MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sözde Ermeni soykırımıyla ilgili, "Türkiye'nin gündeminden artık bu düşmelidir. Kim ne diyorsa desin, ne yapmak istiyorsa yapsın, bir onları görelim ondan sonra Türk milleti karar verir." dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının 95. yılı sebebiyle Meclis'te bir resepsiyon düzenlendi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in ev sahipliğinde yapılan resepsiyona katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularını cevapladı. MHP'nin seçim bildirgesinin ne zaman açıklanacağına ilişkin bir soruya Bahçeli, "Zamanlamamızı kendimiz yapıyoruz. Diğer partilerin faaliyetleri bizi ilgilendirmiyor. 3 Mayıs'ta seçim beyannamemizi herkese sunacağız. Bize göre geç kalınmışlık yok." karşılığını verdi.

Sözde Ermeni soykırımına ilişkin bir soruya da Bahçeli, "Türkiye'yi; ABD'nin, Avrupa'nın vs. soykırım ifadesini kullanıp kullanmamasına kilitlememek lazım. Eğer konu üzerinde kaygı taşırsanız Türkiye ile uğraşmak isteyenlerin eline kendiniz koz verirsiniz. Türkiye'nin gündeminden artık bu düşmelidir. Kim ne diyorsa desin, ne yapmak istiyorsa yapsın, bir onları görelim ondan sonra Türk milleti karar verir. Her sene aynı şeyleri konuşuyoruz. 24 Nisan yaklaşınca 'acaba Obama hangi ifadeyi kullanacak', bütün aydınlarımız televizyonlarda bunu tartışıyor. Büyükelçiler geldiklerinde belki bir istişare yapacaklardır, belki bir taktik geliştireceklerdir. Türkün yaşayıp yaşamadığı önemli değil; yaşayan yerde daha hassas olmak gerekir ama bunu artık Türkiye üzerinde tartışılır bir konu olarak bunlar tartışılırken Türkiye'den istedikleri bazı tavizler var. Bunlara Türk milleti aldırış etmemelidir." diye konuştu.

MHP'nin seçim beyannamesiyle ilgili Bahçeli, "Orada açıklayacağımız tüm görüşler, geçmişten günümüze tutarlılığı olan düşüncelerimizdir. Eğer rakamlar ifade ediliyorsa mutlaka kaynağı net olarak hesaplanmıştır. Kaynak vardı-yoktu tartışması bugün için lüzumsuzdur. Bir parti, bir program ortaya koyuyor, iktidar diyor ki kaynağı var mı? Bir müsaade edin iktidar olsun, kaynağını nasıl bulacağını görsünler." ifadelerini kullandı.

Seçim beyannamesinin açıklanacağı 3 Mayıs'ın bir anlamının olup olmadığına ilişkin soruya ise Bahçeli, "Bize göre bir anlamı vardır, aynı 21 Mart'ta olduğu gibi." şeklinde konuştu.