MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hepinizin vergisiyle ayakta kalan bir kurum sadece AKP’nin iki tane bakanı, iki tane milletvekili adayını gece gündüz televizyona çıkarırken, halkın arasına girmeye cesaret edemeyenleri halkın evinde halkın arasındaymış gibi gösterme cabası içerisine giriyor. Demek ki bir siyasi iktidar değişikliğinde ne kadar tesisin açılışının hesabı görülecekse TRT'nin de mutlaka hesabı görülecek." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Bahçeli, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çankırı’ya geldi. Çankırı’da salon toplantısında STK temsilcilerine ve vatandaşlara hitap etti.

Haksız bir yarış olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu haksız rekabetin içerisinde yer aldığını söyleyen Bahçeli, "Siyasi partiler eşit şartlar altında mücadele sürdürememektedir. Şu an için partileri yasalara göre hakkı olanları tam kullanamama söz konusu olmaktadır. Bu şartlar altında haksız bir yarış vardır. Bu yarışta iktidar olanlar, başbakanı, Bakanlar Kurulu, Meclis'te temsil edilen sayısal yönden çoğunluğu elde etmiş siyasi parti ve sayın cumhurbaşkanı bu haksız rekabetin içerisinde yer almaktadır. Türk milletine çok büyük bir kötü örneklik teşkil etmektedir. Ağustos günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki o seçimlerin de ne şekilde yapıldığı hepimiz tarafından bilinmektedir. Cumhurbaşkanı olmuş olan bir şahsiyet, yüzde 52 oy almasıyla kendisine bir övünç kaynağı sağlamış olan bu şahsiyet, anayasa çerçevesinde adil, dürüst bütün milletin cumhurbaşkanı olduğunun şuurunda hareket etmek durumundadır. Başbakanlığı dönemindeki siyasi ahlakla bağdaşmayan bazı davranış modellerini cumhurbaşkanlığında da sürdürme gayreti Türkiye'yi siyasi etik yönünden, siyasi ahlak yönünden bir çıkmaza sürüklemektedir. Bugün için bu davranışlarıyla sonuç alabilir, kendisinin koltuğunu koruyabilir, koltuğunu daha ihtişamlı yapma gayreti içerisine girebilir. Yasa dışı yollarla kaçak saraylar yaptırabilir ama bunun sonu bir gün gelir bir hesaplaşmayla, bir yüzleşmeyle karşı karşıya kendisini bırakırsa, zannediyorum Türkiye’de selam verecek en yakınındaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri dahi kalmaz. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında, mahalli idareler seçimleri sırasında devletin tüm imkanlarını önce başbakan olarak, Bakanlar Kurulu olarak sonra da cumhurbaşkanı olarak kullanarak haksız rekabet içerisine girmiş, milletimizle her insanımızı anayasada eşit vatandaş olma hakkını çiğnemiş ve mevcut partisini ve kendisini koruyabilmek için her yola başvurmuştur." şeklinde konuştu.

TRT’nin özel televizyondan daha çok yaranmışlık yaptığını vurgulayan Bahçeli, "TRT, özel televizyonlardan daha fazla yaranmışlık yaparak, bunu yayınlayan şimdi kalkıp bu açılışların sonucunu birer birer ortaya koymak suretiyle sorgulanması lazımdır. Şimdi seçimlerdeyiz. Türkiye’de yandaş televizyonlar var, yanaşmalar var, sabahtan akşama kadar bir partinin faaliyetlerini, çok mecbur kalmazsa diğer partilerin faaliyetlerinden hiç bahsetmemeye karşı gayret gösteriyor. Ama bir TRT var, çok yakından takip ediyorum, kamu kuruluşudur. Hepinizin vergisiyle ayakta kalan bir kurum sadece AKP’nin iki tane bakanı, iki tane milletvekili adayını gece gündüz televizyona çıkarırken, halkın arasına girmeye cesaret edemeyenleri halkın evinde halkın arasındaymış gibi gösterme cabası içerisine giriyor. Demek ki bir siyasi iktidar değişikliğinde ne kadar tesisin açılışının hesabı görülecekse TRT'nin de mutlaka hesabı görülecek. Özel televizyonlara bir şey demiyoruz. Onlar kendi imkanlarıyla kurulmuş, iktidara yandaş olmuş, onlar ayrı. Ama hepimizin vergisiyle ayakta kalan, çok yüksek maliyetle çalışan bir TRT'nin bu günkü durumunu kabullenmemiz mümkün değildir." ifadelerini kullandı.