MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığının tarafsızlığının kalmadığını belirterek, "Erdoğan başlı başına garabettir. Erdoğan açıktan siyaset yapmaktadır. Alenen 400 milletvekili, bu olmazsa da biraz daha azı için kampanya yürütmektedir. Erdoğan görevini ne hakla, hangi yetkiyle sabote etmektedir? Bu hakkı kimden almıştır? Cumhurbaşkanlığı makamının 10 Ağustos 2014'te çöktüğünü söyleyen Erdoğan'a bu imkân ve sufleyi kimler vermiştir? Türk milleti 7 Haziran'da başkan ve hırsız adamlarını seçmeyecektir." dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı tarafından Kuvay-i Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulunan Bahçeli, seçime 31 gün kaldığını belirterek, seçimin önemine işaret etti.

Konuşmasına Balıkesirlileri selamlayarak başlayan Bahçeli, seçimlerin Türkiye için hayati önem taşıdığını belirterek, partisi için destek istedi. 7 Haziran'da sadece milletvekilli seçilmeyeceğini ifade ederek, Türk milletinin varlığı ve birliğinin oylanacağını bildirdi. Hükümetin tamamen iflas etmiş iç ve dış politikasının değerlendirileceğini aktaran Bahçeli, "Dahası devletimizin akıbeti belli olacaktır. Ya 'Yurdum' diyeceğiz ya yutulmaya razı olacağız. Ya 'Ülkem' diyeceğiz, ya topraklarımızın üleşilmesine göz yumacağız. Ya 'Bütünlük' diyeceğiz, ya bölünmeyi sineye çekeceğiz. Ya, 'Türkiye, Türk milleti' diyeceğiz, ya da tükenmeye, dağılmaya ve parçalanmaya katlanacağız. Milletin adını küllemeye ve köreltmeye çalışanlara mesaj vereceksiniz. Yolsuzluğa, yoksulluğa ve yozlaşmaya karşı tavrınızı ve iradenizi belirteceksiniz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN YENİLENMEYE İHTİYACI VAR"

Kalabalığa, 'Bizimle yürümeye var mısınız? Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarına omuz vermeye hazır mısınız? Zalime, haine, caniye, vahşiye, teröriste ve tahrikten geçinen lobilere karşı bizimle aynı safta durmaya söz veriyor musunuz? diye soran Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklendi. "Sürekli dedikodu yapan, ipotekli, icazetli ve hacizli başbakanlık yapan Davutoğlu, bu ‘evetleri’ iyi dinlemelidir." diyen soran Bahçeli, "Türkiye'de hükümet yoktur. Başbakan kayıp ve yok hükmündedir. İktidar tükenmiştir ve iktidar yorulmuştur. İktidar eskimiş ve kokmuştur. Türkiye'nin yenilenmeye ihtiyacı vardır. Fakat bu yenilenme yeni Türkiye kepazeliği değildir. Yenilenecek olan milli iradedir. Yenilenecek olan hükümettir. Yenilecek olan ahlaki kurallar, hukuki ve vicdani ölçülerdir. Yenilmesi gereken ise AKP ve karanlık ortaklarıdır. Yenilmesi şart olan kumpastır, tuzaktır, oyundur, kirli planlardır. Türkiye böyle gitmemelidir, gitmeyecektir. Türkiye bu çürümüş yönetime daha fazla katlanmamalıdır. Ülkemizin denge ve istikrara kavuşması acilen sağlanmalıdır. Kaybolan güven ve tükenen işbirliği ve uzlaşma kanalları tekrar canlandırılmalıdır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti iflasın eşiğindedir. Devlet çökmenin, millet çözülmenin, milli ve manevi değerlerimiz çürümenin sınır hattındadır. Bunca sorunumuz ortada dururken Başbakan ne yapmakta? Hükümet nelerle vakit harcamaktadır? Balıkesir'den soruyorum: Ahlaken ve fiilen Başbakanın kim olduğunu, AKP'ye kimin genel başkanlık yaptığını içinizde bileniniz var mıdır?" şeklinde konuştu.

