MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin sözü dinlenen ülke olduğunu iddia ettiğini belirterek, "Madem böyleyiz, o zaman Erdoğan, Mursi'ye verilen cezanın önüne geçsin de görelim. Mısır'a söz geçirsin de kendisini tebrik edelim." dedi.

Niğde’de partisinin düzenlediği mitingde halka seslenen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi. 'Davutoğlu'nu konuşmaya gerek yok' diyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. Bahçeli; “Şimdi gündemi Mursi ve beraber yargılandığı 100’den fazla kişiye verilen idam cezasıdır. Mısır’da adalet yoktur. Mısır’da insan hak ve hürriyetleri raftadır. Peki Türkiye’de adalet var mıdır? Hak ve hukuka riayete görülmekte midir? Sisi’yi eleştiren ve sandığın cezalandırıldığını söyleyen Erdoğan adaleti hangi cüretle ağzına alır? Ha Sisi ha Erdoğan, bunların arasında esasta hiçbir fark yoktur. Sisi demokrasiyi köreltmiş Erdoğan da aynısını yapmıştır. Sisi hak arama yollarını tıkamıştır Erdoğan da benzerini uygulamıştır. Sisi insan onur ve haysiyetini çiğnemiştir Erdoğan'da buna yakın tutum ve tavır takınmıştır." dedi.

'ERDOĞAN MURSİ’YE VERİLEN CEZANIN ÖNÜNE GEÇSİNDE GÖRELİM'

Bahçeli, "Erdoğan, Türkiye’nin sözü dinlenen ülke olduğunu iddia etmektedir. Erdoğan ülkenin bölgesinde parlayan yıldız olduğunu sık sık dile getirmektedir. Madem böyleyiz o zaman Erdoğan Mursi’ye verilen cezanın önüne geçsin de görelim. Mısır’a söz geçirsin de kendisini tebrik edelim. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuşmak kolay. Bindirilmiş kıtalara Mursi lehine tezahürat attırmak anlamsız. Erdoğan’ın uzaktan uzağa gürültü çıkarması hiçbir şeyi değiştirmeye yetmeyecektir. Batının kumpası Mısır’da tutmuştur. Hüsnü Mübarek’e reva görülen malum son Mursi’ye de tatbik edilmiştir. Oyun aynı senaryo aynı, hesap aynı hedef aynı yalnızca aktörler farklıdır." ifadelerini kullandı.

"TÜRK DEMOKRASİSİNİ KÖR TESTERE İLE KESTİLER'

Bahçeli şunları kaydetti; "Erdoğan darbeyle yıkılan sadece Mısır demokrasisi olmadığını onunla birlikte umudunu demokrasiye bağlayan dünyanın da yıkıldığını söylemektedir. Türk demokrasisini kör testere ile kesen Erdoğan ne söylemektedir. Anayasayı askıya alan hukuka kasteden tek adamlığa özenen Erdoğan demokrasiden ne anlayacak, demokrasiye ne katacaktır. İleri demokrasi demişlerdi. Son bir yıl içerisinde defalarca sosyal medyayı kapatmaktan geri durmadılar. Özgürlük demişlerdi herkesin özel hayatını zehirlemekten, eleştiren, muhalif duranları cezalandırmaktan kaçınmadılar. İnsan onuru demişlerdi ne onur kaldı ne onuru hatırlayan.”