MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhaliflerin olağanüstü kurultay tarihiyle ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin, "Olağanüstü tüzük kurultayıyla ilgili kanunsuz tarih açıklayanlar suç işlediklerini, vebal taşıdıklarını iyi bilmelidirler. Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır” dedi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, “MYK ve İl Başkanları Toplantısı” sonrasında yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli açıklamasında, “Özellikle partimizi hedef alan algı ve siyaset operasyonları tüm yön ve boyutlarıyla görüşülmüş, bundan sonra izlenecek stratejiler detaylarıyla değerlendirilmiştir. İçi boşaltılmış hukuk anlayışının ve iradesi çalınmış hukukçuların arkasına saklanan bir kısım mihrakların, kutlu davamızın temel ve tarihi dinamikleriyle oynamaya yeltenmeleri elbette dikkatlerden kaçmamaktadır. Okyanus ötesi kaynaklı planlamalardan medet uman, vicdanını kiralayanlara umut bağlayan, böylelikle MHP’yi ele geçirme ve kontrol altına alma amacına ulaşacaklarını sanan gafiller şüphesiz yanıldıklarını göreceklerdir” ifadelerini kullandı.
“MHP NİFAK ÇEMBERİNE ALINMAK, PARALEL YÖRÜNGEYE SABİTLENMEK İSTENMEKTEDİR”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 47 yıldır ülke, millet ve vatan hizmetinde birçok tuzak ve tertiplerle karşılaştığını, nice saldırı ve tahriklerle sabrının ve metanetinin test edildiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:
“Komplo mucitleri, fitne mimarları, işbirlikçilik markaları ve kriz müellifleri her defasında üç hilale cephe almışlar, farklı kılık ve suretlere bürünerek partimizi küçültmeye, eritmeye kalkışmışlardır. Ancak hiçbir şer niyet, hiçbir hain ittifak, kökü dışarıda hiçbir karanlık odak başarıya ulaşamamış, sonuç alamamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’ni kirli emellerine alet etmek isteyen malum çevreler, içimizden devşirdikleri küçük bir grupla zalim gayelerini hayata geçireceklerini hesap etmektedirler. Türk milliyetçiliğinin hor görüldüğü günlerden millet nezdinde itibar ve prestij kazandığı bugünlere gelesiye kadar sayısız engel önümüze çıkarılmıştır. Türklüğün doğrulması ve toparlanması yerine boynunun bükük durmasını arzulayanlar, Milliyetçi Hareket Partisi’yle özel olarak uğraşmışlar, mücadelesini kösteklemeye çalışmışlardır. Daha güçlü bir Türkiye, daha müreffeh bir millet, daha kudretli bir devlet özlemiyle kavrulan partimizi etkisizleştirme çabaları, mahkeme kararlarıyla meşgul etme arayışları, kayyum nakliyle durdurma hayalleri tehdidin boyutu göstermesi bakımından anlamlıdır. Nitekim Milliyetçi Hareket Partisi nifak çemberine alınmak, paralel yörüngeye sabitlenmek istenmektedir.”
“OLAĞANÜSTÜ TÜZÜK KURULTAYIYLA İLGİLİ KANUNSUZ TARİH AÇIKLAYANLAR SUÇ İŞLEDİKLERİNİ, VEBAL TAŞIDIKLARINI İYİ BİLMELİDİRLER”
Hedefin Türkiye, Türk milleti ve Türk siyaseti olduğunu ifade eden Bahçeli, “Tertemiz vicdanlarına inandığım, dava şuuruna sahip olduklarını bildiğim Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in aziz mensupları oynanan oyunun her yönüyle bilincindedir. Geçtiğimiz Ocak ayında MYK kararıyla olağan büyük kurultay tarihimiz 18 Mart 2018 olarak belirlenmişken, olağanüstü tüzük ve kurultay talebi çığırtkanlığı yapılması bir defa Milliyetçi Hareket Partisi’ni kaosa sürükleme hazırlığıdır. Kişisel ikbal hırslarına yenik düşen, paralel telkin ve dayatmalara düğme ilikleyen malum şahıs ve niyet sahiplerinin partimizin içini karıştırmak ve bulandırmak için her yolu denedikleri ortadadır. Milliyetçi Hareket Partisi her şeyin farkındadır. Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizle il başkanlarımız tam bir dayanışma ve fikir birliği içerisindedir. Gönüllerinde millet sevgisi, yüreklerinde Allah aşkı, kalplerinde tükenmeyen bir vatan sevdası taşıyan her kardeşim, her ülküdaşım gelişmelerin iç yüzünü okumakta, buna göre tavır almaktadır. Türkiye düşmanlarının Milliyetçi Hareket Partisi’ne sızması amacıyla taşeronluk yapmaya soyunanları Türk milleti ibretle, esefle, nefretle takip etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi hukukun tüm imkanlarını kullanarak hakkını arayacak, Allah’ın izniyle yanlış hesap doğru kararlarla telafi edilecektir. Üstelik bu süreçte sabır ve soğukkanlılıktan da taviz verilmeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi haklıdır ve hakkının yenilmesine, mütecaviz operasyonlara asla müsaade etmeyecektir. Bir yanda partimizi istikrarsızlığa sokmak için faal halde bulunan, diğer yanda muhtemel partileşme çalışmalarını alttan alta yürütenlerin gerçek yüzü çok yakında net olarak anlaşılacaktır. Ayrıca olağanüstü tüzük kurultayıyla ilgili kanunsuz tarih açıklayanlar suç işlediklerini, vebal taşıdıklarını iyi bilmelidirler” açıklamasında bulundu.