"MAKAMIN BOMBA DÖŞEYEN BAŞBAKAN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerde de bulunan MHP Lideri, "Yetki, görev ve sorumlulukları anayasa ile çizilmiş cumhurbaşkanlığı makamını hangi kötü niyetlere, hangi sakat amaçlara, hangi müflis politikalara kurban verildiğini Balıkesirli kardeşim görmekte midir? Davutoğlu lafın gelişi Başbakan’dır. Davutoğlu, görüntüde Başbakan, esasta Saray'ın kuklasıdır. Bir Başbakan düşünün ki partisi için oy istemektense başkanlık için yanıp tutuşan bir tiranın kapı kuludur. Bir Başbakan düşünün ki taşıdığı makamı ortadan kaldırma yani başbakanlığı imha etmek ve 17-25 Erdoğan'a taşeronluk yapmak için adeta kıvranmaktadır. Davutoğlu, AKP'nin ne yapacağını, neleri vaat ettiğini 7 Haziran'dan sonrasında iktidara gelirse hangi icraatlarını anlatmaktan bihaberdir. İşi gücü Erdoğan'ı başkan yapmak, tek derdi başbakanlığı, parlamenter sistemi havaya uçurmaktır. Milletin emanetine ihanetlik edip, makamına bomba döşeyen bir Başbakan duyulmuş mudur? Davutoğlu, milletimizin huzuruna çıkacak yüzü kendisinde nasıl bulabilmektedir? Davutoğlu, başkanlık için kulis ve lobi çalışmasını yaparak aslında partisini, iktidarını ve TBMM'yi inkâr etmekte, yok saymaktadır. Erdoğan'ın gözünden düşmemek için panik halinde sağa sola koşturmaktadır. Zira aldığı talimat budur. Zincirlenmiş iradesiyle Erdoğan'a hizmetkarlık ile övünmektedir. Türkiye bu yamalı bu yırtık bu delik değil olmuş hükümet anlayışıyla mesafe alamayacak ve yol yürüyemeyecektir. Davul birisinin omzunda, tokmak ise bir başkasının elindeyken iktidardan bahsetmek de akıl karı olmayacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığının kalmadığına dikkat çeken MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Erdoğan ise başlı başına garabettir. Erdoğan açıktan siyaset yapmaktadır. Alenen 400 milletvekili, bu olmazsa da biraz daha azı için kampanya yürütmektedir. Balıkesirli kardeşim soruyorum sizlere: Erdoğan'ın anayasayı çiğnemesini normal görüyor musunuz? Erdoğan'ın parlamenter sistemi bekleme odasına almasını olağan görüyor musunuz? Erdoğan'ın PKK ile başkanlık pazarlıklarını ölüm ve parçalanma üzerine bina ettiği gizli mutabakatını kabul ediyor musunuz? Erdoğan görevini ne hakla, hangi yetkiyle sabote etmektedir? Bu hakkı kimden almıştır? Cumhurbaşkanlığı makamının 10 Ağustos 2014'te çöktüğünü söyleyen Erdoğan'a bu imkân ve sufleyi kimler vermiştir? Türk milleti 7 Haziran'da başkan ve hırsız adamlarını seçmeyecektir. Türk milleti 7 Haziran ve sonrası için bölünme anayasasının ruhsat ve iznini de vermeyecektir. O zaman Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan Erdoğan nasıl olurda meydan meydan gezebilmekte, her gün bir yerde siyasi demeçler verebilmektedir. 17-25 Aralık failinin Balıkesirliyi ahmak yerine koymasına nasıl tahammül edilecektir?" ifadelerini kullandı.

"7 HAZİRAN KAZASI OLAMAYAN BİR SEÇİMDİR"

İktidarın demokratik vasıtalarla görevden alınmaması ve AKP'nin geldiği gibi gitmemesi halinde milleti faciaların beklediğine işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti: "Eğer ki yalan, dolan, hırsızlık, rüşvet, rant ekonomisi, maneviyat tüccarlığı, dikta özlemleri, yetim hakkına koyan utanmazlık, fakir fukarayı istismar eden insafsızlık cezasız kalırsa Türkiye'nin bugünkü hali bile mumla aranacaktır. Eğer ki kötülük yapan, dedikodudan geçinen, tezvirata umut bağlayan, bölünmeyi kılavuz seçen, kazanmayı sürdürürse milli vicdan yere düşecektir. Biliniz ki AKP kazanırsa Türkiye kaybedecektir. AKP kazanırsa Türk milleti zarara uğrayacaktır. AKP kazanırsa PKK sevinecek, İmralı canisi heyecanlanacak, sömürgeciler iştahlanacak, hainler alkışlayacak, küresel cinayet projeleri teyit edilecek maalesef tüm Türk ve İslam dünyası kaybedecektir. Tehdit bu kadar yakındır. Erdoğan ve Davutoğlu'nun demokratik yollardan gitmesi şart olmuştur. AKP saltanatının sonlanması elzem olmuştur. Bu çerçevede 7 Haziran kazası olmayan bir seçimdir. İktidar bu seçimlerde ikaz edilmeli ve bitişin başlangıcı yaşamalıdır. Aksi takdirde vahim hadiseler kapımızdadır."

Partisinin seçim beyannamesi hakkında da bilgiler veren Bahçeli, iktidar olmaları halinde toplumun her kesimine sosyal yardımlar vereceklerini anlattı. Bahçeli, konuşmanın ardından alandan ayrıldı.