, alayı asılsızdır. Erdoğan, sizlerin meselelerine kafa yormak yerine kendi ikbalini düşünmektedir. Davutoğlu ise şuursuzca ortalıkta dolaşmakta ve konuşmaktadır. Bunların Aydın’ın derdiyle dertlenmesi hayal ötesidir." ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi seçim beyannamesini toplumsal onarım ve huzurlu gelecek adıyla ilan ettiklerini belirten Bahçeli, bu konuda da şunları söyledi: "Türk milleti söz ve hedeflerimizi heyecanla karşılaşmıştır. Beş ana projemizle milletimizin tüm sıkıntılarını çözeceğiz. Yoksullukla savaşacağız, yolsuzlukla ve terörle mücadele edeceğiz. Devlet ve yönetim reformuyla çürümenin önüne geçeceğiz. Ahlak ve kalitenin tesisiyle çöküşü engelleyeceğiz. Üreten Ekonomi Programımızla sanayinin, işadamlarımızın, aç ve açıkta kalan milyonlarca masum vatandaşımızın sorunlarını gidereceğiz. Ülkemizi 2023’de bölgesel güç ve küresel aktör, 2053’te de küresel güç mertebesine çıkaracağız. Hedeflerimiz büyük, ülkülerimiz berrak ve herkesi kapsamaktadır. Çiftçi kardeşim Allah’ın izniyle yüzünü güldüreceğiz. Başta mazot, gübre ve yem olmak üzere temel girdileri ucuza alabileceksin. Ve mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde, fidede, ÖTV ve KDV’yi tamamen kaldırmak için Bizimle Yürü Aydın. Belinizi büken mazotu 1 lira 75 kuruşa indirmek için Bizimle Yürü Aydın. Tarımı canlandırmak, çiftçimizi, hayvan üreticimizi borçtan dertten kurtarmak için Bizimle Yürü Türkiye. Hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere, kullandıkları girdilerdeki KDV’yi yüzde 1’e düşürmek için Bizimle Yürü Aydın."
Bahçeli, Aydın mitinginin ardından Denizli’ye geçti.