“KORSAN VE PARALEL KURULTAYIN TOPLANMASI ŞÖYLE DURSUN, DÜŞÜNÜLMESİ BİLE AKLA ZİYANDIR”
“Korsan ve paralel kurultayın toplanması şöyle dursun, düşünülmesi bile akla ziyandır” ifadesini kullanan Bahçeli, “Kaldı ki birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü ve nefesi yetmeyecektir. Geleceği konuşmaktan korkanların, davamızın özüne yabancı kalmışların, şehit ve ecdat mirasından kaçanların Milliyetçi Hareket Partisi’ni esaret altına almaları imkansızdır. Başka kapılara yüz sürüp, sonra verilen imkanları yanlışa yorarak partimizin varlığında hak iddia edenler her zaman vesayeti altına girdikleri paralel örgüt gibi lekeli olacaklardır. Milliyetçi Hareket Partisi içinde bulunduğu badireyi aşacaktır. Partimizin tüm karar ve yönetim kurulları bir ve beraberdir. Türk milletini medeniyetler ve milletler mücadelesinin en üstünde görmek, devletimizi lider ülke yapmak ülküsünden en ufak ödün verilmeyecektir. Bunu başaracak inanç, kadro, azim ve irade MHP’de vardır. Milliyetçi Hareket Partisi, gözlerini ufkun ötesine, sonsuzluğa dikmiştir. Birileri dedikodu çarkında vakit kaybederken, partimiz Türklüğün kucakladığı hakkaniyetli bir küresel dengenin tesisine imkan sağlamak için mücadele edecektir” dedi.
“MHP UMUTTUR, ÇAREDİR, TASFİYE VE İŞGALE TEVESSÜL EDENLERİ KESİNLİKLE ŞAŞKINA ÇEVİRECEKTİR”
Bahçeli, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
“Bizim siyaseten ilerleyişimizin yol haritasında sabır, akıl, şuur, denge, ihtiyat yer almaktadır. Dibi görünmeyen kuyulardan su içmeme konusunda kararlılığımız tamdır. Bize yol gösteren en önemli kılavuz, tarihimizin bilhassa ibret ve ders almamız gereken ıstıraplı sayfalarındadır. Bunun için tehdit ne derece büyük, tehlike ne kadar yakın, engeller nasıl olursa olsun taşıdığımız milli sorumluluk ve heyecanı heba ettirmeyeceğiz, 47 yıllık emaneti çiğnetmeyeceğiz. Sorunlardan ve sıkıntılardan ürkmeyerek; suçlamalardan ve zorluklardan yılmayarak, tuzaklardan ve karanlıklardan uzak ve uyanık durarak Milliyetçi Hareket Partisi hedeflerine ulaşacaktır. Geçmişte Türk milliyetçileri suçlanmış, baskıya maruz kalmış, içten içe erimesi planlanmıştır. Türk milliyetçileri mağdur olmuş, sıkıntıya düşmüş, ayrılmalar yaşamıştır. Unutulmasın ki hiçbir zaman mağlup olmamış, yüreklerindeki milli ateş sönmemiştir. Teslimiyetçiliğin, idare-i maslahatçılığın, eyyamcılığın, popülizmin, kimliksizliğin hakim olduğu bir dönemde Milliyetçi Hareket Partisi umuttur, çaredir, tasfiye ve işgale tevessül edenleri kesinlikle şaşkına çevirecektir. Allah’ın izniyle buna da herkes şahit olacaktır.”